Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabbbb

    senior tag

    válasz Ear001 #96346 üzenetére

    Ezt jelenti a referencia hang. Nem azt, hogy hú de summit-fi, hanem azt, hogy kompenzáció után nagyjából egyenes a frekvenciaátvitel, mást nem jelent.
    Olvasva itt az EQ-ellenes kommenteket az az érzésem, hogy a fórumtársak meg sem próbáltak modern EQ-t használni egy PC-n. A DAP-os EQ-k és tizen éves Winamp EQ-s tapasztalatok nem túl relevánsak ebben a beszélgetésben. Azok is főleg azért voltak hallgathatatlanul rosszak, mert régen nem volt meg a megfelelő precizitáshoz a számítási kapacitás, egy DAP-ban pedig felesleges akku nincs erre.

    #96347 p_adam "Az EQ nekem nagyon ritkán, nagyon kivételes esetben működik, minimális mértékben, és akkor is egyértelműen degradál(mindig be/ki kell kapcsolgatni, ez nem zenehallgatás...)"

    Csak ismételni tudom önmagam, ha egy normális EQ-t Beyer fejhallgató megszelídítésére használunk, nem pedig extrém mélykiemelésre, akkor nem fogja degradálni a hangot, meg sem fogod hallani, hogy aktív az EQ, ha nincs épp nincs módosított frekvencia a megszólaló hangban. Kapcsolgatni pedig csak akkor kell, ha valaki zenei műfajokhoz szeretné hozzáigazítani fejhallgatóját, egyébként elég csak egyszer jól beállítani, rendszerszinten menni fog Windows alatt.

    #96345 Drenadar A kényelemért és a megjelenésért fizettél, még mindig előrébb vagy, mint egy Beats fejhallgatóval. Eladhatatlannak sem nevezném.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák