Új hozzászólás Aktív témák

  • -NoVa-

    addikt

    válasz Dani14253678 #106294 üzenetére

    Komplexebb a helyzet, a planarok alacsony ellenállása ellenére sokkal de sokkal erősítésigényesebbek, mint a dinamikusok. Nem feltétlenül hangerőben, dinamikában, teltségben, testben, térben fog kevesebbet mutatni alulhajtva.

    Pl az olcsó, de dícsért HifiMan HE400se 25 Ohm, aztán ha sorra vesszük a teljesítményeket, szarul szól az alaplapi átlag 25mW-os meghajtásról. Felejthető pl egy Go Blu párhuzamosított, 2x300mW körüli erősítésével. Elmegy 2x1000mW-ról, kellemesen zenél 2x3000mW-on. Ráadásul a planarok kényesek a hurcolásra, a hártyavékony membránban lévő hajszálvékony vezetőszál nem a dobálás barátja, szóval hagyd az összes planart.

    A dinamikusok között meg hangzás/kényelem/esztétika alapján dönthetsz végtelen választékban, sokféle jó válasz van. Én a Beyer / AT vonal helyett Grado párti vagyok, szellőzés és komfort, másnak vállalhatatlanul nyomja a fülét. Komoly ökölharc lesz a Sennheiser - Beyer - Audio Technika - Philips - akármi vonalon, majd a végén veszel egy gagyinak kinéző Koss KPH30i-t 12 ezresért, és meglepődve rájössz, hogy erre a felhasználásra pont azt kerested, csak a kinézete ne lenne annyira retro walkman-es gagyi :) Esetleg beleállsz fullban a retro-ba, és egy Koss Porta PRO, szintén aprópénzért:

    Az elég jó hangot már relatív olcsón eléred, a nagyon jó eléggé felmászott az árlistákban egy ideje. Sokat segít, ha olyan helyen laksz, ahol viszonylag közel ki tudsz próbálni sok dolgot.

Új hozzászólás Aktív témák