Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz guppy #13260 üzenetére

    "a processzorok nem túl jó példa, mert ott teljesítményben is kevesebbet kapsz, a kevesebb pénzedért,"
    Minden hasonlat sántít, de a processzoros hasonlatom alkalmas volt arra, amit közölni akartam. Gyártanak egy bizonyos típusú-képességű processzort irdatlan darabszámban, ezek döntő többsége nem esik bele a felettem megszólaló kolléga által említett gyári szórásba, tehát teljesít mondjuk rendesen 3GHz órajeles frekvenciát, ami mondjuk a processzortípus megcélzott maximuma volt. Ebből a sok-sok, 3GHz-képes hibátlan processzorból eladnak bazi, de inkább bazi-bazi drágán n darabot 3Ghz-re belőtt órajellel, amennyit a piac felvesz. Ugyanebből eladnak n+x, n+y, n+z... darabot egyre olcsóbban, egyre kisebbre belőtt órajellel, amennyit a piac megkíván. Tudatos vásárló vagyok, úgy vásárolok, hogy legyen módom a 2GHz órajelű, bazi olcsón megkapható változat órajelét tuningolni 3GHz órajelre, és ugyanazt a processzort és ugyanazt a teljesítmény kaptam sokkal olcsóban. Üzletpolitika, azaz a 2GHz-re belőtt példányok döntő többségét nem azért adják 2GHz-en, mert beleesett a gyári szórásba, hanem, mert bár tudná a 3GHz-et, nincs igény annyi drága 3GHz-re, hanem olcsó 2GHz-re van sok igény. Az extraprofitot beszedik a 3GHz-et vásárlókon (szóhasználatodat idézve lehúzzák őket), a 2Ghz-et vásárlóknak meg adják ugyanazt a nagy forgalom kis haszon elv alapján olcsón (no és persze a 2GHz órajelűek egy kisebb része azért kisebb órajelű, mert nem sikerült olyan jól a gyártása, ezért nem bír 3GHz-et, hanem csak 2,5-öt).
    Térjünk át a P5-re.
    "jelen esetben (állításod szerint) ugyan azt kapod kevesebbért, tehát lehúzzák azokat a vásárlókat akik nem refurbished darabot vesznek, ok nélkül ... logikus"
    Igen, logikus, de nem csak hogy logikus, hanem létező, sőt elterjedt, mindennapi üzleti gyakorlat sok-sok kereskedelmi ágban, alkalmazkodva a piac mozgásához, összeegyeztetve a marketingszempontokkal.
    Ami a lényeg: BLOODSHOT kolléga hozzám intézett kérdésére vonatkozólag felállítottam hipotézist, hipotéziseket arról, hogy miért jönnek refurbished P5-ök viszonylag nagy számban, olcsóbban. Jeleztem, hogy amit írok, csak hangos gondolkodás, mert nincsenek meg az információim ahhoz, hogy kijelentéseket tegyek. Akadt fórumtárs, aki nem csak hangos gondolkodással, hanem információkkal is hozzá tudott járulni a kérdés megválaszolásához, tehát én jeleztem az eredeti kérdező számára, hogy nyilván a kollégának van igaza, mert van információja, tehát a refurbished példányoknak nyilván nem csak az általam valószínűsített kisebb része, hanem a döntő része javított lehet, lásd típushibás. Ez a lényeg, de ettől még a processzoros hasonlattal megtámogatott gondolatom nemhogy logikus gondolat volt, hanem kifejezetten sűrűn alkalmazott üzletpolitikai gyakorlat, amely természetszerű üzletpolitikai gyakorlatról sokezer termék és kereskedési hely esetében konkrét információim is vannak, nyilván nem véletlenül dolgozott arrafelé az agyam. Tehát igen, logikus, de nem ok nélkül húznak le bizonyos vásárlókat jobban, másokat pedig kevésébé, hanem mert az az érdekük. Üzletpolitika. Lásd még svájci frank hitelezés...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák