- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- DIGI kábel TV
- Hálózati / IP kamera
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Vírusirtó topic
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
SsPL711
őstag
válasz erikjoee #28400 üzenetére
Jajj, azt ne használd, minden élvezeti értéket elvesz, le ront, nagyon rossz a Logitech-ek, fejhallgató kimenete.
Nekem volt egy Z3e, most meg van egy Z623, tudom mit beszélek.
Talán még az alaplapi hangkártya kimenete is jobb, amiről a Logi-t hajtod. (Ha, PC-ről hajtod a Logi-t)Igen, tudom az 551-nek rövid a kábele.
[ Szerkesztve ]
Honor M6P, NP(1), Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
erikjoee
tag
-
SsPL711
őstag
válasz erikjoee #28406 üzenetére
Nem egy, hanem 3 csati is fel van vértezve valami integrált fejes erősítővel, de nem kell túl komoly dologra számítani. Viszont annál sztem jobb , mint a Logi fejes kimenete.
Ha jól értelmeztem.[ Szerkesztve ]
Honor M6P, NP(1), Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
SsPL711
őstag
Tudod, hogy a K550 és a K551 esetében, egyesek szerint a "zsinór" miatt van különbség hangzásban.
Akkor egy 500 Ft-os hosszabbító kábel mit okozhat?
Bár, ebben annyira én se hiszek.
De, azért akkor se egy 500Ft-os kábelt vegyünk, ajánljunk, ha már, olykor komoly árú fejhallgatókat ajánlgatunk és vannak olyan kivételezett helyzetben lévő fórumtársak, akik ilyen komoly fejhallgatókat használnak.
És most ezzel nem a hosszabbító kábel gyártóknak akarok kedvezni.[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Klipsch Status fejhallgatót próbált már valaki?
-
törölt tag
válasz erikjoee #28406 üzenetére
Az biztos, hogy a legostobább hosszabbítóval is sokkal kisebb kárt okozol, mintha beleilleszted a láncba azt a Logitech vezérlőt és cubehőrjét. De a K551 természetesen megérdemel egy kicsit minőségibb fajta hosszabbítót az "500 forintos" szintűnél. És persze egy kulturált hangkártya se ártana. Ezekre figyelj, azt pedig felejtsd el, hogy ilyesféle Logitech vezérlőket iktatsz be egy ilyen szintű fejhallgató elé.
(#28409) SsPL711 Nyugodtan írhattad volna onban, idevaló téma, még akkor is, ha van saját topikja. De nem emiatt írok, hanem amiben "nem annyira" hiszel, szerintem érdekes.
A K550 és K551 hangja között elég nagy különbség van, ez mondhatni "bizonyított", hiszen halljuk, látjuk (mármint látjuk a mérési eredményeken). A különbség nem csak minőségkülönbség, hanem karakterkülönbség is. A minőségkülönbségen lehet vitatkozni, hogy melyik jobb, ha egyáltalán, bár úgy látom, viszonylag egységesen a K551 a jobbnak tartott, szerintem is az a jobb (és a mérések szerint is). Azon azonban vitatkozni se nagyon lehet, hogy komoly karakterkülönbség van köztük, a K551 nagyon másképp szól, mint a K550. A különbség elég nagy, és úgy tudjuk, hogy a két típus csakis a kábelben és a csatlakozóban különbözik (a színkülönbség mellett...). Ha kiderülne, hogy másban is különböznek, akkor nyilván más is okozná a komoly hallható és mérhető különbséget, nem "csak" a kábel és csatlakozó, mindazonáltal kábel és csatlakozó tud sokkal nagyobb különbséget is okozni (minőségben és karakterben), mint amekkora a K551 és K550 között van.
Mondok egy példát, már beszéltem róla régebben. A JBL Ref. 420-as fejhallgatómhoz tartozik hosszabbító, természetesen ugyanolyan típusú kábel és csatlakozó, mint a fejhallgató kábele-csatlakozója, Ha beiktatom a hosszabbítót a saját fejhallgatója elé, természetszerűleg hallok valamekkora minőségromlást, hogy ez kicsi vagy nagy, mindenki ítélje meg maga. Ha ellenben másik fej-/fülhallgató elé kötöm be a JBL hosszabbítóját, akkor irdatlanul nagy karakterváltozást hallok a jóval kisebb mértékű minőségváltozás "fölött". A másik fejhallgató hangkaraktere nagymértékben eltolódik a JBL karaktere felé. Fordítva is igaz, ha a kifejezetten különleges hangkarakterű JBL-emet másfajta kábellel használom, máris elveszti a különlegességének a zömét, és sokkal "átlagosabbá" válik a hangkaraktere. A JBL Reference sajátos hangkarakterét nagyon nagy mértékben a sajátos kábelezés okozza (ugyanezt gyanítom az utóbbi tíz év Harmann-Kardon elektronikái és JBL hangdobozai esetében, amelyek egy jelentős hányada hasonlóan különleges hangkaraktert mutat).
Mint általában bármely alkatrész, a kábel (is) nagyon sokféle és "jelentős mértékű" torzítást visz a hangrendszerbe, ezáltal nem csak minőséget határoz meg, hanem hangkaraktert is "hangol". Egy picike darab kábel is, ezt teszi, ráadásul a kábel általában kifejezetten hosszú alkatrész, különösen fejhallgató esetében, ahol még relatíve is nagy a szerepe, hiszen a fejhallgatóban alig van más alkatrész, általában csak a hangszóró és a ház. Nagyon sokat számít a kábel minősége és a karaktere, - fejhallgató esetében relatíve is.[ Szerkesztve ]
-
eddie17
addikt
Sziasztok. Szeretnék kérni tanácsot.
Zárt fejhallgatót szeretnék, utcára és tömegközlekedéshez. Telefonról lenne a legtöbbet hajtva, lehetőleg kisebb legyen ne fület körbe ölelő. Mivel a telefonom alapból kiemeli a magasat szerintem ezért inkább mély orientált fülesben gondolkodnék de azért hangszeres zenét is meg lehessen hallgatni rajta. Meg akarom lepetni magam szülinapra.
Ár 15 ezer környéke.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Sziasztok! 20000 alatti kategóriában mit javasoltok egy 23-24 éves gyereknek belépő szintre? Először 5.1-et akart venni, de mondtam hogy többet és egy jó fülessel. Amit néztünk: AKG K518, Audio Technika SJ33 és SJ55, és végül Sony MDR-XB600.
AKG K518-ban töb féle is van? Mert látok már 12000-ért és 19000-ért is. (Sok helyen már nem is forgalmazzák.)
Mi lehet amit érdemes választani?
-
törölt tag
"Először 5.1-et akart venni, de mondtam hogy többet és egy jó fülessel." És elhitte?!
(Egyébként akkor már inkább sztereó hangdobozt javasolnék, ha jót akarnék neki.)Kezd a témaösszefoglalóval.
K518-ból van többféle is, de az árkülönbségek nem feltétlen emiatt vannak, sokszor inkább a kereskedelem csodáitól. -
mexel
veterán
( az és helyett ér-t akartam írni, azaz "többet ér egy jó fülessel" )
Ahogy most beszéltem vele nem biztos hogy elhitte, mert még mindig azt számolgatja hogy inkább megvenné a CM Strom Sirus 5.1-et
Témaösszefoglaló megvolt, alapokkal tisztában vagyok hiszen kb 20 éve hifizek Az újabb és olcsóbb árszegmenst nem ismerem azért kérdezek tapasztalatokat ezekről a fülesekről.
( én személy szerint mindig valahogy kevéskének éreztem a tudásukat- nem leszólni akarom, csak nem sokkal több ráfordítással vagy használtan vannak sokkal jobbak is általában, de most ebből kell válogatni)
Mindegy, megyek majd meghallgatózom ezeket a motyókat és ha sikerül ez irányban döntenie majd vesz valamit. Talán az AKG-val nem nyúl nagyon mellé ( én személy szerint szeretem a gyártót ), de lehet hogy bármelyik ilyen megfelene neki.
Mi az ami esetleg ezeknél ajánlottabb lehet? ( nyilván olyan zenére amit egy fiatal hallgat, és lehetőleg inkább a basszus felé menjen el a dolog azt hiszem)
Néztem 20 alatt még AKG 618Dj is van, gondolom ez már többet tud az 518-nál. Sennheisereket nem tudom milyenek ennyiért, abból van valami jó ebben az árban? -
mexel
veterán
Közben ahol laknak van bolt ahol még ilyeneket találtam olcsón:
Beyerdinamic DTX 710
Sennheiser 202 II
Sennheiser 205 IIVannak még olcsó Panasonic, Pioneer és Philips fülesek is, ezek nem tudom nem elegek-e egy gyereknek PC-hez? Ezek 10e alatt vannak.
-
bkercso
nagyúr
válasz #71562240 #28417 üzenetére
(Egyébként akkor már inkább sztereó hangdobozt javasolnék, ha jót akarnék neki.)
Én meg egy wellnesst, de ez itt a fejhallgatós topik...mexel: 1. hsz. végén az IDE link alatt találsz ajánlott vételeket. A nagy nevű gyártók olcsó termékei rettenetek szoktak lenni!
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
dudika10
veterán
A gamer csodák kalap kakit nem érnek. A CM Storm Sirius sem kivétel, minden tekintetben gyenge, de a Steelseries Siberia pedig egyenesen ipari hulladék (fél tucat típushibája van, amire a gyártó természetesen tesz nagy ívben, már az első szériánál is előjöttek a gondok és a második szériában sem sikerült orvosolniuk).
Sikerült pont olyanokat kinézned, amit utcán kívül sehova nem ajánlanék.
Nézd meg a bevezető végén az ajánlott listában a Takstarokat és a Superlux HD681 EVO-t.
Ha nem zavar a nyitottal senkit akkor HI2050 és egy Asus Xonar DG/DGX jjátékra is jó volna, de ez a típus nyitottságából adódóan csak otthon használható (és nem tudom éppen beszerezhető-e itthon). A zárt testvére a Pro80, de az picit túllóg már a kereten.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
.DLL
veterán
DTX-710 nem rossz, de félnyitott, nem tudom ez megfelelne-e neki.
Az utóbbi kettő felejtős, már feleannyiért is kapni jobb hangot (Maxell Retro DJ, Takstar HD2000).
AKG-tól inkább a K511, egész jól sikerült darab, nincs elszállva árilag sem, mint pl. a 618Dízsé...Ha nyitott mégis szóbajöhet akkor pl. Takstar HI2050, vagy Superlux HD681 Evo.
Audio-technicától inkább M20X, vagy ha belefér kicsit 20e fölött, akkor M30X, és Taki' Pro-80.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
törölt tag
Na de azért is említettem a témaösszefoglalót, mert a "mit ajánlotok" kérdésre ott vannak a válaszok, számos típussal, ízlés szerint. Ez a topik azokat tartja legjobb vételeknek adott árkategóriákban. Ha az ajánlottakkal nem vagy elégedett, akkor írd le, hogy miért nem, vagy hogy milyen szempontok mentén kellene más - remélhetően ismervén a megajándékozandó személy szempontjait. A DTX710/910 is elvileg az ajánlottlistán van, de úgy látom, mégis kimaradt a minapi frissítéskor, nem tudom miért, pedig egyértelmű volt, hogy odavaló. És ott kéne lennie az AKG K511-nek is - többek között - ha már az AKG szimpatikus számodra (rosszul valószínűsíted, AKG-val is nagyon mellé lehet nyúlni, sőt).
(#28420) bkercso Teljesen egyetértek, hogy nem ajánlgatsz itt wellnesst, hiszen ez fejhallgatós topik.
-
DEJVID
őstag
Hazahoztam a tizedik fejhallgatómat is!
-
DEJVID
őstag
válasz vodkaboy22 #28427 üzenetére
Rft hok80.
-
LZoli90
csendes tag
Hali !
A HD2000 és Superlux HD681 Evo közül az utóbbit választottam, nagyon tetszik a hangja, élvezet lett a zenehallgatás, a koncertek életre keltek, kitisztultak a hangok, a magastartományt is hallom végre, összehasonlítva az eddigi olcsó fejeseimmel ég és föld a különbség, az eddigi headsetem hangja tompa, erőtlen puffogásnak tűnik !
Egyszerűen döbbenet.... igaz, csak egy laptop Realtek chipje hajtja.
Még bejáratás alatt van, de nem bántam meg az érte kiadott összeget )))Köszi az ajánlásokat, tényleg nagyon szépen szól. Ez az első minőségi hangtechnikai eszközöm, és úgy érzem, ez még csak az út eleje (a többi már pénz kérdése, de fejh.erősítő nélkül elleszek még egy darabig)...
Üdv:
Zoli -
Fancy-boy
addikt
A Creative Aurvana Live! szól olyan jól, mint a Takstar Pro 80 vagy klónjai?
Valaki próbálta már mindkettőt?[ Szerkesztve ]
-
LZoli90
csendes tag
válasz BandiBuilder #28432 üzenetére
Hangszerdiszkont.hu, 10.300 Ft + 790 Ft a futár.
Dorien: Köszi, tényleg jó vásár volt.
-
tojaaji
aktív tag
Egy Slux HD 681 Evo-ból mennyire hallatszódik ki az amit hallgatok közepes hangerőn kb. 2 méterre?
-
LZoli90
csendes tag
válasz tojaaji #28435 üzenetére
A közepes hangerő az relatív, ám kihallatszódik. Most csak a laptop-ventilátor zúgása az alapzaj a szobában, ám elnyomja a fejesből kilépő hangerő egy részét (5 éves gép, venti már enyhén morog). Persze lehet hallani, hogy szól valami, de így este átlagos hangerőn hallgatva szerintem nem igazán zavarna senkit az alvásban.
Én is féltem tőle hogy nagyon zavaró lesz más számára, de szerintem vállalható.
Ám biztos válaszol majd más is. -
lolkapitany
tag
Milyen fejhallgatót ajánlanak az urak ottohoni használatra? Ezalatt a játékot, zenehallgatást, és filmnézést értem. A keret kb. 30 000 magyar forint, de ha van valami nagyon jó cucc, ami jó pár évre elég, akkor természetesen hajlandó vagyok többet fizetni (az Audio Technica ATH-MH50-ről hallottam hogy jó).
Én a Sennheiser hd439-et néztem ki, nem tudom ti mennyire ajánljátok. Ja és ha lehet, akkor zárt kialakítású legyen.
A válaszokat köszönöm. -
.DLL
veterán
válasz lolkapitany #28437 üzenetére
AKG K551 és Takstar Pro-80 és klónjai a best buyok mostanság, első világosabb, második mélyebb hangú fejes, de plüss párnával ennek is világosodik a hangja. Elsőnél még fontos az is hogy jól záródjon a párna a fejedhez, s akkor nagyon jól szól. Mindkettő sok fém alkatrészt tartalmaz, tartós darab.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
sto1911
veterán
Sziasztok,
egy circumaural, zart fulest keresek, lehetoleg mikrofonosat, minel olcsobban. Tudnatok ajanlani par tipust?
Irodaban zenehallgatashoz kell, meg neha telefonalni. Most egy HD485-om van, jo lenne ha nem lenne merfoldekkel rosszabb a hangzasa (ha van ilyen egyaltalan). -
mexel
veterán
Köszönöm a válaszokat, akkor a Sennheiser -ek kimaradnak. Egyre inkább úgy tűnik hogy az AKG K518 lesz a befutó, a kissrácnak az tetszett meg. Abból a K518DJ verzió abban különbözik a többitől hogy kihajtható a füles rész? Mert akkor az felesleges lehet ha más technikai paraméter ugyanaz.
Oda van írva az ajánláshoz hogy nem túl kényelmes. Ez mit takar vajon?
A Beyerdinamic DTX 710 az mennyivel lehet jobb-rosszabb ennél az akg-nál? ( ahogy írtam abszolút kezdő akinek kell, és valószínűleg pc-n játék-film és neki vaó feltehetőleg tuc-tuc zene lesz az irány) -
bozont
veterán
Esetleg nem tudjátok BP-en hol lehet Shure és Audio-Technica fejeseket megnézni/hallgatni, ha van olyan bolt?
[ Szerkesztve ]
-
Ununqatrium
aktív tag
Hmm... kicserélték a döglött párnát a fejhallgatón, holnap jön Egy jó pont a JBL-nek. Az idegbaj ideiglenesen eltávozott
Choose your destiny • http://africancichlids.webnode.hu
-
zsocy
őstag
Valószínű innen még senki sem hallott Sony 7509-et.
Külföldi vélemények alapján lineáris, igazi studio fejes nagyon jó izolációval, de gondolom ezeket te is olvastad már.Én egy időben szemeztem egy 7506-al, aztán úgy alakult hogy hordozhatónak MDR-1R-t vettem inkább röhejes összegért. Az pl. mélytúlsúlyos, de nagyon kényelmes darab, a mai zenékhez való. Megvan a tere is, legalábbis annyi amennyi egy zárt-tól várható. Én nagyon nem bántam meg. Csak azért mondom ezt, mert formára nagyon hasonló a két fejes, bár elég valószínű hogy a hangjuk azért más.
Itt a Sony fejeseket többnyire nem ajánlják, de gondolom ebben nagyban benne van az ár/érték arány, ami tényleg nem jó sajnos.
-
zsocy
őstag
-
.DLL
veterán
Nagy szorítóerő, fülre ülő műbőr párnák, amik pont akkorák, hogy nyomják a fül porcait, 30-60 percen belül fájni fog a legtöbbek füle, és szerintem túlzottan mélyorientált, a többi tartomány viszont gyenge, de hallgassátok meg. Szerintem akkor már inkább K511, a "tere" is jobb.
(#28439) eddie17: Mélykiemelt. de jól csinálja. Másik tipp, ha ez nem jönne be a fenti k518...
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
pmheros
őstag
Vettem egy Shure SRH840 -es fejest.
Első komolyabb fejhallgatóm, így nem feltételen lesz pontos a véleményezésem. Senki ne várja, hogy olyan szavakkal dobálózzak mint jó tér, egységes hangkép, mert fogalmam nincs ezekről.Pár mondatban:
-Zárt, fül körül támaszkodó fejest kerestem amiben nincs eltúlozva a mély, sem nagyon kiemelve a magas. PC-ről egy usb -s HOT AUDIO DAC, és Kenwood KA-770B stereo erősítő a fejes "meghajtása".-Korábban leírt hsz -okkal ellentétben, van mélye szépen. Nagyon érdekes hogy pár mm -el elemelve a párnákat a fejemtől el is tűnik a mély !!! Talán azért térnek el az egyes vélemények a mélyeiről, mert nem áll mindenki koponyáján egyformán. Talán.
-Kíváncsiságképpen rádugtam egy pár dologra: Galaxy Nexus szépen hajtja: nem futotta ki rajta magát (a mély kevésbé volt jelen), de nagyon rendben volt. Asus Xonar DX volt a következő áldozat Foobar alatt, kifejezetten jól szólt. Egy gyengébb realtek (ALC662) -es lapra is rá lett dugva, és ott jött a csodálkozás. Mindenféle nyikorgás nyüszögés volt halkan jelen. Ugyanannál a gépnél egy "gémer" Speedlink Medusa NX Premium fejhallgatóval nem voltak észlelhetők az alapzajok. Ebből mindenki vonja le a tanulságot mennyire érzékeny a szerkezet.
-Átlagos méretű füleim vannak, éppen elférnek a párnán belül. Jelen pillanatig kb órája van most folyamatosan a fejemen, és nem érzem a mások által nehéznek mondott jelenséget. Jól hozzáigazítottam a fejemhez, és bizonyára egyenletesen oszlik meg a 'terhelés'. Futni és sem ebben mennék el. Jelenleg 25°C van a szobában, nem fülledt még be a fülem alá.
-Az anyagi keretemet túllépve választottam ezt a fejhallgatót. Biztos vagyok benne, hogy lett volna jobb, de nekem ettől is fülig ér a szám.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok