Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz Gotama73 #69933 üzenetére

    még ez sem igaz. egy meleg hangú erősítővel például több lesz benne a mély, míg egy világos hangúval kevesebb. és akkor még az EQ-hoz hozzá se nyúltál. de amúgy igen, EQ-val tudod változtatni a karakterisztikáját, de az alap hangzása attól még megvan. tehát ha egy fejes sziszegős vagy túl sok benne a mély, akkor azokat valamennyire az előtte elhelyezkedő eszközökkel (dac, erősítő), illetve EQ-val változtathatod, de csodát nem lehet ezzel sem művelni. és minden eszközről kicsit másképp fog szólni.

    mondok egy példát: nekem a korábbi dac+ampommal, a kis fiio q1-el a beyer dt770 pro jól szólt, de valahogy nem volt elég testes, és nem volt benne elég mély - éppen csak egy kicsi hiányzott. most rendes erősítővel meg egy mélyláda lett belőle. ez csak annyi jelent, hogy ez kihozta belőle azt a hangzást, ami benne van, plusz az erősítő is melegebb hangú.

    ettől még az elmondottak irányadóak. ha egy fejes magasra hangolt, vagy kihozza a közepet, vagy sok illetve kevés benne a mély, az hellyel-közzel mindenféle erősítővel ugyanúgy fog szólni, és egy világos hangú fejesből sose fogsz mélyládát csinálni, ami leszabja a fejed. EQ-val sem.

Új hozzászólás Aktív témák