Új hozzászólás Aktív témák

  • Geresics

    Topikgazda

    válasz 313313 #22228 üzenetére

    "a 440kWh egy 30-as rendszernél már nem próba üzemből valamó"
    Ebben tökéletesen egyetértünk :K

    "van a mérő 2.8.0-ás címébe"
    Már amelyiken van ;)
    Analóg órák esetén én magam is mindig megnéztem próbaüzemnél, hogy hogy viselkedik az óra, és 3 típussal találkoztam:
    1.) Visszafelé pörgött - ez extrém ritka eset (ha régen volt az utolsó leolvasás, akkor én ilyenkor bekapcsolva hagynám, és csak az óracsere napján kapcsolnám le). Szabálytalan, de gazdaságos, így mindenki belátása szerint tud dönteni ;)
    2.) Visszapörgésgátlós, és simán megáll az óra. Ilyenkor is gazdaságos (de szabálytalan) bekapcsolva hagyni, mert a saját fogyasztás legalább ingyen van, a többlet pedig ajándék a szolgáltatónak.
    3.) Az óra nem néz áramirányt, csak áramerősséget, azaz ilyenkor a visszatáplálást is fogyasztásnak méri. Nem gazdaságos, véletlenül sem szabad bekapcsolva hagyni.
    Régi szép idők :DDD

    A Smart mérős rendeletet ha be tudod szerezni, azt megköszönném! :R

    Kereskedőt egyébként nem csak 3x63A felett lehet keresni :N

    253V felett elvileg nem lehet a feszültség napelem miatt, mert az inverter lekapcsol. Elvileg. Abban igazad van, hogy ha valaki feljebb állítja az inverter küszöbértékét, és az okozza a gondot, akkor az fizetős lehet. Viszont elég necces bebizonyítani, hogy azt a Te rendszered csinálja, és nem a szomszédé! Azért meg nyilván nem bűntethet meg mindenkit, mert valaki hibás. A jegyzőkönyvet értem, de bírság ennyi alapján nem kiszabható, de minimum megtámadható!

    A többféle mérőt korábban nem azért tartották, mert jókedvükben próbálgatták, hanem egyszerűen beszerzési hiány volt. Örvendetes, ha ezt mára már megoldották, és az órák számát redukálták! :K

    *MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

Új hozzászólás Aktív témák