-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribizly
veterán
Hát. Ez eléggé barkács feeling.
Ezt így mondjuk lehet inkább akkor kihagyom és elég ez a 30-as éveimre.
Majd a 40-es éveimben újítok valamit (vagy lecserélem az egészet), de egyelőre akkor marad ez így, mert pont azt veszíteném el, amiért az egész véve lett: lehessen kapcsolni kényelmesen hangfalak és fejhallgató között.
Majd még a DAC-os topicba megyek kérdezni.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
őstag
-
Wayne
aktív tag
Sziasztok,
jelenleg egy Sennheiser PC 360 G4ME - Asus xonar U7 párosom van. Szeretnék hangzásban előrelépni. Egyelőre csak laikusként tapogatózom Érdemes erre a hangkártyára építeni és egy jobb fejhallgatót venni?
Használt, circumaural, nyitott érdekelne. Semleges, nem brutál basszus, pc lenne a forrás. -
espeke
tag
Üdv,
már írtatok pár fejest és köszönet azokért
ezek közül egy-kettő inkább otthoni használatra van.
kb. milyen fejest ajánlanátok mobil zenehallgatáshoz (telefonról), ami
a, jól szól erősítés nélkül
b, lehet nyitott és zárt egyaránt
c, azért erősítés nélkül is szép kis hangminőségre képesnagyából ennyi lenne,
+1 nem kell, de plusz pont, ha van fejhallgatóplázában, muzikerben, akármilyen bp-i boltban, ahol vásárlás előtt meg tudom fülelni.
köszi
nyugodtan írjatok szubjektív tapasztalatot, ami nektek bejött vagy érdekesnek találtok, tudom ez a hangzás dolog is meglehetősen egyéni preferencia, nekem -még- olyanom nincs, szóval nyitott füllel járok.
[ Szerkesztve ]
m0o0ncalf https://www.youtube.com/watch?v=T9BD3JS2DRI
-
Tulku
veterán
1. Bukod a balanced jelutat
2. Szerintem az X5 III SE kimenete egy fos...mosott, részlettelen, kis terű...Akkor már inkább vegyél egy régi használt Fiio X5-öt (napokban 39-ért vált meg tőle valaki) és koaxon kösd össze egy Chord Mojoval...aztán nézhetsz fejest, nagyjából amilyet akarsz...
X5-be 2x128 gb biztosan elfér, de egyesek hajtják 2x256-ossal is...akinek fél tera nem elég zenéből az vegyen hálózati lejátszót... -
Tulku
veterán
A balanced kimenethez képest számomra az volt...Biokox fórumtárs esetleg tud segíteni ebben, neki ilyen van és mára egyértelműen a balanced kimenetet használja...tudtommal...
Fogalmazzunk úgy hogy SE kimeneten keresztül nem túl részletes a hangkép...
Annyi bozonyos, hogy ha olyan fejest veszel, amin "sima" 3,5-es jack van (SE meghajtás) akkor jobban jársz az X5-mojo párossal...közel annyi pénzért...viszont nincs tidalspotifymiegymás...ha olyat akarsz, akkor telefon és mojo, ám egy mojo-t használó fórumtárs épp a múltkor írt rám, hogy nem telefonról (dedikált forrás) érezhetően jobban szólt a mojo...
Semmi sem egyszerű....
-
Dorien
veterán
Nem, de túlmisztifikált dolog ez a cserélhetőség. Nekem soha nem tört meg a kábel és a Superluxokon kívül nem is jellemző. Meg bármelyik kábel cserélhető, csak kell valaki, aki ért hozzá. Az AD900X nagyon könnyen hajtható, nálam egy gagyi MyAudio Pop MP3 lejátszóról is nagyon jó hangzást adott. Az AD500X hasonlóan jó volt róla, a nagyobb testvéreket (AD1000X, AD2000X) nem hallottam.
Viszont ez teljesen nyitott, csak otthoni privát zenehallgatásra jó, irodába, kollégák mellé nem.
Wherever you go - go with all your heart.
-
pityutool
tag
Sziasztok!
Fejhallgató vásárlás előtt állok, maximum 500 euró értékben (Németországban élek).
A kiszemelt egy Monolith M1060 Planar.
Szállítással, vámmal stb. valamivel 400 euró felett állna meg a történet. Ehhez mindenképp javasoltak még egy párnát is fórumokon. Az olcsóbb 40 eur. környékén van, a drágább 100 körül.
Hangban az olvasottak alapján a Hifiman he400i és LCD2 között áll valahol, kicsit inkább az utóbbira hajaz.
Ellenben az összeszerelés minősége nem a legjobb.
Azt olvastam, hogy nagyon könnyen hajtható, mobil eszközökről is viszonylag jól elvan. Jelenleg egy külső hangkártyám van (EMU Tracker Pre).
Esetleg ilyen áron érdemesebb lehet inkább egy használt LCD 2-re beruházni?
Nem tudom, mennyiért vesztegetik manapság használtan, de ha sikerül megcsípni az 500 eurós limiten belül, akkor jó vétel lehet? Később Erősítő-dac kombóra még olyan 200-300 eurót tudok szánni. Esetleg valami más alternatíva ilyen árban?Az eddigi tapasztalataim/elvárásaim:
Superlux 668b: Kicsit brummogós, bántó magasok, Túlságosan V hangzás.
Akg K601: Ami tetszett: részletes, kimértebb hang, feszes mélyek. Ellenben a hangszerek iránya fura, valahogy szét van esve a színpad. Nekem túl világos volt Canamp erősítővel is. Kicsit bántó magasok. A száraz hangzást imádtam, de mégis valahogy túl unalmas, lapos volt az előadás
Most egy őskövület Sennheiser hd 424-em van, amit egy bolhapiacon vettem bagóért. Technikailag nem egy nagy eresztés, de legalább nincs fárasztó, bántó hangja.
Szóval hangszeres zenére keresek egy fejhallgatót. Az elvárásaim: Közepes/nagy tér, Jó hangszer-szeparáció. Feszes, de ütős mélyek. Kiegyenlített hangzás, ne legyen elnyomva a középtartomány. Részletes magas, de mégse legyen bántó. Kimért hangzás, de ne legyen unalmas.[ Szerkesztve ]
Topi
-
matyiGo
aktív tag
Off }-]
[ Szerkesztve ]
-
Blasku
tag
válasz pityutool #60862 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy csak én nem voltam toppon amikor legutóbb hallgattam fejestalálkozón, de az LCD-2 mélyei nem a feszességükről híresek . Pláne ha neked a Superlux HD668B brummog, akkor lehet hogy érdemes lenne először meghallgatnod egy ilyen Audeze-t mielőtt megveszed. Mondjuk én még a pre-fazoros változatot hallottam anno.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=blasku
-
Tulku
veterán
válasz Blasku #60866 üzenetére
Teljesen rendben vannak a pre fazoros mélyek (SZERINTEM)...talán a fazoros verziónál túltolták ezt a fókuszálást...nekem azoknál túl egy pontból szólalnak meg és eléggé létidegenek...
De nyilván ízlések és pofonok...ilyen kategóriában a meghallgatás kihagyhatatlan...
[ Szerkesztve ]
-
pityutool
tag
Egyetértek, de használt fejhallgató vásárlását sem találom olyan túl nagy rizikónak... ha nem tetszik, vagy tovább akarsz lépni, eladhatod közel azonos áron... és van időd rendesen megismerni, nem csak az első benyomás alapján döntesz (az éppen aktuális hangulatod függvényében).
Topi
-
s4tch
veterán
2x256GB kártya nagyjából 60e, ennyiért van 512-es microsd is, azt meg elég sok friss androidos mobil támogatja. Ezen kívül egy olcsó droid is tudhat otg-t. Sőt, mondok mást is: egy saját táppal ellátott mobil hdd-t is rá lehet tolni egy droidra, akár úgy is, hogy egyszerre csatlakozzon hozzá külső tárhely ÉS dac. Sőt, létezik ilyen cucc is, amire rátolod a mobil vinyót, vagy akár usb hubot és erre mobil háttértárakat, akár 2x4TB tárhelyig, vezeték nélkül csatlakozol hozzá a mobillal, és örülsz. Ez egyébként egyben egy router is, tehát úgy tud hálózati tárhelyként funkcionálni, hogy egyszerre a netet is biztosítja. Mindenesetre 2017 van, azt hiszem, a tárhely a legkisebb problémád.
Az autóhifizésre természetesen nem akarlak rábeszélni, feneketlen kút az is Csak a betérők miatt, a félreértések elkerülése végett azt tisztázzuk, hogy a legjobb autóhifis hang, amit hallottam, messze jobb, mint a legjobb fej-/fülhallgatós hang - és kevesebbe kerül. Az autó limitált tér, de legalább tér, ellentétben azzal a minimális térrel, amivel a fejes/füles játszhat, amíg a füledbe juttatja a hullámokat. Egy jó autóhifi veszett jól tud szólni, akármilyen korlátai is vannak egy autó belterének.
Azt meg természetesen megértem, ha nem akarsz erre költeni. De a ha cél az, hogy legyen fejhallgatózós lehetőség, illetve autóban auxon keresztül korrekt vonal minőség, akkor kell venni egy d/a konvertert, egy mobilt, amiben van SD kártyahely, meg egy fejest, és kész. A Fiio X5 III - ahogy Tulku is írta - fülesekhez jobban passzol, ráadásul állítólag tényleg sokkal jobb balanced módban, amit egy non-balanced amppal agyon is vágnál. Komplettebb, jobb hangot kapnál hasonló pénzösszeg elköltésével egy telefon -> dac/amp -> fejes lánccal, mint egy X5 -> amp -> fejes felállással.
Ha leírod, hogy milyen telefonod és milyen kocsid, autóhifid van, tovább lehet ezen agyalni, de szerintem a lényeg már rég elhangzott.
-
zsotty4
tag
Sziasztok!
Van nekem egy superlux hd 681 evo fejhallgatóm. Tökéletesen meg vagyok vele elégedve azért a 10k hufért amit kiadtam érte....de...sajnos nem elég hangos . Láttam már mások is panaszkodtak rá hogy 1 kis hangerő hiányzik belőle, és én is hasonlóképp vagyok ezzel.
úgy gondoltam ugrik egy árkategóriát, és olyan 25 ezer forint magasságában vásárolnék egy fülest. Leginkább metal és house zenét hallgatok, egy kis retro slágerlistával megspékelve.
Géphez csatlakoztatva haszálnám, otthoni környezetben.
-
Blasku
tag
válasz zsotty4 #60871 üzenetére
Szia!
Ha nagyobb hangerőt szeretnél, akkor esetleg az 681-es erősítésén kellene valamit combosítani (ahhoz viszont látogass el ebbe a topikba: [link]).
