Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Catman #14489 üzenetére

    A HDMI-csatlakozó úgy lett kitalálva, hogy hotswap kompatibilis, ennek ellenére szoktak előfordulni meghibásodások, áram alatti csatlakozás esetén, szervizben is lehet találkozni ilyen esetekkel.

    Ennek oka a készülékek között előálló feszültségkülönbség, ami miatt csatlakozáskor kis szikra képződhet. De még ebből sem lenne gond, amennyiben az a csatlakozók külső fémrésze (GND) között sülne ki, ami a hotswap egyik fontos feltétele, hogy mindig a GND érintkezzen először.

    De valószínűleg az történik, hogy a kis szikra beljebb hatol, a belső érintkezőkhöz, ami az érzékeny bemenetet / kimenetet, illetve az oda kapcsolódó védődiódákat agyonvágja.

    Innen kezdve inkább az a kérdés, hogy mikor van feszültségkülönbség a készülékek között és mikor nincs? Ezt pedig több körülmény befolyásolja, hogy az egyik földelt dugós, a másik nem, esetleg egy központi antenna is beleszólhat a helyzetbe.

    Amikor adott két készülék, mindkettő földelt dugóval csatlakozik a hálózathoz, azoknál a GND (fémvázak) között elvileg nem lehet feszültségkülönbség, mivel mindkettő ugyanoda van földelve (a konnektor védőföldjéhez).

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák