Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz vodkaboy22 #27606 üzenetére

    Majd a fülhallgatós topikban ma vagy holnap megírom.
    Huawei Ascend Mate-tel használom, és nagyon szépen szól. (IRiverrel, iAudióval még inkább. Asztali készülékekkel még nem próbáltam, tehát azt nem tudom, hogy mit lehet kihozni belőle, csak azt, hogy milyen zeneivé tesz mobil lejátszót, mobiltelefont is.) Nem hallgattam még a hibridet, de az általam mérvadónak tekintett tesztek szerint az XBA-1-től (illetve a kétutas XBA-2-től) nagyon távol áll az XBA-H1, az utóbbi jelentős hátrányára, tehát feltehetőleg nagyon nem mérvadó a hibrid tapasztalatod.

    "Én azt mondom, nem egymilliomod az aki használ EQ-t..." Hogy mi?! Én ilyet mondtam volna?! "Természetesen" majdnem mindenki használ EQ-t. Én az EQ-t használók egymilliomod részéről beszéltem, azazhogy kb. ilyen arányban használnak "minőségit" az EQ-t használók közül - ezekkel a "minőségiekkel" se értek egyet, de a többi 99,9999% "ördögtől való". :D
    "...mivel mindenhol van 2-3 utas hangfal abban meg mindenhol EQ van, de tovább megyek az MP3 lejátszok jó nagy részében ott az EQ profil amit sok helyen automatikusan módosítási lehetőség nélkül "erőltetnek" az emberekre, így biza nagyon nagyon sokan használnak EQ-t..." Éppen azért utaltam rá, hogy előző hsz.-em neked is szól, mert többek között éppen arról beszéltem, hogy a készülékekben lévő kényszerű alkatrészek, az nem EQ, tehát a hangdoboz keresztváltója az nem EQ (és még csak nem is idézőjeles "EQ"), hanem keresztváltó. A kondenzátor nem EQ, hanem kondenzátor... stb. Az az EQ, ami a felhasználó kezelésébe adott hangszínszabályzó eszköz. Ha egy úgynevezett hangkarakterbeli profil benne van a készülékben kikapcsolhatatlanul, akkor az nem EQ, hanem az a készülék egy olyan hangkarakterű készülék. Még egyszer mondom: EQ az, amit a felhasználó kezébe adnak szabályozási lehetőségként, és amit sajnos a felhasználók zöme használ is, ahelyett, hogy kikapcsolná - ez pedig eleve "ördögtől való", hehe.
    "De még tovább megyek szerintem manapság a zenei felvételek 0.0001% az ami direktben felvétel EQ nélkül." Annál azért több, vannak még audiofil hangstúdiók, audiofil hangmérnökök, akik a mikrofonok helybeállításával végzik el az arányításokat és nem a keverőasztallal - ezzel nem állítom, hogy ez az egyetlen útja az audiofil hangmérnöklésnek. Sajnos persze ritka az ilyen. Na de az ilyesmi ritkasága, a rossz hangfelvétel, a rossz készülék se indok arra, hogy a felhasználókat a zene további öldöklésére bíztassuk. Meg az se indok erre, hogy a hangdobozokban keresztváltók vannak, stb...
    "Mégis EQ nélkül nem létezne a modern zenehallgatás." Itt az egyik fő különbség, hogy mit értünk zenén és zenehallgatáson, meg mi az hogy modern... De mint mondottam, az hogy mi van, az nem mentség az alól, aminek lennie kellene. (Azt természetesen Kammerer szabja meg, hogy minek kellene lennie.)

Új hozzászólás Aktív témák