Új hozzászólás Aktív témák

  • MrZed001

    tag

    válasz leslieho2 #22185 üzenetére

    Üdv !
    Elsőnek javaslom fenti összefoglalóban a Hibrid rendszerek leírást elolvasni.

    Ahogy te is látod, a grid-tie rendszerek "hibridesített" változatai közel sem valós hibrid rendszerek.
    Jelenleg idehaza engedélyezett valós egy egységes hibrid inverter a Voltronic Infinisolar (ezt megtalálod a leírásban, külön AC_be kapcsolat hálózat felé, és külön AC_ki ház felé).

    1) napenergia termelés - OK

    2) a fogyasztás feletti "túltermelés" tárolása a priortásoknak megfelelően, vezérelten pl.:
    2.1) ház akku tároló - OK
    2.2) e-autóba akku tároló töltőn keresztül
    2.3) elektromos vizmelegitő
    2.4) egyéb fogyasztó vezérlése opcionálisan
    Külön vezérlést nem tud magától, de ráköthető pl egy Raspberry Pi-ra RS485-ön és az az invertertől kapott adatok alapján (PV_V, PV_A, Grid_V, Grid_A, Batt_V, Batt_A, Batt_%, Load_V, Load_A ... ) infók alapján tud fogyasztókat be-ki kapcsolni. (dolgozunk egy ilyen megoldáson)

    3) áramszünet esetén napsütésben energiaellátás
    4) áramszünet esetén ház energia ellátása:
    Minden ami mögé van kötve szünetmentes áramot kap. Az inverter(ek, merthogy párhuzamosan 6-ot lehet letenni 10kW-osból) teljes termelése ekkor bent a házat látja el napelem és/vagy aksiból. 10ms az átkapcsolási idő hálózatról saját áramtermelésre.

    Illetve jelenleg még nem engedélyeztetett Deye inverter tud olyat, hogy van külön, második AC kimenet portja: Smart Load. Azaz ő már maga tud egy további áramkört bekapcsolni túltermelés esetén, paraméterezetten (bojler, EV töltő, ... bármi).
    És ehhez is lehet RS485 porton kapcsolódni, és ez is ad adatokat ... de ezt még nem volt alkalmam kipróbálni, annyira új. Így ennyit tudok mondani róla.

Új hozzászólás Aktív témák