Új hozzászólás Aktív témák

  • bitrograde

    senior tag

    válasz Remus389 #103990 üzenetére

    Igazából én bírom a trollkodásod itten. De tényleg. :DD
    Egy technikai sportról szóló fórumon bizonygatod, hogy a hangreprodukció minőségi szempontból magasabb rendű lehet, mint maga a hang. És ezzel egy nagyon fontos dologra világítasz rá, mégpedig arra, hogy a referencia immár nem a zenei produkció, hanem a zenei reprodukció sokak számára. Ennek nyilván rengeteg köze van ahhoz, hogy már a zene készítése sem tisztán "akusztikus", és a legtöbben úgy nőnek föl, hogy egészen sokáig fogalmuk sincs arról, hogyan szól egy hangszer, vagy milyen is az, ha valaki tényleg tud is énekelni. Aztán ilyenkor vagy marad a "hangminőség" fetisizálása, vagy annak a sokak által a sznobéria tartományába sorolt véleménynek a hangoztatása, hogy "bezzeg az élőzene". Miközben eseményszámba megy (vagyis nagyon ritka, értsd: évente egyszámjegyű alkalomra korlátozott) az élőzene hallgatása azok számára, akik nem játszanak hangszeren.
    Ha ragaszkodunk mégis az élőzenei etalonhoz, és hangminőség alatt a hanghűséget értjük, akkor csak egyszerűen nincs igazad.
    Amúgy megjelent az új Knower-album. Én már megvettem, a digitális változat csak 10 USD meg járulékos költségek. Néztem az európai turnéjukat is, de az idén sajnos nem jutok el egyik állomására sem.

Új hozzászólás Aktív témák