Új hozzászólás Aktív témák
-
Acor
aktív tag
válasz mpierre #4441 üzenetére
Én ezt használom, bár nem olyan rég vettem. Szinte ugyanazt tudja mint a drágább testvérei tuning szempontjából meg ha jól láttam a Gigabyte is ezt ajánlja. A találkozón ilyenekkel versenyeztek..
I7 12900K + Tody féle extrém blokk még mindig Király!! (www.pcvizhutes.hu)
-
Zájec
veterán
válasz mpierre #7303 üzenetére
"Elméletileg a gigabyte feliratú kék lapocska egy csavarhúzó segedelmével leszedhető a bordákról, valami fehér ragacs tartja csak ott. Egy próbát megér."
szerintem abszolut nem ér meg , egy próbát sem....
ha bármilyen nyomott hagysz rajta a csavarhúzoval, akkor ugrik a gariszerintem egy 50k feletti lapnál, nem ér ennyit a Garivesztés....
még véletlenül sem..... -
dime27
őstag
válasz mpierre #7335 üzenetére
Bele lehet tenni nekem is az volt előtte polírozott de igen én is észrevettem h a felszereléssel sokat kell germózni a Prolimatech-emé meg pofoneccerű volt és sztem stabilabban áll a hűtő a tuex még érmével is forgott a foglalaton de a hűtésben ez nem okozott gondot amugy csak engem zavart speciel....
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
ImI87
őstag
válasz mpierre #7335 üzenetére
Csak egyet kellett volna görgetned felfelé. És ott a válasz. Nekem mindegy, én csak tanácsoltam..... (elég lehet 2Ft-os is, ha még tudsz valahonnan szerezni - ajánlom v.melyik városi szökőkutat, vagy az otthoni elrejtett malacperselyeket )
A csavaroknak van végállása, tehát addig kell hajtani, amíg meg nem szorul. Direkt ezért rugós, hogy az fejtse ki a leszorítóerőt. És direkt a túlhúzás megakadályozására csinálták meg úgy, hogy egy helyen megáll a csavar. Nem hülyék találták ki.
Nem tudom, hogy hogyan sikerült elkövetni a műveletet, de levileg nem kéne semminek átugornia. Az X lefogatón a luk kisebb, mint a rugó átmérője, tehát a rugó az X lemezen támaszkodik meg, a csavar pedig megy szépen a backplate-en lévő menetbe.
Szerintem a felszerelés egyáltalán nem bonyolult, az egyetlen trükkös rész talán az, amikor átlósan beteszed az egyik csvart, és utána kicsit feszíteni kell a szemben lévőt. Onnantól gyerekjáték................
-
HSM
félisten
válasz mpierre #10646 üzenetére
Ismerős szitu... Nálam akkor volt ilyen random kékhalálozás, mikor kicsit kezdett megkotlani a max 3 hónapos Vista64-em... Új Windóz felrak, és megint lehetett tesztelni... Pedig már evett az ideg, hogy miért fagynak szarrá az eddigi stabil beállításaim... És a legszebb, hogy alapórajelen nem kékhalálozott, csak mikor már sokadjára próbáltam, és nem maradt más ötletem....
-
katt777
félisten
válasz mpierre #11802 üzenetére
Hát, motorral esélyes; ha haverom chopperrel visz, én is mindig arra gondolok, hogy a nyakizmaimat jobban kéne edzenem, vagy beépíteni valami HANS-t, mint F1-ben, bár ritka hülyén nézne ki motoron.
Hátha Lepsény valami magyar Bermuda-háromszög...
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Cyberpunk
félisten
válasz mpierre #11907 üzenetére
Aha az enyém teljesen más, de azért érdekes
tome.jr: az alacsony VID az nem sokat számít egy bizonyos MHz fölött úgy is drasztikusan kell emelned a feszt. Ez általában 3600-ról 3800-ra.
De a 4GHz-et azt 1,3V alatt mindenképp illő lenne neki vinni, pláne egy ilyen alacsony VID-es példánynak. De a 4000+okhoz már szerintem fölé kell menni ahhoz hogy stabil legyen.
Bár a Prime stabil beállításhoz általában kisebb fesz is elég, de mit ér a Prime ha elindítasz egy játékot aztán nem sokkal később fogad egy kis kék halál A Prime stabil az még nem jelenti azt hogy 24/7 stabil
Legfeljebb arra jó hogy villogjon vele az ember a netten.Hope was the right choice, and it always will be.
-
Cyberpunk
félisten
válasz mpierre #12231 üzenetére
Talán a QPI/Vtt-nek adhatsz 1,35V-ot, hátha. 21xes szorzóval hogy megy nem próbáltad?
A ramnak is megadhatod nyugodtan az 1,65V-ot. Meg esetleg az Uncore szorzót is egyel feljebb tolhatod bár az épp a duplája a memóriáénak.Hope was the right choice, and it always will be.
-
Cyberpunk
félisten
válasz mpierre #12233 üzenetére
Nyugodtan adhatsz 1,65V-ot a ramnak bírnia kell ezek erre a feszültségre vannak belőve
Egyszer kíváncsiságból én is megnéztem hogy mekkora feszen indul a gép 21x200-on a minimum 1,24-valamennyi V volt erre még rádobtam +0,04V-ot és úgy néztem egy prime-ot persze gyári hűtővel a kis okos Hát kb 2 másodperc alatt felszököt 80 fok fölé a hömérséklet, de tovább már nem tudtam mérni mert fagyi volt. Úgyhogy ebből kiindulva nekem is 1,3V fölé kell mennem a stabil beállításhoz. De hát nem alacsony VID-es a procim ez van
Hope was the right choice, and it always will be.
-
HSM
félisten
válasz mpierre #12233 üzenetére
Gyárilag hűtőbordás ramok is aktív hűtés hiányában általában igencsak forróak 1600Mhz és 1,65V környékén, mezítlábas Kingmaxokkal kétszer meggondolnám a dolgot...
Persze, ha ráirányítasz egy normálisabb 12cm-es légcsavart, mindjárt mehet neki a kakaó...
De amúgy inkább próbáld ki az uncore-t és a memóriát visszakapcsolni...[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz mpierre #12236 üzenetére
Megnéztem. Teljes kudarc. A sikertelen boot cirka 5 percet igénybe, ennyi idő volt amíg felismerte a lapra kötött eszközöket. Aztán kapufa.
A proci és a ram is megkapta az 1,3V feletti feszkót. A ram 1680 MHz ment volna 1,62V-os fesszel.
6 kíserletből 6 sikertelen. Egészen jó arány.[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
serito
senior tag
válasz mpierre #12239 üzenetére
Ha még a tőlem kapott ramokat nyúzod akkor ne adj nekik 1.5v-nál többet mert az is elég nekik. Milyen procitd van? Már a D0? Mert ha igen akkor annak többet kellene menni vagy add el a lapot. Mint írtam én nem tudom cserélni másikra. Korábbi tesztjeimből láthattad, hogy azok a ramok 1900Mhz-et is tudtak 1.5v-on.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz mpierre #12251 üzenetére
A 1,4375V biosban az mennyire megy le load-ban? Loadline be van kapcsolva?
katt777: Pont ez zavart, hogy forralta a többi cuccom is a gépben. GTX-em gpu-ja is lazán felugrik 85-90fokra ha keményen dolgoztatom (tuning&szőrösfánk) de belefér mert ezt 40%-on hozza és 65%-ig elviselhető még a hangja (értsd: nem hangosabb mint a többi cucc a gépben). Egyik gyártó sem tökéletes. Majd az Intel...
Hát GT300-ról nagyon hallgatnak félek, hogy orbiális bukta lesz (nekik mindenképpen).#nincsbennetarcsi
-
mpierre
veterán
válasz mpierre #12507 üzenetére
Nos igen, a memória időzítés (9-9-9-24) kapásból hozott egy kis pluszt (51-52 GFlops lett 4200MHz-en, 3400MHz-es uncorral), csak lelőttem, mert 92°C-os volt az egyik mag. Tehát a RAM mennyisége nem számít, csak az időzítés.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
katt777
félisten
válasz mpierre #12512 üzenetére
Ezeket mind 1. hsz-ba kellene kérni, sztem tedd azt.
Sajna az egyesével vásárolt RAM-ok, ismerősök tapasztalatai szerint, nem feltétlenül mennek párban/trojkában.Erdei88: P6T Deluxe v2
Keldor papa: P6T Dlx v2? 4GHz -> 74°C Azért persze lehet, hogy a Z600 miatt. A pszta Noctua NH-T1, ja, és 2 venti a blokkon, anélkül 82°C.
ADAM1337: E8400-zal is így voltam, gyári hűtővel 4.05GHz 85°C körül, szóval pontosan kiszámolják a disznók. A szélzaj már más kérdés.
Lauda: Nekem volt Mo-on nem egy több hónapig tartó garos ügyintézésem, akik viszont tengerentúlról garoztattak, 2-3 héten belül végeztek, és nem is b.szakodott velük egyetlen saját zsebre dolgozó ügynemintézőcske sem. Corsair.t én kihagynám.
joshua7: OCZ-t szerencsére időben kaptam, bár már akkor is felugrott 32-ről 35k-ra, mire megrendeltem. És ezek CL7-esek, 4GHz-es CPU-val is.
Megnéztem én is Win7 alatt a procimagokat: megvan a 8 szál, viszont 1-3-5-6 (és nem 7!) leállítva, szóval sztem az OS simán lekapcsol magokat, ha nincs rájuk szükség. 'Balance' módban van a gép, szóval lehet, hogy 'Power' módban, nem teszi, nem néztem még.
Qru? Csak OCZ Plat-ról tudok nyilatkozni, szerintem az remek kis cucc. Persze 1650 felett még nem sikerült stabilizálni, viszont CL7 OK neki, szóval egy 1866-os kit, ha nem sokkal drágább, még jó lehet. Kár, hogy corszar (bár azokról csak DDR2-ben tudom, hogy nagy vackok is voltak köztük).
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz mpierre #12567 üzenetére
Hát, tételezzünk fel ennyi minimális IQ-t a topiclátogatókról.
P5Q topicban nem volt gond azzal, hogy feltettük jó néhány konfig teszteredményeit konfigonként több beállítással is. Az emberek 98%-a tudja, hogy a tuning szerencsefüggő, és módosítgatja a saját beállításait, ha nem OK valami, a maradék 2 meg megkérdezi. Persze tényleg oda lehet írni, hogy akár ugyanolyan konfigban is mások lehetnek a beállítások, mint idióta amcsiknak a kipufogóra, hogy "vigyázat, forró", de személy szerint én sértésnek veszem, ha valaki ennyire hülyének néz. (Nem is veszek US autót.) Az meg, hogy mennyit adjunk max a procinak/RAM-oknak/stb., úgyis benne van a kézikönyvben.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz mpierre #12569 üzenetére
Mé', az esőben elázott macskát nem centrifugában kell szárítani? (Sose tennék ilyet a két kis khajiit-tel. )
BR4D: Hát én 7500 fölött kaptam 4GHz-en, és nem hiszem, hogy bármi értelme lenne az 5.6GHz-nek... (ha csak nem "az enyém nagyobb"-effektus)
paprika: CF sztem még mindig felejtős, de mégis milyen hűtésű VGA-t akarsz 2 olyan közeli slotba tenni? Csak mert 1 slot hűtéssel túlmelegeszik, 2 slotossal meg nem kap levegőt, ergo túlmelegszik.
-
katt777
félisten
válasz mpierre #12614 üzenetére
Nem ritka eset, hogy tesztprogikkal "atomstabilra" beállított gép hétköznapi használat során lefagy.
Cyberpunk & Qru: Ezért érdemesebb min. + ktg-ért onnan rendelni, ahol van. Ne aggódj, sok péntek lesz még az idén is...
laragirl83: Jó választás!
pargeting: Z600 futárfordultával itt volt nekem. (Anno a HAF-932 is, pedig tavaly ősszel még nem nagyon volt beszerezhető.) Persze az a bolt szűnt meg itt is, a csak bóvlit, és azt is drágán (BP+20-30%) áruló összes többi még megvan.
-
mpierre
veterán
válasz mpierre #12822 üzenetére
Kimaradt egy: nem szó.
Ha elsőre nem megy,......
#12824 Zájec:
Valóban, 1 GB-os moduljaim vannak. Akkor bukta az elméletem.
[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
válasz mpierre #12817 üzenetére
"Viszi az 1600MHz-et és mindezt 1,5V-os feszültségen teszi, nálam pl 8-8-8-20-as időzítéssel."
de ez csak az 1gb-s modulokra vonatkozik... a 2gb-s kingmax 1333-ok rosszabul mennek... nálam nem vitték az 1600mhz-t cl9 1.65v-n sem...
(#12816) katt777:: pedig egyszerü, beirod a részletes keresöbe a nevedet és kiadja az a pár darab h.sz-t...[link]
"az ASUS vdroopja messze kevesebb a GB-énál."
ez csak egy dolog, de nincs semmi de semmi jelentösége a proci tuningolhatósága szempontjából... nem fog se jobban se roszabul menni, ha van ha nincs vdrop...(#12820) katt777 :: nem a ramoknak , hanem a lapodnak kell tudni Dual vagy TRI ch-t csinálnia...
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest