Új hozzászólás Aktív témák

  • fattyu

    veterán

    Monoprice 1060C

    ELSŐ benyomások.

    disclaimer: 1 órája jött meg. nagyon friss élmény, nagyon új eszköz. ha ráveszem magam írok majd updatet pár hét bejáratás után.

    Melóba kerestem vala Zárt fejest. elvoltam a Fostex T40RP-vel igazából. NAGYON buli hangja van de ennél picit a kifinomultabb dolgok felé művelődött a hallásom az utóbbi években.

    Minőség. Masszív van benne anyag jó megfogni. Párna szipiszuper pihepuha, kényelmes nem pici fülem is elfér pici pozícionálgatással sehol nem érek hozzá.

    Kábele kellemes. szüvetburkolt nem túl kemény de nem is túl nyaklós. Nem akar csomósodni, nem maradtak benne gyűrődések a dobozból kivéve. A kagylóba nagyon határozottan pattan a helyére, túloldal kisjack menetes adapterrel. Szerintem ha ennél nem lenne rosszabb gyári kábel nem nagyon lenne cserélgetés.

    fejpánt érdekes módon majdnem a legtágabb állásban van, mondjuk nem pici a fejem de azért ennél több szokott benne maradni minden másban. Extrém hombár fej esetén lehet gond. Szorítóerő a kényelem oldalon van. Nem ebben kell headbangelni.

    Izoláció. Hát izé ennél többet vártam de igazából nem baj ha irodában nem kell levenni hogy halljam ha beszélnek hozzám. Ha valami elvetemült utcára szeretné akkor lehet bajos :D

    Súlya van. kombinálva a lájtos szorítással hirtelenebb fej mozdulatnál érzem a tehetetlenségét. Alapvetően statik hallgatásnál nem gond, utcai használatnál pedig lásd feljebb :D

    na térjünk rá a hangra. Ismétlem egy órája szól, fene tudja mennyit változik járatással.

    Három forrásról hallgattam meg nagy hirtelenjében, a végeredményen el fogtok szörnyedni :D
    RME adi 2 fs
    RME + Vioelectric 90
    HRT Headstreamer ( igen tényleg az a régi 9 voltos elem )

    Vioelectric mos, sajnos kiesett.
    ADI: sok mindennel szeretem. nagyon NAGYON korrekt teljesítményt nyújt kombó eszközként az erősítő része is. Picit súlytalanka lelketlenke érzésem volt ezzel.

    és akkor lehet röhögni: Headstreamerrel NAGYON jó. kihajcsa gond nélkül. normális hangerejű felvételnél 40% hangerővel elég bőven. Halk felvétel és agyatlan hangerőhöz sem megyek a 100 közelébe.

    Headstreamer picit vastagabb alul, ezzel nekem tökéletes. pont annyi picit vastagít a hangján hogy nincs hiányérzet.
    Szeparáció és felbontás parádés. nem stax nyilván de azt leszámítva nagyon nagyon szép részletes hang mindezt úgy hogy nem fárasztó és unalmas. szépen zenél.
    Alapvetően magát a fejest én nagyon semlegesnek érzem. azt adja amit kap. Ultraneutrális forással egyéni preferenciák függvényében lehet hiányérzet. A vokálok akár női akár férfi nagyon nagyon szépek. magasai megvannak hozzájárul a részletességhez, de nem bánt nem szúr nem fáj. (adiról sem)

    Én a nullkilóméteres hangjával nagyon boldog vagyok.

    Úgy érzem forrással eléggé finomítható hangolható picit erre vagy arra a hangja. Basshead nem lesz belőle. alapvetően a neutrális jó felbontású tartományba esik. Én a forrással pont annyit tudtam vastagítani rajta ahol NEKEM jó a technikai tudás/boogie egyensúly.

    Érdekességképpen rádugtam telefonra is. 3 éves csúcs sony android. Maxolva a hangerőt elég lehetne. Halk felvételekkel lehetne hiányérzet. De ahogy szólt azzal SEMMI gond nem volt.

    Eszerint nem háklis hajtásra.

    Összefoglalva: Zártnak MOCSKOS jó hangja van. Nem érzem azt hogy kompromisszum a hangkarakter egy nyitotthoz képest. Sem térben sem szeparációban sem színpadképben. Ami nem kicsi eredmény.
    Ha pedig csak azt nézem hogy milyen a hangja, független ártól felépítéstől kortól, akkor is nagyon jó. Jó felbontású részletes gyors de nem testetlen analitikus unalmas. Nekem nagyon bejön.

    A fent leírtak szubjektív tapasztalatok az én ízlésemmel fülemmel, véleményemmel érzéseimmel és egy null kilóméteres fejessel.

    Szóval SZERINTEM!!!!!444négy!

    ps: A headstreamert amugy én régen is szerettem, nagyon kellemes emlékeim vannak róla, nosztalgiából lőttem egyet és lám most ő nyert. ezzel a fejessel.

    a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

Új hozzászólás Aktív témák