Új hozzászólás Aktív témák

  • Yodamest

    veterán

    Aztán, most elkapott kicsit a tesztelési hév, a HD600-at is összevetettem a D5200-vel. Ha épp akciós a Denon, akkor árban is elég közel vannak egymáshoz, szóval kb mondhatjuk, hogy hasonló árszegmens, legalábbis nem elrugaszkodott összevetés.

    Röviden össze lehet foglalni a lényeget: a D5200 egy ízig-vérig fun fejes, a HD600 meg inkább egy hifi/audiofil-akár stúdió monitornak is használható cucc. Alapvetően ez a lényeg.
    -A HD600 tényleg annyira semleges és kibalanszolt, profi, ezzel együtt egyszerű, nem bonyolítja túl a dolgokat, viszont amije van azzal kiválóan sáfárkodik. Mindent hallani, viszont nem emel ki semmit, nem a kiemelések hallatják a részleteket, hanem az a tény, hogy ott vannak. Tere nincs, de azért a nyitottság megadja neki a megfelelő transzparenséget és nagyon zenei tud lenni. Szerény és nem vállalja túl magát, nem túlórázik soha, viszont amit tud, azt mindig magabiztosan hozza, nem lehet zavarba hozni, soha nem késik.
    -A D5200 ezzel szemben több fícsörrel bír, tágasabb szobát hoz létre, nagyobb az egész színpad, jobban elfér benne minden, olyan mint egy vidámpark vagy a mindig nagyot mondó haverod. A részleteket ugyanúgy adja, mint a HD600, viszont még itt-ott meg is színezi, ezáltal jobban kiadja bizonyos helyeken, vagy éppen kissé háttérben maradnak, a mellettük futó, másik színezett szólam mellett. Több mélye van, de érdekes, mintha nem menne le annyira mélyre, mint a HD600... Aztán lehet, ez lehet csak érzéki csalódás a másmilyen, egyébként is színezettebb hangzás miatt. Nem annyira zenei, mivel több dolga van, nagy felhajtást csinál, hirtelen könnyebben nyűgöz le, viszont aki igazán profi, kimért, minél inkább az eredeti felvételt idéző, precíz! hangzásra vágyik, annak a HD600 jobb választás. Ezzel együtt, a D5200 dinamikában sokszor kellemesebb, a HD600 időnként tűnhet dinamikátlannak, szimplán a túl kiegyenlített "fapadossága" miatt. Ha gonosz akarnék lenni, úgy mondanám: a HD600 egy fapados, profi hang.

    Nem raknám előrébb egyiket sem, mert annyira más célközönségnek valók, hogy nem lenne igazságos. Aki csak zenét akar hallgatni és egyben valós hangszeres komolyzenét is, annak inkább HD600, aki pedig elektronikus könnyűzenét többet hallgat, illetve mellette filmnézésre, játékra is használná, annak inkább a D5200 amondó vagyok.

Új hozzászólás Aktív témák