- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok.
Rendeltem egy Beyer DTX 910-et. Holnap mennék érte. Remélem nem követtem el nagy hibát. Leginkább zenére használnám, abból is akusztikus, jazz, lágyabb pop, de néha előfordul "durvább" is. AKG K530-ról váltok.
Forrás: Denon DA300 dac, de nem jellemző az állandó, fejessel való zenehallgatás, inkább alkalmi jellegű. Leginkább hangfal szól. Tudnátok véleményezni esetleg, mert ha nagy hülyeséget csináltam, inkább lemondom.
És tudom...miért nem kérdezek előbb, mint utóbb, de nem akarok 20e-nél semmiképpen sem feljebb menni és ez nagyon megtetszett. ( na nem a külseje miatt )Ne kíméljetek.
Köszönöm.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok.
Hazahoztam a Beyer DTX 910-et. Már most örülök, pedig még nyers kicsit, de van benne potenciál.
Puhák, de nem terjengősek a mélyei, a magasai lesznek jobbak is kicsivel, ebben biztos vagyok, de már most is csak enyhén sziszegős, akusztikus zenén már most nagyon megkapó, a tere hatalmas. Kényelmes is, de fura a felépítése. Mozogni nem szabad vele, mert hajlamos nyekeregni. Még szoknom kell. Mindenesetre már most jobban tetszik az AKG K530-nál és a DA300 Dac-al sokkal összeillőbb párost alkotnak. Hajtani is sokkal könnyebb, kb. 7 dB-el lejjebb ugyanolyan hangerővel szól, mint az elődje, ugyanakkor dinamikusabb.Köszönöm az ötletet, tanácsot az illetékeseknek. Remek kis füles ez...a maga módján.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
Hááát, nem tudom. Így kicsivel izgalmasabb a dolog.
Persze, ha nincs rá keret, az más, de én inkább kiadnék + 35-öt és én piszkolom össze elsőként...
Akkor még nem is mondtam, hogy az mennyire "helytelen tárolás", hogy lepattan a fényezése?
Az nem "tárolási", hanem "dobálási" probléma. Nem ugyanaz szerintem.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz fattyu #47977 üzenetére
Mondjuk azt nem tudtam, hogy normál használattól is lepattan a fényezése. Hmm.
Akkor szerinted 100-at meg sem ér egy új?
Nem éreztem "alázásnak" ami írtam. Nálam még semmilyen eszköznek soha semmilyen használati nyoma nem volt még 10 év után sem. Hiszed vagy sem. Nem gondolnám, hogy egy ilyen szintű fejes "magától" lekopik. De nekem mindegy, nem az én pénzem.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz schawo #47984 üzenetére
Igazatok van, csak én ilyen finnyás vagyok. Ha ez egy hangfal lenne, minden további nélkül, de egy füles ennél jóval "személyesebb", na nem annyira, mint egy alsógatya, de mégis van bennem valami, ami az új felé sodorna. Főleg, hogy a különbözet nem akkora összeg. 100 vs 65. Hát, továbbra sem lennék meggyőzve.
Ezt az ember napi szinten használja, nem úgy mint egy hangfalat, ami csak áll bután a sarokban, de legalább nem piszkálják, tekergetik, stb. , így nem is használódik láthatóan.
Vegyünk példának egy távirányítót. Azt akár pár hónap alatt le lehet lakni, de lehet olyat is találni ( ritkán) ami makulátlan. Namost én pl. távirányítót sem vennék használtan. Egyszer megtettem, de soha többé.A bejáratásnak is megvan a maga bája egyébként, főként, mikor kezd megjönni a hangja. Igazán bódottá' tud tenni. Nyilván, ha munkaeszköz és muszáj, abban én sem találnék semmilyen bájosat.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Nissifer #48086 üzenetére
Erre vannak a "szervek".
Szólsz nekik, kijönnek és ha nem hagyják abba, legközelebb is kihívod és egy vaskos csekket is kapnak majd a szomszédok a feljelentés mellé. Hidd el kussolni fognak az 50-100 ezres csekk "beváltása" után.
Bocs az OFF-ért mindenkitől....
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok.
Tegnap hallgattam Denon AH-D600-at, igaz csak a telefonommal, de amit művelt, az "lenyűgözött". Pl. Sennheiser 598-as mellette csak virnyákolt. De valami 200k-s Sony sem rúgott labdába. Tudnátok mondani róla valami közelebbit? Már ha valaki hallotta "normális" forrásból szólni? Köszi.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz #16820480 #48286 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Sejtettem, mert túl szép lett volna. Irgalmatlan basszusa van és nagyon nagy tere, kb. ennyit tudtam telefonnal megállapítani róla. A közép és magas tartományt telefonon pont nem lehet tesztelni, csak tippelni.
Akkor ilyenem sem lesz."csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
Hi.
Ma vettem egy Creative Aurvana Live-ot. (is) Nem tudtam otthagyni 9900 pénzért újonnan 1év garival. Valakinek nem kellett és visszavitte, szerencsémre. Denon AH D600 nem jön össze, asszonyfaktor miatt. Tudom, kicsit sem azonos a CAL vele, de valahol ez is egy Denon. Meg vagyok döbbenve, mekkorát szól. Beyer DTX910-nél kicsivel "modortalanabb", populárisabb, de azért nagyon szerethető. Mélyből valóban akad gazdagon, de a magasait nem érzem tolakodónak DA300-al hallgatva, sőt...
Nem hiába ajánlgattátok, valóban remek ár/érték arányú kis fejes. Beyer nekem kicsi sajnos, így még nem tudom mi lesz vele..Elég sokféle zenével etettem eddig Acoustic Alchemy-től ZZ Top-ig, de nem nagyon fog ki rajta semmi. ZZ Top olyan "kerek", hogy csak ámulok.
Bocs, a "beszámolóért", de ki akart jönni belőlem.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz sanzi89 #48684 üzenetére
Esetleg CAL! ?
Csak siess vele, mert alig pár db maradt belőle az országban, szerintem. Nagyon kellemes darab. Testes, vaskos hang, kellemes közepekkel, nem bántó magasakkal, kényelmes viselettel és órákig hallgatható, szerethető hanggal. Szvsz.Telefonnal, vagy alaplapi hangkártyával is remekül ki lehet hajtani.
AKG K530-at váltott és sokkal "élvezhetőbb", mint az volt.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz lugosi #48958 üzenetére
"gondolom hogy árkategóriájában helyén kell kezelni ezeket."
Az "árkategória" az egy fura dolog. Mikor MM-ban "tesztelgettem" füleseket ( kb. 2 órán át ) a legolcsóbbtól, a legdrágábbig, meghallgattam vagy 30 fejest és elmondhatom, sokszor nem igaz ez az állítás. Volt olyan, amit 10mp után téptem le a fejemről, olyan pocsékul szólt, pedig nem "belépő kategória" volt.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz gaborka8x8 #49366 üzenetére
Szerintem nem fér bele.
Írod is, hogy "igen erős mélykiemeléssel rendelkező" . Ami lineáris, vagy kiegyenlített, semmiképpen sem túlozhat egyik irányban sem, de más egyéb szempontoknak is meg kellene felelnie. Pl. tér, dinamika, hanghűség, középtartomány, színezettség, stb. Szigorúan szerintem."csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Athos1987 #49881 üzenetére
Ilyenem van és valóban nem egy süketszoba...viszont kifelé elég jól szigetel szerintem. Gondolom én, mert asszony még egyszer sem panaszkodott az éjszakai zenehallgatások során, pedig nagyon közel van hozzám.
Azért jóval többet szűr befelé is, mint egy nyitott.Viszont csodálom, hogy még kapható egyáltalán. Ha ilyet szeretnél siess, mert már régóta kifutó típus.
Különben meg nagyon szeretem. Jobban, mint a Beyer DTX910-et.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Dyingsoul #50239 üzenetére
Soha ne használj EQ-t. Foobarban főként ne.
"Igényes" zenehallgató ember nem tesz ilyet. Mint ahogyan erősítőn sem tekergetjük a hangszínszabályzókat 0 állásból semerre. Sőt, ha mód van rá ki is kapcsoljuk.
Ha EQ kell, azt megette a fene...[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz HeadHunter98 #50468 üzenetére
Ha még kapható a CAL!, én is adok egy szavazatot rá. HD205-nél magasan jobb mindenben, szerintem.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz HeadHunter98 #50565 üzenetére
Azért izzaszt, mert nem tud szellőzni. Ez természetes, főként nyáron és főként mert a bőrpárna nem szellőzik úgy, mint a plüss. Szellőztesd időnként, de szerintem időálló a párnája.
A mélyei kicsit sem hiányosak, de idővel még jobb lesz. Jóval felnőttesebb hangú, mint a HD205.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz gaborka8x8 #50569 üzenetére
Szerinted annyira hangos egy füles, hogy kihallatszik a garázsból?
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz gaborka8x8 #50571 üzenetére
Az nagyon hangos úgy. Nem bejáratáshoz való az a hangerő. Szerintem.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz gaborka8x8 #50579 üzenetére
Ha már trollkodunk... jobb lett volna, ha továbbra is ellenzem a dolgot?
Autót is padlógázon járatsz be? De hagyjuk, nem az enyémet járatod, ez a lényeg.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz lugosi #50796 üzenetére
Így nagyon nehéz megállapítani, hogy melyikkel járnál jobban, de egy közepes Sony már tud (elvileg) hallgathatóan zenélni. Talán úgy is, mint egy közepes fejes erősítő, de ezt csak egy alapos összehasonlítással lehetne megtudni. Minden más csak találgatás. Meg aztán is nagy kérdés, hogy mit nevezünk "közepesnek".
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
Ha már megvan az erősítő és jól szól a fejes kimenete, akkor kevéssé számít, hogy "kicsivel" többet kajál, mint egy dedikált fejes erősítő. Szerintem. Amaz úgy is többe kerülne, mint amit 10 év alatt megspórolhatna az alacsonyabb fogyasztással.
Vagy inkább arra gondolsz, hogy mindenképp érdemes lenne egy dedikált fejes erősítő?
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz topjoyy #52543 üzenetére
Én CAL!-t használok úgy fél éve. Háát, nagyon jó pl. AKG K503-hoz képest. De sok, 20-30 ezres füleshez mérten is jobbnak hallom. Vaskos, testes, kellően részletes, bár nem az a hűde' analitikus darab, cserébe viszont nem visít, nem bánt. Hosszútávon sem fárasztó a hangja és még kényelmes is. Szerintem.
Én nagyon ajánlom."csak a zene van"
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Rtx 4070 ti super omniblack 35 hónap garamciával
- Core2Quad Q9550 garanciával
- FULL CTO 2019 MacBook Pro Retina 13" 2.8GHZ i7 / 16GB RAM / 512 GB SSD / Magyar billentyűzet
- Nokia, retro mobilok, régi telefonok, samsung, alcatel, sony ericsson,sagem, motorola
- AMD Radeon VII 16GB Videókártya szép állapotban csavarmatricás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest