-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spíler
őstag
válasz kromatika #60300 üzenetére
Szívesen!
Ha a barátom lennél,a kérdésedre azt válaszolnám,hogy tegyél hozzá még egy kicsit és vegyél egy ATH AVA400-at.Klasszis különbség van a három fejes közt.Félreértés ne essék az enyém már nem aktuális,nem azért ajánlgatom az AVA400-at,hanem azért mert az lenne a logikus megoldás,ha jó fejhallgatót szeretnél elérhető áron.Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
Dorien
veterán
válasz kromatika #60297 üzenetére
Ha csak olyan eszközön használja, ahol lehet csökkenteni a magasokon EQ-val, akkor SHP-600. Egy jó -10dB-t kell vágni 7kHz-nél és akkor mindenben jobb, mint az EVO, sőt szerintem egy AD500X-nél is jóval élvezetesebb rock- és jazz zenékkel. Viszont enélkül őrült világos egy fejes.
Wherever you go - go with all your heart.
-
-
Dave™
nagyúr
válasz kromatika #60306 üzenetére
Az MSR7 árkategóriájában egy nagyon jó fejhallgató, nyitottból harmadáron nem fogsz még csak közelítőt sem kapni sajnos. Közel lineáris egyébként, igen, egy enyhe tüskéje van 7-8kHz környékén. Nekem az MSR7 mellett egy R70X-em van, nagyon jól kiegészítik egymást, és utóbbi még lineárisabb (ott nincs tüske sem), de az még drágább sajnos.
-
kromatika
veterán
-
Dave™
nagyúr
válasz kromatika #60308 üzenetére
Tudom ajándék, de lehet jobb lenne egy használt jó állapotú fejes, bár 20 körül elég régiek vannak amik jók is. 30 körül már ott lenne az AKG K612, ami valószínűleg korrekt szint, bár hallani még nem hallottam, a többi középkategóriás AKG alapján mondom hogy korrektül szólnak.
-
Dorien
veterán
válasz kromatika #60306 üzenetére
Könnyen hajtható nyitottból ott az ATH-ADX széria külföldről. Az ATH-AVA400 is biztos jó, annak itthon is emészthető ára van. [link]
Meg most a bass mod óta nagy kedvencem a HiFiMAN HE350, amihez most rendeltem Focuspad A párnákat. Könnyen hajtható, de nem tudom, hogy mennyiből hozható ki. Én nagyon áron alul kínáltam, az előző gazdájának 44k-ba volt szállítással, ÁFÁ-val együtt.
[ Szerkesztve ]
-
espeke
tag
Nyitott és zárt füles között hangzásban mi a különbség?
m0o0ncalf https://www.youtube.com/watch?v=T9BD3JS2DRI
-
Dave™
nagyúr
válasz espeke #60315 üzenetére
A zártaknál erősebb a mély, ott megoldandó probléma a vibráció, a nyitottaknál sokszor meg kevés(ke), mert nincs zárt tér. A nyitottak szellősebben, levegősebben szólnak, nagyobb a tér és természetesebb a tónus, közelebb van a valósághoz, cserébe kifele is hangosabbak, meg be is hallatszik minden. A zártak mesterségesebbek, de jobban is izolálnak. Kivételek vannak mindkét esetben, de a többség esetén ezek az iránymutatóak. Hallgass meg néhányat mindkettőből pl. a fejhallgatóplázában és rögtön világos lesz a különbség.
-
Dave™
nagyúr
Megjött az amazonos warehouse deal-es "használt" NAD HP50. "Like new" státuszú volt, elvileg a dobozával van némi probléma, de pár apró karcot leszámítva az is tökéletes, a fejhallgató pedig karcmentes. Itt vannak az első benyomások:
-a hangja nagyon jó, még így bejáratás nélkül is
-kiegyenlített karakter, inkább kicsit meleg, de kellően részletes, nincs hiányérzetem
-a kialakítás borzasztó, a fejpánt elcseszett formájú, a felfüggesztés is, a párna túl kicsi (neccesen még pont jó, de a pánt akkor is elég sok megszokást és "játékot" igényel)
-a kábel elsőre rossz viccnek tűnik (lapos és vékony), másodikra is csak egy fokkal jobb, de eléggé gyenge darab ránézésre, ja és hiába van kettő, mindkettő tök rövid
-az anyaghasználat oké, de nem értem miért kellett fényes műanyagot használni
-a külső is borzalmas (ez szubjektív), de felvéve objektíven is ronda
-a dobozában sok jópofa dolog van, pl. hordtáska, karabiner (azt nem tudom mire való), repülős adapter, nagy jack adapter, két kábel, és az egész doboz nagyon masszív, minőségi darab.
-az MSR7 könnyebben hajthatónak tűnik, telefonról pl. elég vékonykaBorzasztó nagy szerencséje hogy annyira jól szól, mert a konstrukció egyébként ezer sebből vérzik így elsőre. 34-et mindenképpen megért, és hangja alapján reálisnak tűnik a 70 is (még nem tudom milyen lesz ha bejáratódik), de a tervezésnél valami nagyon félrecsúszott szerintem. Ellenfele ugye az ATH-MSR7 ami eléggé más karakter, de az a hangja mellett kényelmes és jól is néz ki. Szerintem jól meg fog férni a kettő egymás mellett, ha sikerül megszoknom a kialakítást.
-
s4tch
veterán
válasz Dorien #60320 üzenetére
Szerintem pirosban sakál, sose csúnyább tárgyat a közelemben... A hangja meg nagyon kazetta, épp most is boldogít.
@Dave, szerintem könnyen hajtható, legalábbis a telefonomról is szépen megy. A kényelmét egyébként többen kritizálták már. Elhiszem, hogy akinek nagyobb fülei vannak, annak túl kicsik lehetnek a párnák. Nekem kis füleim vannak, pont jó méret.
-
Dave™
nagyúr
válasz Dorien #60320 üzenetére
A hangja miatt érdemes kipróbálni, természetes és abszolút zenei. Minden hülyeségétől eltekintve is borzasztó jó vétel volt ennyiért.
s4tch A fülpárna még hagyján, nekem a pánttal van inkább gondom. De mostanra már nagyjából rájöttem hogyan kell viselni úgy, hogy szigeteljen is (elsőre azért nem triviális). A hangszíne az pazar, számomra abszolút a legszerethetőbb tulajdonsága. A telefonos rész lehet az én bénaságom, akkor még kisebbre volt véve és nem szigetelt rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
traktorgumi
aktív tag
Marshall Major II - Black
Ez mennyire számít rossz vetélnek 16huf árfekvésben?
hip hop,rap....igazából egy tart vissza a vasárlástól hogy ez csak rock zenére van kihegyezve (a márka miatt) én meg nagy részben hip hop+rap zenét.(nem akarok olyan bass amitől lesik a fejem inkább kiegyenlítettebb hangzás világot keresek)
Nagy mellényúlás lenne ez 16 ezer forintos árkategóriában?[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz ferzoli #60324 üzenetére
Egy tuningolt Xonar Essence One-ról. Amikor telefonról próbáltam még nem jól tettem fel szerintem, majd este megint eljátszadozom vele. Az asztali DAC-ról viszont estére valami félelmetesen jól szólt, legalábbis az Acoustic alchemy számok jobban tetszettek mint az MSR7-tel.
-
Dave™
nagyúr
Nem, az egy kiváló fejes, csak ugye nem a valósághűségre törekszik (ami igaz az AT fejesekre általában), és ezt páran félreértik A NAD valóban nem "fejhallgatósan" szól, és ez elég kevés fejhallgatóról mondható el, de ha én fejhallgatós hangzást szeretnék (mert annak is megvan a varázsa) akkor az MSR7 azért többet tud mutatni akár részletekben, akár térélményben.
-
z00li
senior tag
Sziasztok!
Van egy Panasonic RP-HT360-as fejesem, aminek eléggé elhasználódott a fülpárnája. Honnan tudnék rendelni hozzá? Egyáltalán érdemes vesződnöm vele? (elég keveset használom)
Z
-
Per Degaton
tag
Nekem is megjött az Amazon Warehouse Deal-es NAD HP50. Utólag is köszi, hogy beírtad az akciót
Kedden este rendeltem, akkor már csak "very good" állapotúak voltak, abból választottam ki a legjobbnak tűnőt.
Ennek ellenére az enyémnek is csak a dobozának van baja (egy kicsit el van szakadva egy helyen, egy másik helyen meg kicsit piszkos), de maga a fejhallgató és a tartozékok tökéletes állapotban vannak, szerintem teljesen új az egész, max csak kipróbálhatta valaki.Nos a hangjáról az a véleményem, hogy k*rvajó
Normális fejhallgatóból egy Beyer DT770-em van és mivel azt olvastam a HP50 nem annyira V, féltem, hogy nem lesz benne se elég basszus, se nem elég magas, de egyáltalán nem ez a helyzet, tényleg nagyon bejön a hangja már így bejáratás előtt is.
Tényleg eléggé más mint a Beyer, de zenehallgatáshoz pl szerintem ez jobban fog nekem passzolni.
Először az uDSD-vel próbáltam, bőven jól szólt, remekül meghajtotta. Aztán rádugtam pluszban a SAP-8-at is, azzal még sokkal jobb lett és durva ereje van, ha csak félig feltekerem a hangerőt szerintem halláskárosodást szenvedek Aztán a próba kedvéért kipróbáltam csak az alaplapi ALC1150-tel és bár azzal nyilván gyengébb, de szerintem az is tűrhetően meghajtotta. Szóval számomra a hajthatóságával nincs gond.Egyéb dolgok:
- nekem a kinézetével sincs bajom, bejön ez a fekete, de a fényes műanyag talán tényleg nem a világ legjobb ötlete volt
- féltem, hogy kicsik lesznek a párnák a fülemnek, mert elég nagy fülem van, de ezzel sincs gond, kényelmes
- a pántot még én se tudom százszázalékosan jól beállítani, nehezen döntöm el, hogy jól van-e fejemen, de ez csak idő kérdése szerintem
- ami még tetszik, hogy úgy tűnik jól szűr kifelé, kevésbé szűrődnek ki belőle a hangok mint a Beyerből. De ez lehet amiatt is van, hogy ez bőrpárnás, az meg plüss
- ami viszont annyira nem tetszik, hogy kicsit olyan törékenynek tűnik, szinte recseg-ropog, ahogy forgatom, alig merek hozzáérni. Ebben gyengébb a DT770-nél. Mondjuk az is igaz, hogy az egy tank kb
- a kábele tényleg egy vicc, mindkettő. Jó, hogy elért a fél méterre lévő erősítőigÖsszességében azt mondom, hogy 34 ezerért szinte újonnan ez egy fantasztikus vétel volt
-
Dave™
nagyúr
válasz Per Degaton #60329 üzenetére
Ja most már elég jól be tudom lőni a kényelmét. A hangja az pedig valami félelmetes, ez még 70-ért is best buy. Jól felvásároltuk az Amazonról az olcsó darabokat
Telefonról továbbra is érezhetően vérszegényebb, azt nem mondom hogy rossz, de nagyon nem olyan mint az asztali láncról (ami valahol természetes, de mindenhol elég érzékenynek titulálják, és a hangerő meg is van, csak a mélyek alja szenved némi csorbát).
[ Szerkesztve ]
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
Meguntam, hogy kong a szobám bármit csinálok (idióta hosszúkás alakú sajnos), bármilyen hangfalat próbálok. Eddig csak a hangfalak világában mozogtam, de most szeretnék egy fejhallgatót emiatt.
Amiket alapinfókat eddig össze tudtam szedni:
- otthoni felhasználás, PC-hez, főleg youtube, mp3, FLAC hallgatása hétköznapi szinten.
- sajnos mezei alaplapi hangkártya hajtaná (de ha nagyon megéri hajlandó vagyok egy minimálisan elfogadható hangkártyára beruházni).
- nyitott kialakítás (ha jól tudom ezek összességében "jobb" hangképet nyújtanak, a környezetemet nem zavarnám vele).
- ár: 20-30E körül.
- valami bestbuy-t keresnék ilyen árkategóriában.
- alapból rock/metal/hangszeres zenéket hallgatok, de változó, mindenféle pop/elektronikus is megy (ezért a mélyek sem elhanyagolhatóak, persze közel sem kell hogy elnyomjanak mindent).
- inkább a melegebb hangú, nem atom nyers hangképet keresem.Szóval ilyen feltételeknek megfelelő, értelemszerűen minél kiegyensúlyozottabb, részletesebb, széles színpadú fejhallgatót keresnék adott árkategóriában általános hétköznapi otthoni felhasználáshoz.
Ezt találtam valahol mint olcsóbb kategóriában jó vétel, de nem tudom mennyire ajánlanátok Supralux HD681 EVO
Köszi!
-
Spíler
őstag
válasz rooland #60331 üzenetére
Ja,nem rossz a Supralux,de ha esetleg beltérben használnád akkor inkább EZT kéne venni és hozzá EZ passzol.
(#60332) Monster80
És mi lenne a forrás? Esetleg egy DF Red,vagy valami hasonló?
[ Szerkesztve ]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
rooland
senior tag
-
Bodz
nagyúr
válasz Monster80 #60332 üzenetére
Használtan esetleg. Az új árát nem nagyon éri meg. 200-ba belefér a Denon D7200 is külföldről. Aztán ott az Oppo PM3, Audio-Technica A2000Z, Audeze EL-8, stb.
(#60327) Dave™: Várd csak ki a végét! Pár hét múlva megkérdezlek.
(#60335) Spíler: A DF Redet már eladta talán.
[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
Na,már kezdődik,ilyen ötösöm lenne jövő héten.[link]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
Dorien
veterán
válasz emiki6 #60337 üzenetére
USB-s ez is, csak ez még az első, 24 bites változat. [link] Azóta lett 32 bites "2012" (ilyet vettem tőled), majd "Mark2". Mindegyikben más DAC chip van + persze a körítés is változott. Ha DAC-ot cserélek a jövőben, csakis olyat veszek, ami ehhez hasonlóan könnyen EQ-zható.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Dorien #60346 üzenetére
Azért kérdeztem, mert a dobozon a bemeneteknél én csak coaxot vagy mit látok, de lehet a doboz csal, mert ott van mellette a kábel.
Monster80: Ahhoz képest, hogy Bodzt kérdezted nem nagyon fogadtad meg a tanácsát.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest