Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Ha jol mukodik az alaplap akkor vagy 30k korul el lehet passzolni boven.
Egy 6 magos Xeon amugyis jo otlet bele, mert kevesebbet fogyaszt, nem melegszik annyira."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
mpierre
veterán
Ha most is megy a 920 mellett, akkor a xeon mellett is fog. Nem lesz gondja vele val'szeg, ha azonos színű slotokban vannak az egymáshoz tartozó kitek. Ha nagyon peches vagy, akkor tán a feszekkel kell majd játszani.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
nagyúr
+1. Jót fog tenni a CPU csere.
Ramok nem okozhatnak gondot.
Sőt, szerintem lapul azokban is egy kis tartalék.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
Amelyik olcsóbb...
Ha nem húzod (bár szerintem vétek lenne nem megcibálni finoman, egy kellemes 4 GHZ-re, ha a lap és a táp is bírja, persze csak akkor), akkor a W3680 - majd a szakik megmondják, de ez mintha unlocked is lenne...
Alapon azért nem is kicsivel erősebb (mert nagyobb az alapórajel 3,07 vs 3,33 GHZ).
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
fudi2002
veterán
Árát tekintve én előbbit választanám. Amúgy nézd meg az x5650-60-70-et is. Amelyiknek jó az ára. Ha túlhajtás is belefér a lelkivilágodba, 4-4,2ghz ezeknél majdnemhogy garantált. Ebbe a rendszerbe én már nem fektetnék nagyobb összeget, ugyanis ha egyszer a lap valamiért meghal, nem éri meg már venni mivel irreális árat kérnek érte.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
6400 Huf - x5670 pl. Én is aliról vettem, teljesen rendben van azóta is. A 75-ös is olcsóbb onnan mint amit mondtál.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Laraxior
titán
W3680-al jól jársz ha megfogod olcsón, mert unlocked, gyakorlatilag még ha nem is tuningolsz pár 100MHz-et két kattintással ki tudsz belőle hozni.
Nekem is az van, most az alap 3.33GHz helyett, 3.7GHz-en jár, és szinte semmihez nem nyúltam, csak a szorzót toltam feljebb."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
|AP|
veterán
arra mi lehet a magyarázat, hogy a fent említett RAM-ok csak 1066Mhz-en mennek, miközben papíron minden modul tudja az 1333-at?
CPU-Z-vel nézve az OCZ modulokhoz (1-3-5 slot) 533Mhz-et ír, a G Skillekhez pedig (2-4-6 slot) 666-ot. Így gondolom az összes modul az alacsonyabb órajelen megy.
A Xeonra készülve frissítettem a BIOS-t, de ott sem tudom állítani az értéket, fixen 1066Mhz
-
Laraxior
titán
Jedec szabvany. Ha magasabbat akarsz akkor manual kell beallitani.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
Nvme ssd nem bootképes. Csak szólok. Elég egy sima sata3-as SSD is bele.
Nvme csak sajat szorakoztatasra van, vagy ha esetleg megmaradt masik konfigbol."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
Ugy remlik, hogy x58-nal csak kulso vezerlovel megy a sata3 sebesseg, amit aztan vagy tud, vagy nem.
Youtubeon van video, hogy bootol nvme ssdvel a rendszer, de sokkal lassabban, mert eloszor be kell toltenie a meghajtokat. Gondolom bele van integralva a Win telepitobe.
Egyebkent nem nagyon szamit hogy sata2 vagy sata3 vagy nvme. Legalabbis a rendszermuveleteknel. Ha masolgatasrol, meg tomoritesrol van szo akkor igen, de az eleresi ido az ami megdobja a rendszer teljesitmenyet.
Nekem van bent 2 sata ssd meg ket nvme, de az utobbi meg a kedvező ára miatt lett megveve, meg anno a Z270-es rendszernel volt ket m2 csatlakozo az alaplapon.
Egy ezresert volt hozza pcie atalakito, gondoltam annyit meger hogy addig is hasznaljam, amig nem lesz megint ujabb gepem. De igazabol ezzel is nagyon jol elvagyok. Foleg, hogy sokkal tobb pcie savot kezel, mint a mostani Zxxx chipsetek.
X99 meg X299 meg horror aron megy, nem er annyit az egesz."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Alpi.
addikt
Én konkrétan nulla különbséget érzek sata ssd és M.2 közt rendszersebességben. Ami kifejezetten sokat javult, pedig elsősorban nem arra számítottam, az a játékokban a töltési idő. Gyakorlatilag eltűnt sok helyen. Maga a rendszer pont úgy megy, mint azelőtt. Mondjuk addig is gyors volt.
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
nagyúr
(#46192) Alpi.: +1, ezt én is tapasztaltam/tapasztalom. (kínai "X79"-es konfigban, többek között).
Ez teljesen rendben lévő érték; mindkettő. SATA II-es interface van, a gyártó által megadottak SATA III-as interface esetén érvényesek.
A rendszer betöltését nagyon nem befolyásolja egyébként.
NVME SSD-t akkor érdemes használnod ebben a konfigban, ha arra olyan alkalmazást/játékot teszel, ami erősen támaszkodik a háttértár olvasási műveleteire.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Kár, hogy nem egyforma frekisek a ramjaid.... meg hogy nem 1600-asak (vagy nagyobbak).
Nagyon pattogós tud lenni ez a rendszer triple-channel 1600-1800 MHZ között.
(#46153) Laraxior:
Igazán meggyőzően futnak....
Viszont, a Z270-es Asus lapban, hát az valami nagyon karcsú...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
(#46184) |AP| - itt írtad, hogy az OCZ-k 533-asak (1066), a G.Skillek meg 666-osak (1333).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A tipusjel alapján az OCZ is 1333-as.
Tudom már, miért megy 1066-on... mert auton van minden, és az i7-920 IMC-je ennyit tud... W3680-al be fog állni 1333-ra élből, meg még megjelenik jó pár opció a BIOS-ban sanszosan, ha bedobod a W3680-at, a CPU-hoz köthető beállítások javarészt.
-
Laraxior
titán
Nagyjából egy lapunk van, meg vannak itt még Gigabyte tulajok, elég egyszerű lesz a dolog
Ráadásul nekem pont W3680-al van[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
nagyúr
Melyik lapod van, rev 1.0 vagy 2.0 ?
A 2.0-án erősebb a tápellátás, az esetleges OC miatt.
A 4,0 GHZ-et tudnia kell a rev 1.0-nak is.
Giga BIOS beállításában Laraxior fórumtárs tutira PRO (nekem AMI BIOS-os lapom van).
-
Laraxior
titán
A W3680, ha csak alapórajelen járatod, akkor az elmegy 1.000V alatt is
Nekem is GTX1060 van mellette, az sem fogyaszt túl sokat, de azért bele kell kalkulálni itt a chipsetet is, mert az X58 melegedik, és fogyaszt is
De elvileg elég a 430W"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Vesa
veterán
A 920 és a W3680 között zongorázni lehet a különbséget, szóval érezhető lesz a fejlődés a váltástól! SSD kapcsán ahogy már írták, meg lehet próbálni bedobni a gépbe egy SATA-III kártyát, de lehetőleg ne Marvell chip-eset vegyél, és az sem mindegy, melyik PCIe slotba teszed!!
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
nagyúr
Kiszedéstől nem néz(hetne) így ki...
Valszeg ez eddig is így ment.
-
nagyúr
A képen úgy látszik, mint ha egy láb meg se lenne.
Nézd meg EZ alapján, ha mázlid van, akkor egy tápellátó/föld lábikó lesz, 1 hiánnyal még bőven lehet élni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
így már látom.
+1 (#46221) laragirl83-nek.
A lényeg, hogy ne remegjen a kezed, meg hogy ne tudjon esetlegesen "zárlatot" csinálni.
Nem szabad úgy összerakni, hogy nem feküdjön be síkba a CPU saját súlyától a socketbe.
Mondjuk, én még sosem jártam így (pedig az s1151-be nagyon gyengécske lábak vannak), még...
-
|AP|
veterán
lekopogom sokszor és sok kemény helyen, de úgy néz ki minden oké.
Izzadtam felette egy fél órát, olyan 95%-osan sikerült visszahajtogatni a lábat. Vettem egy nagy levegőt, proci be, gép össze, nagy levegő, bekapcs......azonnal felismerte a procit, a windows boot logónál aztán volt egy kikapcs. Na ott kicsit beszartam. Másodikra viszont elindult rendesen, azóta minden rendben.
Cinebench R20 az eddigi 921 helyett 1672, ez tényleg jelentős előrelépés
Lehet csak a friss paszta miatt, de a proci hőmérséklet se ment 66 fok felé, míg a 920-nál 77 is volt a Cinebench alatt.A RAM-ok viszont továbbra is 1066-on mennek, nem álltak be maguktól 1333-ra, bár az is igaz, hogy a BIOS-ben minden AUTO-n van.
-
Laraxior
titán
Milyen cooler van a CPUn?
-
winhate
őstag
Nalam 10x es van a memcsi szorzo. Ugy hozza szepen az 1300 at
Ha elallitom utana vehetem ki az akksit a lapbolfsb: 160-177 kozott mozog ugyanugy mint a memcsi orajele 10x szorzo miatt.
Proci feszkojat vedd vissza mert tulfeszeli !
Meg a ramot szoktam beallitani 1.5v -ra (overclock mellett is hibatlan)Auto -n nalam mar a 3.4 ghz re odabasz vagy 1.3v -ot !!
Mikozben 1.2V -al siman megy 3.5ghz -en.[ Szerkesztve ]
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
Laraxior
titán
Mindjart lefotozom az en beallitasaim.
-
Laraxior
titán
Esetleg ha gyengébb a hűtőd, akkor veheted a szorzót lejjebb, mondjuk 27, vagy 28-ra. Ilyenkor még úgysem kell sok mindent állítani, elvileg alapfeszen el is viszi, én csak a biztonság kedvéért emeltem meg a feszt, de még nem teszteltem különösképpen, csak egy Cinebench-et futtattam.
A ram is auto időzítéseken van 1600MHz-en, ott is veheted egy szorzóval visszább az enyémhez képest. Nekem sima mezei ramból van 24GB, még tesztelgetem, hogy mit bírnak.Így használom a gépet, a Windows alatt energiatakarékos módban, úgy olyan 1600MHz körül megy a CPU, visszavett ~0.9V körüli feszültséggel.
Ha játszok, vagy valamit csinálok, amihez kell a kraft, akkor teljesítménycentrikusra teszem, úgy megy teljes gőzzel[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Jó lesz ez....
Marvell chip-re többen is panaszkodtak, hogy:
lassabb róla a bootolás (már az x másodperc, amíg a postnál lefut a Marvell vezérlő inicializációja/rákötött eszköz(ök) listázása.
Illetve (ez főleg olyan lapokon érdekes, ahol a Marvell vezérlő SATA II-őt tud csak), az X58-as chipset által hajtott háttértárak stabilabban kezelik a meghajtókat, mint olvasás/írás kiegyensúlyozottabb.
A turbo boost-ot le szoktuk tiltani abban az esetben, ha a CPU meg van húzva, bekapcsolva hagyott turbo-val nehéz pontos OC-t (DC-re nem tudom vonatkozik-e, azt nem szoktam) megvalósítani, kissé kiszámíthatatlan tud lenni.
-
Laraxior
titán
Tolhatnál egy ilyen CrystalDiskMark eredményt attól a gsatára kötött SSDről.
A feszeket vedd normalra, egyedül a QPI/ VTT menjen magasabbon, mint normal, mert sok a ramod, eszi a memóriavezérlőt. A két Clock drive lényeges még, mert alapon 700/700, de a 800/900 a jó beállítás neki."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
HSM
félisten
Sata-t el kell felejteni szvsz... Ha gyors tárhely kell, kell venni egy PCIe SSD-t. Az nem nagy érvágás, hogy a rendszer egy SATA2 SSD-ről bootol. Nekem is a méretesebb játékok az NVMe SSD-n vannak, de azért nem csinál óriási különbséget a SATA-hoz képest így sem.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Szerintem jól szét lehet dobálni a dolgokat. Programok, gyakran olvasott vagy nagyobb file-ok mehetnek NVMe-re, aminek meg elég a lassabb SATA, azok meg oda. Az sem olyan nagyon lassú azért, betöltés után úgyis ramból mennek a dolgok.
A tartósság tekintetében ha sokat írnál rá arra is vannak meghajtók, pl. amiket ismerek MLC-s meghajtók, Samsung SM951, SM961, 950 PRO ezek elég jól bírják, főleg az utóbbi kettő.....
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Én is grafikus vagyok, és bár a munkaállomással már váltottam 2011-re, de korábban egy HP Z600-at használtam munkára, 2db X5675-el. Legjobb -leggyorsabb- megoldás nekem az volt, hogy felbővítettem a RAM-ot 48GB-ra, a PS-t pedig betöltöttem RAMDisk-be. Nincs az az SSD, ami ezzel felvehetné a versenyt! A munkáim jelentős része simán elfért ennyi memóriában, ha mégsem, akkor a többit cachelte a sima SATA SSD-re, míg a mentéseket és project fájlokat egy 3TB-os SAS HDD-n tároltam. Ennél gyorsabb rendszert ezen a platformon nem tudtam összehozni. Mivel a 1333MHz-s ECC Ramokat gombokért dobálják, nem igzán tétel a bővítés...Bár azt nem tudom, hogy 1CPU-s rendszernél mennyi RAM-ot képes kezelni egy 1366-os lap.
A tudomány a valóság költészete!
-
Laraxior
titán
Az csak a jedec szabvany szerinti ertek. Nem szamit különösképpen. Lehet hogy az idoziteseket nem birja, ha gyengebb modul. Jelenleg 1333MHzen mennek CL7ben. Mert az OCZnek mar 1066hoz CL8 van irva.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Memoria feszultseget told fel 1.58ra, az idoziteseket meg hagyd auton.
-
|AP|
veterán
azon morfondírozok, hogy érdemes lenne-e eladni a mostani modulokat (mind a 2×3-mat) és valahonnan szerezni 6x4 vagy 3x8 gyorsabb darabot (1600 vagy felette)
A probléma az, hogy eladni csak gombokért lehet (ha még vesz valaki egyáltalán ilyet) venni pedig triple kitben szinte lehetetlen használtan.
Ér ez a dolog annyit hogy forogjak rajta? -
Laraxior
titán
Biztos h konnyebb kezelni az egyforma ramokat, de nem fog tul sok gyorsulast jelenteni.
-
nagyúr
Észrevennéd.
Még játéknál is.
Sőt, alap használaton is.
1600+ -on sokkal "pattogósabb" az X58.
-
-
nagyúr
AIDA64-hez lehet a honalon 1 hónapos ingyenes kulcsot igényelni
-
nagyúr
Alakul ez...
Mik a modul gyári paraméterei ?
-
nagyúr
Mérj egyet 1600 CL9-el is.
Ennél az értéknél kíváncsi lennék, a Command Rate marad e 2 vagy CR1 lesz.
A kevesebb néha több tud lenni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Kutya topik
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest