Új hozzászólás Aktív témák

  • fattyu

    veterán

    válasz s4tch #108283 üzenetére

    na jó.

    FOCAL BATHYS DUNE első benyomások.
    olyan 15-20 óra van benne, szóval fene tudja bejáratottnak gondolom-e.
    Confirmation bias avagy önigazolás nem játszik. Munkaeszközként tudtam ezt kérni. ;) Szóval bár "saját eszköz", de elfogultság nincs benne.

    referencia pontok a bathys értékeléséséhez: Shure aonic 50, fidelio l3, Focal celestee. Illetve az etalon hang nekem a fostex TH900mkII

    Minősége:
    nagyon jó. a Celestee-nek azért bugibb a szine, de kb ugyanaz a minőség. A pánt persze más a laposra hatogatás miatt, de nem tenném alá vagy fölé. A celestee pedig anyaghasználatban és kidolgozási minőségben hibátlan.
    Gombok vannak rajta mindennek, nem az idétlen nem működő touch felületek. A kikapcs bekapcs is egy kapcsoló, nem egy gomb amit nyomj hosszan, még hosszabban ezért vagy azért a funkcióért. Fél nap után magabiztos kezelés, és nyúlok oda amit el akarok érni. Direkt gomb az ambience-nek, ami nagyon jó dolog. Zenét megállítja és hallasz. Megnyomod ujra zene indul noice cancel reaktivál.

    Kényelem: nem nyom sehol szemüveggel sem, a párnák nagyon pihepuhák kényelmesek, de szellőzés nincs. Nyáron izzadós lehet. Fűtött szobában is észrevettem némi befülledést. Nagy és közepesen elálló fülem van, szokott gondom lenni rácshoz éréssel. Itt nincs. A párna itt ott hozzáér a fülemhez körben, tehát nem a legnagyobb luk, de ez egy mászkálós fejes, stabilitásban segít. Szorítóerő rendben van, érzem fent van, nem aggódok leesik, hirtelen fejmozdulatra, rángatásra annyit mocorog el, amennyit a párnában nem tölt ki a fülem. Pár mili.

    Noise cancel:

    tranaszparent: nagyon jó. mindent is hallasz, egész gyorsan aktiválja és vált, olyan fél egy másodperc.
    Soft: gondolom ez a ANC off és csak passzív izoláció. passzív izoláció nagyon jó.
    Silent: erős az anc, itthon tesztelve robotporszívó és sima mellett is, alig zavaróvá eltünteti.
    Nem nyomasztó, de érzékelhető beleszólása van az aktív ANCnek a hangba. erre majd a hangnál térek ki.

    hm. Az hogy ez a legjobb zárt wireless amit hallottam, kb az első 10 másodperc után egyértelmű volt. Azért tettem hozzá zárt, mert se deva wirelesst, se gw100-at nem hallottam soha. De mind a shure, mind a fidelio wirelesse jóval alsópolcosabb hang ehhez képest. Nagyon szép tranaszpaprens, sok részlet, egészen neutrális természetes hangja van. Nem lóg ki semmi, nem mászik rá semmi semmire.
    Én el prostituálódtam az utóbbi időben, és a több basszushoz szoktam hozzá a th900mkII használat miatt, Így egy picit emeltem az appjában az alsó sávon. Nem éreztem hogy az eq hozzááadása rontott volna, vagy szétverte volna a hangminőséget.
    Tere: nem számítottam sokra a celestee tapasztalat miatt -annak NINCS-, de egészen kellemes. Van tér. Nem a legnagyobb vagy legdefiniáltabb, de van. Szerintem egy mászkálósnak szánt fejesnek ez tök elég. Tudjuk hogy nem vagyok érzékeny a térre egyáltalán, így erről ennyit tudok.
    A noise cancel mint említettem beleszól a hangba. A dinamika hatalmas sallert kap ANC bekapcsolásától. Hallgatható marad? Igen. Jobb úgy is, mint a Shure vagy a Fidelio? Igen. Ettől még érezhetően kinyílik, fellélegzik ha kikapcsolom az ANC-t. Nekem ez nem feltétlen gond, másnak aki szeretné nonstop ANC-vel használni lehet.

    App:

    Hát felemás érzéseim vannak. Asszem a 3 pont alatti értékelés az app storeban nem véletlen. Teljesen random, nem tudtam kideríteni mi okozza, van időszak, amikor 5 másodperc után eldobja az app a fejest és disconnect. Ezzel kezdte nekem az ismerkedést, így semmit nem tudtam állítani rajta.
    De amikor éppen kedvelik egymás,t akkor minden azonnali, flott és működik. Az eq egy sima 5 band.
    Fw frissiítés gond nélkül lefutottot amikor nem obálta el :)

    Akku igen combosnak tűnik, kb 10 óra 30%ot evett meg az akkuból, elég sok ANCvel.

    ár. na az van neki. a Law of dminishing returns itt már elég keményen érezteti hatását. legolcsóbb ár 280 amit most találtam
    Shure aonic 50 118k : gyengébb minőség (főleg a párna borítás gyenge pont idővel szétmegy) kevésbé részletes jóval kevésbé felnőtt hang. jobb 150 ezerrel a Bathys? nem
    Fidelio l3 88k: bathys előtt nekem ez volt a személyes kedvencem. kevésbé részletes, jóval populárisabb V hang. jobb majdnem 200-al a Bathys? egyáltalán nem.

    legjobb ANC fejes zenehallgatásra? igen. kegyetlen drága a konkurenciához képest?( Kivéve sony XM széria. Annál akkor is jobb lenne és jóval jobb mint az árkülönbség ha 500 ezerlenne) Igen. Jobb annyival amennyivel drágább? Szerintem nem. Egyéni elvárások hangminőségben, részletességben, ergonómia, kezelőszervek, minőségben árnyalják ezt.

    Ha nekem kéne most vennem ilyen eszközt, még mindig a fidelio l3-at venném. 90 vs 280 sajnos nagyon durva.
    De ha a legjobb kell akkor bathys.

    off: mert ugye itt off :D

    [ Szerkesztve ]

    a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

Új hozzászólás Aktív témák