Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz senki68 #13289 üzenetére

    Az ilyenek nálam is be tudják tenni a kaput, de azt azért tegyük hozzá, hogy ezen a piacon, ahol kb. 2-3db gyártóra szűkül a kínálat, másodlagos vagy harmadlagos szempont kell hogy legyen a management/monitoring minősége, és ezt sajnos tudják, és ki is használják :(

    Igazából egy csomó nagyon értékes adat kerül hozzájuk, ami az egyénnek lehet hogy nem fontos, de ők brutál pénzeket tudnak vele keresni/spórolni az adathalom mérete miatt (elemzés, statisztika gyártás, K+F támogatása ezekkel, eladás harmadik félnek, stb.. ), igazából a vevők seggét kéne hogy kinyalják cserébe ezért, de hát pont az ellenkezője történik ennek is (lásd Froniusnál a fizetős lekérdezés X napra visszamenőleg).

    Remélem pár év múlva ilyenért is seggbe lesznek ****-va a cégek, a versenyhivatalok meg a adatvédelmi biztosok által. Egyelőre vadnyugat van.

    kovlo: hát ha megnézed a githubos issuekat, akkor nagyon fenték a kaszát tavaly március környékén, mert szépen sorban kapcsolgatták le mindenkinek a local API-t távolról. Ha szerencséd van, akkor még megy, de ugye hosszú távon nem lehet erre számítani.

    senki68: az api lekérdezés az api lekérdezés, 1db ilyen csökkenti a 300-as keretet. Nekem sincs SE inverterem, de mindenhol ezt írják, és pl. az okosotthon controllerek (pl. Home Assistant) doksijában is ez szerepel, szóval szerintem nagyon ne bízz benne. A másik, hogy eleve 15 perces a mintavételezés (kifelé irányban ilyen gyakran küld), szóval hiába kérdezed gyakrabban, ugyanazt fogod kapni. De nem akarok én itt megmondóember lenni ennek kapcsán, főleg hogy nincs SE inverterem, de rengetegeget túrtam a témában, szóval amit látok meg régebben olvastam, azt megosztom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák