Új hozzászólás Aktív témák

  • HunChris

    senior tag

    válasz Samott #20602 üzenetére

    Nagyon jól teszik, hogy leelenőrzik!

    Nálunk februárban lett 1 fázis helyett 3 fázis.
    Áprilisban egyik fázis eltűnt, villanyszerelő kiméri, nincs az oldalunkon 1 fázis.
    Eon kijön, oszlopon, órán nézi, minden rendben, plomba bontás, óránál mögé kötötték a fázist (nem kötésben volt, csak érintkezett. (Szidták is az óra cserélő fiatalokat, meg az órát, hogy kötésileg milyen rossz.)

    A héten szerda reggel 2 másodperc vibrláls, 2 másodperc áramszünet, utána megint vibrálás, pukkantak az eszközök, biztosítékok, füstöltek a cuccok, garázsig szaladás, fi relét le, invertert lenyomtam.
    Villanyszerelő ki, méreget (1x null mintha nem lenne jó a földhöz, de utána minden jó terheléssel), túlfeszt állapít meg, inverter magas/alacsony fesz miatt állt le. (Szomszédoknál semmi probléma, de ez nem jelent semmit a villanyszerelők szerint) Este újabb villanyszerelő, nem talál semmit.
    Klíma és a kazán is elfüstölt, kár 1M+. (szünetmentes alatt lévő cuccok megúszták, a túlfesz védős dugaljakban lévők egy része igen, másik része nem) Eonnak telefonon, e-mailben jelentve!

    Másnap megint áramszünet, plusz 2 kamera elfüstöl. (Hűtő, mikró, HMV patron, vízlágyító, kollektor, hősugárzók voltak még rajta, de megúszták.)
    Eon telefon, kijönnek, ráfogják az inverterre (6:45kor még nem is termel) ráfogják a kábel vastagságra (5x10mm2), végre megbontják, méregetnek, terhelés alatt is, minden rendben szerintük. Nagy nehezen megbontják az órát, és a null is mögé volt kötve! (nem volt kötésben, null szakadás miatt füstölt el egy rakat cucc!)

    Megkértem, hogy az összes kábelt újra rángassa meg, és húzza meg jól. (2 brigád full hanyagsága kellett hozzá, remélhetőleg már jó lesz és az EON fizeti az okozott kárt.)

    Bocsi, ha hosszú voltam, hátha valakinek hasznos lesz.
    Aki tud valami profi túlfesz/null szakadás védelmet, megoszthatná.

Új hozzászólás Aktív témák