Ha mindenképp új fejhallgatót szeretnél, akkor mostantól vigyázz arra, hogy a fejhallgató ún. érzékenysége elég nagy legyen. Ennek általában dB/mW-ben szokták megadni a mértékét.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=blasku
-
Retekcloud
tag
Sziasztok. Tudom nem teljesen ide tartozik de a másik topicban nem is reagálnak és hátha van ötletetek. Létezik olyan vezeték nélküli Térhangzású fejhallgató, ami ps4 hez, tv hez és telefonhoz is használható? Mondjuk, hogy az ár nem szempont, de a több 100.000 nekem is sok. Mikrofon is felesleges lenne számomra, de szeretném 1 eszközből összehozni és a valós térhangzás előny lenne ps4 nél. Telefonnál pedig az hogy utcán is használhassam nem csak otthon. Ha térhangzás nélkül létezik ilyen az is érdekelne. Remélem tudtok segíteni köszi
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz pityutool #60869 üzenetére
Van más lehetőség is...gyűjtesz egy viszonylag nagy méretű hangkeltő parkot, s abból néha értékesítesz néhányat jó pénzért, hogy meg legyen az alávaló a következő vásárlásra...de akkor már nevet is kell változtatnod...általában Bodz lesz a helyes nick név, tartozik hozzá egy harkály fejszével...
-
emiki6
veterán
válasz Retekcloud #60874 üzenetére
Ha térhangzás kell akkor gondolkozz mezei sztereóban.
(Ajánlani nem tudok.)[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
espeke
tag
válasz Spíler #60857 üzenetére
Meghirdetettem itt hw aprón meg jofogáson.
Akitől vettem becserélni a nála lévő fejesek egyikére, de nem tudom mikor tudok elmenni hozzá, talán jöv. hét.
Eladni jobb lenne.Összeghátar 20e kb, ha el tudom adni, akkor többet adnék bele. Vagy még várok, aztán összejön rá a pénz.
[ Szerkesztve ]
m0o0ncalf https://www.youtube.com/watch?v=T9BD3JS2DRI
-
őstag
Ezzel már próbálkoztam - egyenesen OpenWrt custom firmware-rel - , de a gyakorlatban nem vált be.
Autóban az Androdion futó VLC el-el dobálja a kapcsolatot/Wifi-t. (Lehet, hogy maga az op rendszer.)Leírhatom, de felesleges:
- Skoda Octavia Combi II (Businnes felszereltség: 8 gyári hangfal)
- Huawei Y560-L01 belépő szintű Android telefon(ok) internet elérésre (Hagyományos nyomógombossal telefonálok. Nem vagyok hajlandó venni 5"-os vagy nagyobb méretű tepsifont! Ez elvi kérdés számomra!)Elkezdtem a FiiO X7 II felé kacsingatni, de most az egész project jegelve.
Ma 1 hónap próbaidő után elbocsátottak: túl jó programozó vagyok, de keveset beszélek![ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Tudnátok ajánlani viszonylag olcsó, 10-15 ezer forint közötti, kimondottan basshead és telefonnal könnyen hajtható fejest?
[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
Pioneer SE-MJ711-K
Sony MDR-ZX660 AP
Ha fontos a mély.[ Szerkesztve ]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
mcs
veterán
válasz Spíler #60882 üzenetére
Igen, most fontos lenne a mély, mert újra elkezdtem pörgősebb zenéket hallgatni, hordozhatóság és hajthatóság szempontjából pedig nem ideális a HD 681 Evo. Samsung Galaxy J5 2016al (Qualcomm) használnám legsűrűbben. A munkahelyemen az általad említett Sonyt meg tudnám venni kedvezményesen, de legelőször az XB550-et néztem ki. Ha jól rémlik, a Piot meg tudnám hallgatni Mediaban.
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
válasz Bukk900 #60884 üzenetére
Kisebb kellene, de azért köszi.
A ZX 660ról eléggé megoszlanak a vélemények neten a basszusát illetően, pedig ehhez kapásból hozzá tudok jutni. Biztosan eléggé combos megfelelő forrásról hajtva ekvalizeres kiemelés nélkül? Esetleg a HD 681 Evohoz képest mennyire mélysúlyos?[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
Sziasztok!
Úgy alakult, hogy mostanában hosszabb etapokra szükséges fejhallgatót viselnem, a környezetem megóvása érdekében.
Bár a hangjával nagyon elégedett vagyok, a HD25 1-II ilyen 5-6 órákra folyamatosan viselve már picit meleg tud lenni. Van jelenleg nálam egy Beyerdynamic DTX 900, átmenetileg még egy darabig jó lesz, de van néhány problémám vele. Az egyik a vastag és merev kábel, a másik, hogy elég kicsi, ütközésig kihúzva is csak éppen befoglalja a füleimet, a harmadik pedig hogy kicsit kevés a mélye, és sok a magasa. Alapvetően nincs olyan vészesen sz@r hangja, de mélyből bizony több kellene. A tere egész kellemes amúgy.
Az érdekelne, hogy a Beyer-ek közt van e olyan nyitott fejes, ami nagyobb méretű, mint ez, és egyben több mélye is van!? Erősítés nem gond, a jelenlegi is azon lóg. Sokáig a HD 650-es Sennheiser-el szemeztem, de az valószínűleg nem jön majd össze. Kb. 80k-ig tudok max. elmenni majd. A Beyer használókat kérem, ha van olyan, ami a fentieknek megfelel, írjátok meg! Köszi! Ja! Beyer-ben ahogy látom főleg cirkum van, de azt is keresnék!Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Igen, néztem már, de még nem tartok ott, hogy fizetni tudjak érte... Azért írtam, hogy átmenetileg jó lesz a 900-as, de hosszabb távon kell valami majd helyette. Ez most az információgyűjtés időszaka. Karácsony vagy január környékén realizálódhat.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Tin
veterán
végignéztem a topikot, és látom, hogy 7 hónapos korában már megrepedt a dt770-emen a csúszka... már vagy fél éve nem használom a fejest, gondoltam gariztatom még a lejárat előtt, de ez a beviszem-bevizsgáljuk-eldöntjük téma, és a "még sosem láttam olyat, amin elrepedt volna" kijelentés a bolt részéről így együtt kicsit elvette a kedvem ennyi ügyintézéstől.
inkább felhívtam a bluesoundot, ők a basyshoz irányítottak, tőlük bekérdeztem, várom a választ a szettre.
ha valaki esetleg nemrégiben vett beyer dt770 csúszkát, mennyibe kóstál ez mostanság?
-
törölt tag
Már vagy 5 éve volt, hogy nekem megrepedt (néhány hét eltéréssel mindkét oldal, persze külön-külön mentem el velük), akkor eleve a Basyshez vittem gariztatni. Egyik alkalommal sem akadékoskodtak.
Amúgy azóta semmi bajom ezekkel. Akkor alig fél-háromnegyed év kellett hozzá, most meg már több mint 5 éve jó.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azért ez a Superlux HD330 (megfelelő kiszolgálás mellett) az áráért bitang jól szól, el kell ismernem.
Lehetne persze jobb a mély is, a közép is, a magas is, de ennyiért bőven túlteljesít. Összevetettem a hasonló árkategóriájú, ma már nem forgalmazott Beyer DTX710-zel. A 710-es kiegyenlítettebb ugyan, de jóval koszosabb a hangzása, közelébe nem ér a HD330-nak.
Pláne most, hogy bejáratódott.A DTX710-ből amúgy már egy ideje kiábrándultam, pedig régebben nagy híve voltam. Sokáig Xonar DG-m volt és Presenter2 OPA2134-gyel. Miután idén Audiotrak Prodigy HD2-re váltottam, a DT770 rendesen előrelépett, a DTX710 nem igazán. Aztán jött az opamp csere-korszak, végül mindenhova opa2111 került. A DTX710 nem igazán profitált ebből sem (a 770 ebből is elég sokat), abszolút alsó kategóriás hang (igaz, van tőle rosszabb is). A HD330 viszont nagyon nem ez a kategória, pedig még olcsóbb is picivel.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
-
Tin
veterán
ki is lehet nyomtatni, és az biztosan tartósabb
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Hobby elektronika
- BestBuy topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati / IP kamera
- Fotók, videók mobillal
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest