Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz Dare2Live #44 üzenetére
A QX9770 1499$ Bár amcsiban élnék olyan fizetésekkel és olyan árakkal, simán megvenném.
leviske: Persze jönnek majd az alacsonyabb darabok is, de szvsz 2009 Q1 vége, Q2 lesz mire kapsz... DDR3 árától én nem félek, már most kapni 1600 CL7 2×1GB-ot 50k-ért ha jó helyen keresed... bár én úgyis 2000-eset akarok vagy magasabbat... egy biztos: nekem ráér a Nehalem, mert nForce 790i+Q9650+DDR3 4GB 2000MHz CL7-el leszek egy darabig... (legalábbis ez a cél)
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
raskolnikoff
őstag
válasz Dare2Live #73 üzenetére
The sum of all this is that Intel might loose out a few enthusiast users that don't have deep enough pockets to get a Bloomfield system to AMD, which might not be a bad thing for AMD in the end.
nem semmi...azér érdekes ez az egész...és mi van akkor ha ezeket a procikat meg majd iszonyat olcsón fogják adni? Nem hiszem el hogy a fenti lépést meglépné az Intel...A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
gV
őstag
Lynnfield is mondjuk 4 magos lesz szal ha igaz is lesz amit a Fudzilla(!) ír nem hinném h sokat vesztünk vele (a legkisebb 45nmes 4 magos is 2.33GHz-es ennyi biztos lesz a Lynnfield is + ott lesz még a javitott HT, az int ddr3 mem vezérlő és a SSE 4.2) egyedül azt sajnálom vele kapcsolatban h amolyan keverékként ebbe még nem QPI lesz hanem marad az FSB. Nagyon kiváncsi leszek majd egy Bloomfield vs Lynnfield-re
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Én spec. ugy vagyok vele, hogy inkább most váltok AMD-re és ugyan azzal az alaplappal elleszek legalább a Hydráig...ha pedig a Hydra is elmarad teljesítményben a Nehalemtől (amit kétlek), akkor talán váltok Nehalemre.
Világ életemben Inteles voltam, de picit kezd kiakasztó lenni az üzletpolitikájuk (lásd: Q6600 41k, Q9450 80k, mikor ekkora különbség távol nincs köztük)
[ Szerkesztve ]
-
raskolnikoff
őstag
válasz Dare2Live #77 üzenetére
Ilyen értelemben még jó hogy nem az egyeduralom marad a piacon...végülis, aki eddig q9775öt vett az ezután is fog majd hasonlókat. Én meg nem tudom micsinálok
MOD: bár azt hiszem addigra már el fognak érni egy elég magas órajelet, amihez egy GT 200 szépen fog majd társulni...akkor meg minek húzni.[ Szerkesztve ]
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
raskolnikoff
őstag
válasz Dare2Live #83 üzenetére
hát nekem még egy x38 is elég borsos, de hát nem a maindstream kategória, ezt be kell látni. p45ről meg rebesgetik hogy elég frankó lesz, úgyhogy ds3-mal már odáig simán megvagyok. A wolfból meg majd yorkfieldem lesz és után jöhet már az új gen.
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
-
Bluegene
addikt
válasz Dare2Live #330 üzenetére
Szerintem jól gondolod. kösz
végülis annyira nem vagyok penge, de józan paraszti ésszel ki lehet találni hogy valami többről van itt szó mintha csak az alaplapi nyákról beköltözne egy 40sp-s gpu, a cpuhoz, én megvárom a fusiont/havendale-t, addigra ez a bloomfield is olcsóbb lesz ha mégse lesznek olyan jók, ha meg igen akkor meg azért érte meg várni
Nagy kérdés lesz még az, hogy MS és a swfejlesztők melyiket fogják választaniegyértelműen ami jobban fogy, egy csomó játékfejlesztő átpártolt az atihoz, mert az fogy jobban, az (lesz) az elterjedtebb
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Zájec
veterán
válasz Dare2Live #13357 üzenetére
-igazából minden X58 lap tudja ezt a tuningot..
-annyira nem , vehetsz nyugodtan olcsóbbat is
41k körül javaslom a giga UD3R-t és a Foxconn Flaming Blade gti-t..-a ramnál ha 4ghz-t akarsz akkor ahhoz 21*190bclk kell, annál pedig 1140mhz,1520mhz,1900mhz lehetöségek vannak...
mondjuk ez mezei 1333mhz-s is ram megy 1520-n.... az olcsóbb is..
azzal is kihajtod...-D0 vs C0/C1 ,,hát ha 4ghz-t akarsz akkor inkább D0.... annak kevesebb fesz kell a 4ghz-hez, ha jó példány akár alapfeszen tudhatja..
a C0/C1 3.6ghz-3.8ghz 1.25v kb... -
nagyúr
válasz Dare2Live #13357 üzenetére
Az x58-as lapok között annyira nincs nagy különbség mint mondjuk a P35 terén. Gyakorlatban itt a "fapados" fogalom nem annyira van jelen.
Giga, Asus, lapok itt amik mennek a legjobban, ezekből van a legtöbb.Ramnál gyakorlatban mind1 milyen de legalább 1600-os legyen, és akkor nem lesz gond.
OCZ, Kingmax, stb.D0-ák jobban mennek, persze ezek között is ki lehet fogni gyengéket, de kb ua az a helyzet mint régen a B3 és a G0 között. Ha 4GHz a cél akkor szerintem inkább a D0.
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
katt777
félisten
válasz Dare2Live #13939 üzenetére
Nem, a Standard értéket veszi, kivéve a VTT-t, azt 1.480 rakja, de az alatt meg tuning úgyse nagyon megy. CPU feszt és RAM-ot azt ez is küldené fel, előbbit alapon 1.24V-ra, utóbbit 1.8V-ra (bár ez ennél a lapnál nem piros/veszélyes, inkább az elérhető minimumon hagyom: 1.669, azt ledroppolja). Egyébként ASUS is pont ezt a kettőt tolta fel ugyanígy (de mégsem 1.3V-ra a CPU-t, mint Qrunál). ASRocknál az OCTuner szépen kiír mindent, még a valós QPI/Uncore-t is (ezért az eltérés a bios beállítások és a valós sebesség között, és ezért kérem én a táblázatba a bios-beállításokat), ez a szolgáltatás az ASUS-nál teljesen hiányzik, és a VTurbo-ja is egy nagy kalap kaki.
Egyébként az ASRock-ban is auto-n van minden az 5. időzítéstől lefelé, de ha minden auto, akkor is szépen beáll 7-7-7-20-59-stb-re (ASUS bezzeg CL9-re, de mégsem CL10-be, mint Qru gigája); ASUS-nál azért hagytam auto-n a táblázatban, mert ha csak az auto értékeket beállítottam kézzel, már nem feltétlenül volt stabil.
Qru: Teljesen auto-n nem próbáltad, és nézted aztán meg, hogy mit mire állított? Vagy úgy sem volt stabil? Csak mert teljes auto-n ASUS-nál és ASRocknál semmit nem kellett vacakolni, aztán is elég volt a fent említett alap feszeket beállítani a zökkenőmentes működéshez.
Megnéztem egyébként, kézzel én is tudnék CL10-et beállítani, de a lap nem forszírozza magától.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Dare2Live #13943 üzenetére
20x200-at nem próbáltad? Tudom, hogy sokak szerint gáz a 20X, de nálam nem volt vele probléma. Az a 95°C nagyon durva, csodálom, hogy nem kapcsol le a proci. Jó lenne RealTemp-et futtatnod, abban beállíthatod, hogy 85°C-nál szakítsa meg a tesztet. Ezek szerint a Big Typhoon-nak is csak a neve nagy?
Amikor én vettem a RAM-ot, az 1800-asak sokkal drágábbak voltak, ill. ami olcsóbb volt közülük, az nem volt tri-kitben.
Én csak HT-vel használom a cuccot, ha már van, még a Dirt-öt is kukáztam. Teszteltem anélkül, de nem úgy láttam, hogy kevésbé melegedne a proci.Zájec: Direkt neked linkeltem be Linx tesztet, asszem tegnapelőtt, bár az meg 1618MHz miatt már CL8-ban ment. De majd ránézek egy alap órajeles tesztre is, ha lesz időm. Mindenesetre ezen az alap, és ASUS-on az alap és a 4GHz is stabil volt 1600MHz CL7-ben. Tegnap egészen éjfélig játszottam.
CSorBA: De most az tuning, vagy alap, vagy micsoda? Mert önmagában az 1.168V sok. Küldesz majd valami beállításokat az 1866-os RAM-okhoz?
BR4D: Ezért jobb a Linx, hamarabb kidobja a hibát, nem 2 óra után. Én nyomattam még ASUS-on másfél órás Linx tesztet, ugyanúgy nem hibázott, mint a fél órás.
Qru: Gyárilag 7-7-7@1.65V van ráírva, ergo meg lehet próbálni gariztatni, vagy 7-7-7+minden más auto beállításokkal tesztelni. Sajna, ha a lapod QVL-jében eleve nincs benne, nagy az esély rá, hogy betesztelik egy QVL lapban, és jó lesz. Nem nézted még másikban? QPI-t 1.48-on? Mert ASRock annyit ad neki, igaz, csak tuninghoz kell. A 7-7-7-20-59-8-4-4-4-16 CR1-et próbáld ki. Azt hogy a sor 2. felében mi micsoda, nézd meg a táblázatomban.
Bővítettem a táblázatot CPU és core VID-ekkel, mert tudom, hogy van, akit az is érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
válasz Dare2Live #14015 üzenetére
Hát 21x190-en (4GHz) 1,264V vCore, QPI/VTT 1,335V, 3230MHz Uncore. Természetesen HT on. Ezen Prime és Linx stabil. Feljebb link-eltem is eredményeket.
Nekem egy Thermolab Baram-om van két Enermax Magma 12cm-es ventivel.
Így múltkor Linx alatt ezeken a beállításokon max 82-83 fok-os volt, de az a teszt fűtött szobában készült az is rádobott egy két fokot még pluszban. És a házam sem egy díjnyertes darab. Múltkor 4200MHz-en voltak ekkora hőmérsékleteim (1,328V-on ) igaz akkor nem volt fűtve[ Szerkesztve ]
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Cyberpunk
félisten
válasz Dare2Live #14017 üzenetére
Hát igen nem mindegyik proci egyforma elég nagy szórás van tuning képességek terén.
Például az enyém sem valami tuning bajnok. CSorBa-nak van jó procija az övé 200MHz-et ver az enyémre azonos feszeken De az övé teljesen más FPO.
Én sem emésztem magam ez miatt bár jó lenne ha 1,3V alatt menne 4200-at mert 1,3 főlőt már még a legjobb hűtőkkel is nehéz hűteni.
Az az érdekes hogy ahhoz a plusz 200MHz-hez (4200) mennyivel több feszt kell adnom.
Még a 4GHz-et viszi 1,264V-on a 4,2GHz-hez már 1,328V kell, és itt már fűt rendesen
Meg az a fránya V dropp 1,4V-ot kell állítanom hozzá a BIOS-ban,a P35-ösöm is droppolt de közel sem ennyit
De ekkora teljesítményre nem mostanában lesz szükségem. A 24/7-es beállításom alap órajel 0.976V-on alulfeszelve. Így a fogyasztása sem durva És mindenre elég.katt777: Na igen gondoltam hogy nem sokat számít a ram süni, de most nézzem már javították CL9-re. Csak aki hiszékeny volt könnyen beszívhatta ha megvette mint 2000MHz-es CL7-es modulokat
Ja és igen ASrock az lenyomja az anya vállalatot meg a Gigát is Szép és még olcsó is
[ Szerkesztve ]
Hope was the right choice, and it always will be.
-
katt777
félisten
válasz Dare2Live #14152 üzenetére
Van hogy a ház jót tesz a hűtésnek, HAF932 pl. jobban hűtött összeszerelve. Ahogy nézem, nálad ráadásul az oldalsó venti elfújja a levegőt, ami fentről menne lefelé a lapra. Azaz a meleg mintha pont az északi hídra tömörülne (és tovább). Mindenképpen furcsa viszont ez a hőérték, mert mondom: én még 4GHz-en sem láttam 40°C-nál melegebbnek, vagy éreztem megfoghatatlanul forrónak.
ndlx: 1. hsz-ban ott a tesztem, többféle beállítással is 1600MHz-es RAM-okhoz. Időzítésekre figyelj, feszeket ne lődd túl, ennyi.
HSM: Igen, most már fűtött a szoba, nem mint a ház tesztnél, amikor csak 18°C-os volt. Először volt vastagabban az NH-T1, aztán vékonyítottam szinte láthatatlanra, így lett a relatíve legjobb az eredmény.
Savanya: Igen, én is ezr írtam tegnap, ill. hogy azt az 1/3-nyi felületet, ahol az alu blokk érintkezne a CPU-val, mintha teljesen figyelmen kívül hagyták volna. Mindegy, meghirdetem a hűtőt, hátha megveszi valaki; Z600-zal való összevetésből kiderül, hogy egy E8400-ra simán elég 4GHz fölött is, csak i7-re kevés.
Shkiz0: Miért lenne gond? Minél többféle cucchoz vannak beállítások, annál nagyobb segítség annak, aki ott keresgél. Mert jó az ASRock, v. a P6TDlx, de azért nem mondom, hogy csak ilyeneket vegyen bárki, ha eddig csak ezekhez vannak meg, ill. mpierre már úgyis küldött GB-hoz és 1333MHz-es RAM-okhoz. Ezúton is köszönöm neki.
laragirl83: Ja, te megküldetted volna az én cuccomat az ASRock piros értékeivel...
Zájec: Már megbocsáss, és minden tiszteletem az i7 szaktudásodé, de a sebváltó kapcsolgatása messze nem ua, mintha egy elektromos berendezésben egyfolytában változtatgatod a feszültséget. Mindemellett tény, hogy alapból is megteszi a cucc, ha úgy állítod be, csak egy jóval kisebb és főképp alacsonyabb sávban, mint amit a tuningolók szoktak használni.
BR4D: A Linx stabilitás egy dolog, azt már többen is teszteltük, hogy az IBT stabilitás bőven elég egy gépnek a totálisan zökkenőmentes működéshez. Szóval a Linx sem feltétlenül jó, főleg maximalizált memóriahasználat mellett, mert elég annyi, hogy az OS-nek kell egy kis extra RAM, és ettől rögtön megfexik a Linx, miközben semmi bajuk a beállításoknak, csak a tesztprogi nem tolerálja, ha megpróbálnak belenyúlni az általa kezelt memóriába; ennek figyelembe vételét szimplán kihagyták belőle. Win 7 esetleg szól, hogy a Linx miatt nem tud memóriát foglalni (és akkor az OS kezd el szarakodni), de XP nem.
Kérdés: Ha már ilyen gyengus a 212+, megpróbáltam a procit 3.4GHz fölé vinni, RAM-okat éretelemszerűen visszaosztva, hogy mennyi az, amit még normális hőfokon elvisz, viszont ezek a hülye OCZ-k (vagy én vagyok hülye hozzájuk ) nem csak 1600 fölött, hanem alatta sem hajlandóak stabilan működni, pl. ilyen 1400MHz körül is folyton hibát kapok tesztekben CL8-ban is, miközben azzal még Linx-ben sincs hiba 1600MHz környékén. Megoldásra valami tipp? Bár mondjuk elég lassúak így a RAM-ok ahhoz, hogy inkább hagyjam 3.4GHz-en a procit...
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Dare2Live #14463 üzenetére
Nálam az EZ-s 3.6 nem volt stabil.
Qru: Hát, csak összejön. Pü. játszottam most ki egy sráccal a tuningot a gépében, és teljesen rendben fut neki.
Zájec: Hát, részemről legalább annyira instabilnak tűnik a Linx, mint egy olyan gép, amelyen nem fut le hibátlanul. Egyébként még vmi kiderült: ha elsőnek futtatod pl. a Linx-et, akkor nem hibázik, de ha vmi más után (pl. Prime), akkor igen. Na, ez akkor most a hardver hibája, v. a programé?
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest