Új hozzászólás Aktív témák

  • dkartacs

    csendes tag

    Re

    Egy kis tanácsot szeretnék kérni, hátha valaki már találkozott hasonlóval túrabakancsok terén, és ha már kérek akkor adok is néhány véleményt pár cipőről hátha hasznos lesz valakinek.

    Régen mindenféle kínai vackokban jártam túrázni és 3 havonta vághattam ki őket, szal tavaly ilyenkor rávettem magam és vettem egy Trezetát 38,000 ért mountexben. Azt mondták ha rendesen karban tartom akkor 5 évet kihúz. Mondtam nekik, hogy azon azért csodálkoznék mert heti 40 km-t ebbe bele lesz rakva sárban, hóban , napsütésben, sziklán, betonon. De mondja akkor is. Ok. Hát először is ilyen kényelmes cipőm életemben nem volt, első két hétben sírva jártam a gyönyörűségtől :). Vízállósággal nem volt gondom, esőben, hóban is bírta. Kényelme megmaradt (nem vetemedik a cipő egy milimétert sem). Viszont a kiképzést nem bírta szegény :(.
    Most egy éves és jobbos cipőn egy kb 1 cm-es szakadás van a belső oldalon, ott ahol "törik" a cipő mikor lépsz. A cipőt minden durva saras kirándulás után tisztítottam (sose hagytam rajta), mindig szobahőmérsékleten szárítottam (sose napon, vagy sugárzó hő mellett). 1 év alatt 2 szor fújtam le impregnálóval (úgy 4-5 extrém vizes eset után). Szal elvileg mindent megtettem, hogy ne menjen tönkre, ami tőlem tellett, DE a kb. 1500-2000 km az benne van.
    1. Normális, hogy ennyi után elhal baki, szabad tőle többet várni? (tudom, hogy a futó cipőket is ennyire rendszeresítik, de egy túra bakancstól azért többet vártam)
    2. Szerintem érdemes lenne javítani (mert minden más tekintetben jó a bakancs) csak nem tudom hol. Budapesten tud valaki hozzáértő cipészt aki ilyen új típusú dolgokkal is foglalkozik

    És akkor még 1-2 gyors vélemény (politikailag nem korrekt vélemény):
    Mivel nem akartam utcán ezt a bakancsot koptatni, idő közben akartam találni "közép utat" a 4 ezer forintos kínai és a 25 ezer forintos tisza között. Azt tudni kell hogy gyalog járok munkába és túrán kívül is rengeteget gyalogolok. Így jött képbe a Deichmann meg a Humanic. Anyám ne sírass... lábam be nem rakom erre a két helyre többet. Szal teherbírási sorrendben:
    -D-ben Memphis cipő 8.000-ért. 4 hónap alatt elkopott a talpa. (nem eltört, nem kilyukadt, eltünt...)
    -D-ben valami Dinamik vagy nem tudom milyen nevű bakancs 11-ért. a 3 hónap alatt (!!!) láthatóan megtört a talpa és teljesen megvetemedett a belső rész (pedig nincs lúdtalpam vagy ilyesmi, olyan default lábam van, hogy wikipédiába mehetne példának :D).
    -H-ban Lock félcipő 10-ért. 2 hét után vettem kb észre hogy folyamatosan fáj tőle a térdem, méricskéltem otthon kicsit és külső talpéle kb 3-4 miliméterrel magasabb mint a belső. Ezt ugye boltba nem vettem észre..., de arra pont elég hogy hosszútávon kicsináljon.

    Szal ilyen ótvar hulladék cipőim soha nem voltak, amit a kínaiban veszek legalább olcsó ha már sz@r. Szóval ha ebben a két boltban akartok menni akkor már inkább menjetek be egy kínaiba és vegyetek 1.000 ért flip-flop gumi papucsot azzal is jobban jártok :)

Új hozzászólás Aktív témák