- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
- YouTube
-
IT café
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WhiteWalker
nagyúr
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne , hogy 2*2GB DDR3 9-9-9-24 1600MHz időzítésű memória müködhet dual chanel módban mondjuk 2*2GB 8-8-8-24 1600MHz időzítésüvel? -
Trebron09
őstag
válasz WhiteWalker #57602 üzenetére
Működhet 9-9-9-24 -en biztosan, vagy ha tudja a másik modul a szűkebb időzítéseket akkor 8-8-8-24-en is akár.
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
addikt
Sziasztok,
szeretném a ramom 3600-ra oczni, ha lehet cl16-on, de nem igazán értek hozzá. Próbáltam a ryzen ram kalkulátorral, de folyamatos bootloopot kapok. [link] Ez a ramom, hynix cjr. Ryzen 3600 és asrock x570 steel legend van alatta. Ha valaki tudna segíteni, az jó lenne. Köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz Create. #57605 üzenetére
Nem vagyok guru és tudom nem mérvadó, de az árukeresőn is azt írták hogy sehogy nem tudta 3200 fölé vinni, de mint írtam nem vagyok guru, csak gondoltam felkészítelek.
Mondjuk van itt egy másik review, nem pont ugyanaz a gyártási szám de azért hátha segít: [link]
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
RAM csere után sajnos elvétettem egy elég amatőr hibát (ilyenekből tanul az ember).
2x8 GB HyperX RAM-om volt 2400 Mhz CL12-14-14 @1.35V beállítások mellett, ezt cseréltem 2x16 GB G.Skill 3200 Mhz CL16-18-18 @ 1.35V-ra.A hiba az volt, hogy a csere előtt nem állítottam vissza gyárira mindent a BIOS-ban, így a csere után amikor kiválasztottam a 3200-as XMP profilt, nem vettem észre, hogy valamiért az időzítések viszont a régi CL12-esen maradtak. Ilyen órajel mellett persze ez már túl kevés volt a memóriának, így BIOS mentés és újraindítás után a memória RGB-je villant egyet majd a gép kikapcsolt, majd vissza, és megint ki, ezt 5x megcsinálta majd gyári beállításokkal elindult.
Ekkor vettem észre a hibát, BIOS reset majd újra konfigurálás után már elindult a 3200 Mhz CL16-18-18 @ 1.35V XMP profillal. Azóta is minden működik, AIDA64 memory test lement, stb.
Jól sejtem ha túl alacsony időzítést vagy túl magas órajelet állítok be, azzal nem lehet "ártani" a vasnak csak legfeljebb nem indul el ahogy nálam?
[ Szerkesztve ]
-
Trebron09
őstag
válasz Sidorovich #57607 üzenetére
Ártani főleg plusz feszültséggel lehet -bárminek- ez hozza a melegedést is. Mivel ugyanúgy 1.35V-ot kért így nem degradálódott a ram ha erre gondoltál csupán mivel nem képes ezen az órajelen ilyen időzítéseket hozni így nem bootolt a géped.
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
koko52
nagyúr
-
Sirpi
senior tag
Szerintetek az első három helyen hozott bolt hogyan tudja féláron adni ezt a RAM-ot? Azért is másoltam be, hátha valaki vállalkozó szellemű és rápróbálna.
Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!
-
PROTRON
addikt
A pontos választ nem tudom, de vannak tippjeim.
Ha a legalitás talaján akarunk maradni, akkor az ilyen cégek egyszerűen a beszállítójuk adatbázisából dolgoznak, nem tudnak róla hogy hirtelen megjelent ekkora különbség. A beszállítójuk meg vagy a tényleges rendeléskor szól hogy héló elbasztuk az árat, értesítsétek ki a vevőt hogy csak drágábban tudjuk szállítani, vagy másik lehetőség hogy tényleg ennyiért adja a beszállító, mert a gyártó cég kiakar szólni olyan darabokat amik gyengébb die-al lettek szerelve.Tehát jelen esetben az áfa kérdést nem vizsgáltam, mert nem az én dolgom ellenőrizni hogy az általam vásárolt termékhez kapott bruttó számla mögött megtörtént-e a tényleges áfa befizetés.
Amúgy alapvetően nem nehéz általános, céges szinten olcsóbbnak lenni olyan boltoknál akik beépítik az árba a belvárosi meg plázák drága bérleti díjait, továbbá azt is mint ha a boltban szakmai tanácsadás folyna pedig valójában nem történik csak kifizettetik.
Az meg ráadásul eléggé durva hogy valójában az összes magyarországi kiskereskedelmi cég 2X-esen fizetteti meg az áfát a mezei (nem céges) vásárlóval, holott csak 1X-esen fizetik be.
Ez alatt azt értem, hogy a vámoláskor kifizetik a termék határon megjelenő netto ára után az áfá-t, amivel bruttósítják a terméket. Erre rárakja a saját hasznát, majd az együttes árat határozza meg új nettó árnak, amire rápakolja az áfát, mintha még nem lett volna belekalkulálva.
Majd visszaigényli a határátlépéskor fizetett áfát, így bőven lenne mozgásterük, amit manapság már nem engednek át a vásárlóknak, nem úgy mint régebben az alkudozások alkalmával.
Holott amennyire tudom nem szabályos a kettős adóztatás, de hát ha intézményi szinten megy akkor szabad.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
VZT
tag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumon lehet, hogy buta kérdés lesz, és csak az én fejem zavarodott össze.
Adott egy asrock AB350 Pro 4 lap benne egy R5 1600x, hozzá Kingston 2x8 gb 2666 MHz ram Predator, CL 13-15-15, XMP profil 1.35 volton. Minden stabil minden frankó. A minap futottam bele, hogy ez a lap vinné a 3700X-t is BIOS frissítés után, ami nagyon szimpatikus. A kérdés:
Ez a RAM vinné a procit relatív sebesség vesztés nélkül, vagy be lehet állítani 3200 -ra nagyobb CL-l? Vagy kell egy full új KIT, ami ide a CPU-hoz optimális?
Előre is Köszönöm a választ!
mindig más
-
PROTRON
addikt
Ha elfogadsz egy kéretlen tanácsot, akkor a "vinné bios frissítés után" és a viszi is között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont sok esetben van.
Szóval proci vásárlás előtt mindenképp győződj meg róla hogy mások sikerrel implementálták a procit a lapba és tényleg futott akármilyen rammal.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
VZT
tag
válasz PROTRON #57618 üzenetére
Köszi Recskának!
Aki ért hozzá attól elfogadok nyilván tanácsot ha esetleg kéretlen is. Átpörgettem alaplap gyártó support oldalt. YT-n volt egy hiteles bemutató róla. A memória szelekciót még akkor valóban ellenőriznem kell, azon el lehet süllyedni. Köszönöm a tippet!mindig más
-
C64
őstag
Hali
Viper Steel 16GB (2x8GB) DDR4 PC4-35200C19 4400MHz Dual Channel Kit (PVS416G440C9K) - ez miért nem megy 4400-on? De még 4266-on sem
Maximus XI Hero, ami tudja a 4400-at, de nem indul el vele a lap. Ha XMP-t állítottam, akkor sem. 4000-en hajlandó csak bootolni.Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
-
koko52
nagyúr
Mert valamelyik tudja. Ami (OC) jelölés azt nem kell tudnia.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
törölt tag
üdv
MSI z170 A pro lapnak nem tudom van e topikja, de nem találtam
vettem bele aegis g skill 2x8gb ramot és nem megy 3200mhz-en
ha beállítom akkor nem indul el (i5 6600 processzor meg egy 1070vga van benne)
mit tudok tenni ha nincs túl sok oc tapasztalatom? ( semmi) -
-
kukulec
őstag
helló, vettem egy Kingston HyperX Fury 16GB / 3600MHz CL17 kitet. hogy tudom elérni, hogy az adott Mhz-en fusson? az alaplat egy MSI B450 Tomahawk MAX.
[ Szerkesztve ]
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
koko52
nagyúr
válasz #81556480 #57635 üzenetére
Számít. Pl RAM kompatibiltási problémákat oldanak meg a lap gyártók. Később megjelent RAM nem lehet egy régi BIOS-ban.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-
scream
veterán
Hali!
Összeraktam első AMD-s konfigomat és az lenne a kérdésem, hogy a következő konfignál mennyire "normális" hogy a gyári 3200MHz-es XMP profillal szinte egyből eldobja a Win magát kékhallállal?
LAP: GB B450 Aorus M
RAM: G.Skill Aegis CL16 (F4-3200C16D-32GIS)
CPU: Ryzen 5 3600Mit tudok tenni/mit érdemes tennem?
-
koko52
nagyúr
-
koko52
nagyúr
válasz scream #57644 üzenetére
Próbáld manuálisan. RAM fesz legyen 1,4v ha 1.35-ön nem megy.
temporello: nem számít. Nekem a 2600-as proci mellett vígan ment 4 modul is 3200-on (Aegis 3000) ugyan ilyen lapban.[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz scream #57647 üzenetére
1-3 és 2-4. A 2-4 be rakd, tehát a procitól nézve a 2. és 4.
-
Kicsimix
őstag
válasz scream #57649 üzenetére
Kettesbe és a négyesbe kell raknod ha 2 db modulod van. Ezt írja a leírás.
Ha 4db modulod van utána kell kitöltened a másik 2db üres slotot.
Így a biosban vagy mikor indul a gép látnod kell, hogy dual channel memory mode..
Lehet, hogy a gigabyte egyedi módon rendezi a slotokat és így egymás mellé kerülnek a modulok de a leírásból nyilvánvaló mit kell tenned....Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- EAFC 25
- Csúcskamerával jöhet a szupervékony S25 Slim
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Hardcore café
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- 2 GB / 800 MHz DDR2 RAM, Több db, 1 év Garancia + Számla!!!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Eladó új bontatlan 16GB-s Kingmax ramok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest