Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz fattyu #89517 üzenetére

    20 eve egyebkent a dolog meg letezett, ugy hivtak PC hangkartya.

    akkoriban par evig az osszes erositon jellemzoen volt meg surround analog bemenet is (mert maskepp nem lehetett surround jelet ertelmesen atkuldeni). ahogy elkezdett terjedni a HDMI es a DTS / DD vegre standard lett, ugy jellemzoen eltunt a surround bemenet az erositokrol is olyan 2005 korul.

    ugye reszben draga volt a haromszor annyi kabel (5.1hez is hat csatorna kellett), reszben egyedul akkor volt ertelme, ha a digitalis eszkoz nem tudott megfelelo surround formatumot atkuldeni. reszben a modernebb formatumokkal nagyon nem is lehet mit kezdeni. par csucs surround erositon mai napig van analog bemenet, de ott tenyleg az extrem kategoriarol beszelunk. DACok meg kb kihaltak, bar technikailag a fules erositok egy resze meg mindig stereo DACnak minosul.

    dologra azert emlekszem, mert a kora 2000es evekben (HT)PCm is volt es eleg sokat szivtam multichannelel. foleg olyan esetekben, amikor pl a jatek se tamogatta, es hangkartyaval kellett trukkozni, hogy mukodjon rendesen a surround a rakotott Onkyo rendszerrel.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák