Új hozzászólás Aktív témák

  • itouchfan

    senior tag

    válasz Throme #42028 üzenetére

    Sziasztok ismét!
    Na a 18-105+D3200 kombóval fellépett egy kis probléma. Rekeszállítás nem működik csak F5,6 felett, semmilyen módban, néha nem exponál, vagy ha igen, hamis expozíciós adatokat küld a váznak (pl. 18 mm-ren áll az obi, és az expo adatokban 32 mm van).
    Ma elvittem 3 szervizben, egyikben bevizsgálták az objektívet, azt mondták hogy nagyon jó állapotban van, váz érintkezőit megtisztítottak, hiába. A másodikban kipróbálták az obit egy D500-on, tökéletesen ment vele, azt mondták hogy nem értik, nem találkoztak ilyennel. A váz sem hibás, mivel a 18-55tel és a Tamronnal is működik.
    Majd harmadszorra kivittem a Hungária körúti Nikonba, kipróbáltam egy D7100-zal, megint működött. És itt bökték ki végre, hogy lehet hogy firmware/szoftver probléma van, miután külön-külön mindkettő hibátlan, együtt mégsem dolgoznak.
    A kérdésem tehát, hogy elképzelhető-e, hogy ez a probléma, ha igen akkor tudnátok-e segíteni, hogy honnan lehet letölteni, hogy kell a vázra átrakni?
    Előre is köszönöm! :)

    „Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

Új hozzászólás Aktív témák