Új hozzászólás Aktív témák

  • Sárpac

    nagyúr

    válasz edipqe #124 üzenetére

    Én nem tudok róla.
    Viszont ha még kezdő gombaszedő vagy akkor mindenképpen vigyél magaddal olyan gombász könyvet ami tele van képi illusztrációkkal.

    A Nagy Őzláb pl. jellegzetes nagyon, sok tinorú fajta ehető, de a vágásra gyorsan kékülő vörösődő fajták szinte mindegyike mérgező. Galambgomba is sok van különösen mostanában velük is vigyázni kell sőt kezdőknek egyáltalán nem ajánlatos a szedésük. Szinte minden Galócának bocskora van (kivétel piruló és a párducgalóca egyik ehető másik mérgező) a Gyilkosgalócát pedig meg kell tanulni mindenkinek mielőtt szedésre adná a fejét.

    Főbb jellegzetességek amit figyelni kell kép alapján: Kalapbőr színe mintázata, csöves vagy lemezes gomba e és milyen színe, tönkön található e gallér, vagy alján bocskor és milyen a szerkezete szivacsos, csöves vagy tömör és vágásra elszíneződik e.Általában a gyorsan megjelenő sötét szín nem jelent jót.

    Alapfesz alatt a maximumon túl!

Új hozzászólás Aktív témák