-
IT café
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
madarasz92
őstag
Sziasztok nincs valakinek ehhez USB kebelje?
http://hardverapro.hu/apro/keresek_stormblue_a10_usb_kabelt/friss.html -
madarasz92
őstag
válasz madarasz92 #10201 üzenetére
Kábelt akartam irni..
-
bwoay
nagyúr
válasz madarasz92 #10202 üzenetére
javagyúgy! kár, mert az nincs. a másik lett volna. jó USB-s
egyéPként meg hama gyárt olyan kábelt, hogy az általam ismert összes mini USB dugó megtalálható a végén. Fukarban szoktam látni.[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Neilontero
csendes tag
Sziasztok!
A Cowon iAUDIO 9-ről mit gondoltok? Azt szemeltem ki egy AKG K340-nel egyetemben,olvastam olyat hogy a Cowon S9 audioprocesszora van benne,ez igaz lenne? Mert az nagyon imponáló ám...
-
bwoay
nagyúr
válasz Neilontero #10204 üzenetére
nagyjából ezt gondoljuk róla
-
ponti_ak
addikt
Módosíts, Pál..! Te az S9-re kerestél rá... a kolléga meg az i9-ről érdeklődik élénken... Ja, hogy S9ról is szó van.. hehe, vágom már... Ööö.. szerintem nincs még a fórumon senkinek se i9.. S9 igen, de az nem ugyanez... de biztos jó az i9 is, mert Cowon...
Komolyra fordítva: egy DAP nem csak processzorból áll (ugye, mint ahogy pl. a PC-k sem..). De még ha így is lenne -s bár az S9 valóban jó cucc, de - ennek a kezelése akkor is gyatra (szerintem). Haszontalan villantós tapicskoló, kis mobil-utánzatú hatásvadász cucc (vacak?), ez, nah. Valaki cáfoljon meg. Vagy ne.
pontiMOD: Ha rám hallgatsz, inkább egy jó fülesre gyűjtesz, annak több értelme van. Jó az a Fuze.
[ Szerkesztve ]
-
Neilontero
csendes tag
Köszi,de Ti főleg az S9-cel foglalkoztatok,én az i9ről kérdeznék. Csak egy kis lökés kéne,Fuze-om volt,nagyon szerettem csak....hát...mind1 is,lényeg hogy nem működik.Anno mielőtt a Fuzet vettem a Fuze és az i7 között vacilláltam,de most itt ez az i9 amiről jókat mondanak...
-
bwoay
nagyúr
válasz Neilontero #10207 üzenetére
ó baszki, túl csipás a szemem, my bad!
persze utólag majd sunyin módosítok tényleg, hogy legalább az utókor előtt jól jöjjek ki a dologból! aszittem amúgy, hogy elírtad, közbe' meg én vagyok a hüje!mondjuk ezt az i9-et annyira leírtuk anno pontival, hogy én már nem is tartom számon.
szép, de ilyen kezelőszervekkel szerintem totál bukó (nálam legalábbis), pláne Fuze után...[ Szerkesztve ]
-
Neilontero
csendes tag
Tehát azt mondjátok hogy inkább vegyek egy AKG K370est és még1 Fuzet?
Amúgy én érdekesnek találom a kezelőszervet,nem vonz és lehet hogy zavarna is engem,számomra a lényeg a hangja lenne,izgat hogy hogyan is szól egy Cowon...
-
ponti_ak
addikt
válasz Neilontero #10210 üzenetére
Ha ennyire érdekel a Cowon hangzás, gyere el a jövő keddi találkozóra, ott kipróbálhatsz vagy 5-6 félét... Köztük talán az S9-et is..
-
Haby
tag
Sziasztok, mp3, mp4 lejátszót szeretnék venni, de nem tudom, hogy melyik lenne az ideális választás.
A legfőbb szempont az lenne, hogy ha aktív hangszórót csatlakoztatok rá akkor szóljon hangosan, tisztán, mivel a cél az lenne, hogy tánc edzésre hordanám és erről szólna a zene.
A második, hogy 20k-nál többet nem igazán tudok rá szánni.
Sony, Sansa, Samsung vagy esetleg más melyiket ajánlanátok? Vagy ilyen árkategóriában nem lehet a céljaimnak megfelelőt venni?
Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
Szia,
Az eredmény (hangerő, tisztaság) szerintem elsősorban az aktív hangfalak minőségétől (saját erősítő) függ, ezért szinte midegy, hogy milyet választasz.Milyen egyéb szempontok vannak még? Például (kb fontossági sorrendben):
Üzemidő, akku típusa (beépített vagy cserélhető -> AA/AAA elem), tárhely, bővíthetőség, kezelés módja, kijelző mérete, további funkciók (pl. felvétel külső bemenetről, kép/video lejátszás, tv-out), fizikai méret, tömeg, szín.
-
Haby
tag
válasz ponti_ak #10213 üzenetére
Szia, milyenek a beépített akkuk sokáig bírják ha igen akkor az, ha nem akkor cserélhető, az üzemidő jó lenne ha 5-6 órát bírna folyamatos lejátszással.
Tárhely 4Gb már elég lenne.
Egyszerű kezelés, a kijelző mérete nem annyira fontos film, kép nézegetésre nem nagyon használnám.
Ha tudna külső bemenetről felvenni az jó lenne, de nem elsődleges.
Méret nem számít, szín valami egyszerű letisztult (fekete, szürke, kék, stb.)
Köszi. -
ponti_ak
addikt
Hmm.. 10-15 órát szinte mindegyik bír, a 4 giga sem ritkaság.
A jelenlegi favorit a Sandisk Sansa Fuze, meg a kisöccse, a Clip+.
Támogatott formátumokról nem írtam, de ezek megesznek mindent, és bővíthetőek is, microSD(HC) kártyával. A hangzásukra nincs panasz. A fülesük mondjuk élből kuka, de ez szinte mindegyik mp3-lejátszóra érvényes, kivétel csak a Sony felsőbb kategóriái (5-6-8-as sorozat? talán).De lehet akár Sony is, vagy Samsung, amelyik tetszik... Igazán mellényúlni talán csak a noname kínai (mp-4-5-6-7-8-9) utánzatokkal lehet, azok kerülendőek.
argep.hu segít, hogy mi hol / merre olcsó..
-
ponti_ak
addikt
válasz madarasz92 #10217 üzenetére
Megírta már: Fukarban (Saturn - Műszaki cikkek nagy, kék áruháza).
Guglival ezt találtam, szerintem ilyet (klikk) keress..@Haby: nincs mit, szívesen máskor is.
-
adnoctum18
senior tag
Van már stabil Rockbox clipre?
Illetve érdemes vele mókolni vajon? Bwoay te fuzeon használod, anno mondtad, hogy van még vele baj, javult azóta?
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
bwoay
nagyúr
válasz madarasz92 #10219 üzenetére
én sem vagyok pesti, nem is ott láttam a Fukarban
köszi, ponti!adnoctum:
nem én használom a RB-t, hanem honfoglalo (nemtom feltűnt-e nektek, de amióta beszerezte a Fuze-t, mintha megbékélt volna a világgal ), nálam ugyanis 1 nap után beszart. Addig viszont szerettem, mert a gyári GUI nem egy nagy eresztés. Majd megpróbálom felrakni megint, igazság szerint egy újabb bootloaderre meg fw verzióra várok.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Porcupain
aktív tag
Egy kis off:
Valakinek van már tapasztalata a upcmusic-al kapcsolatban.
Itt nyitottam hozzá egy témát.velem érdemes üzletelni: http://goo.gl/xqTM9
-
adnoctum18
senior tag
3. clip in da house, meglátjuk tartós lesz e.
RB egyelőre nem megy rá, majd akkor, ha rájövök a telepítési metódus mikéntjére.
A H10re egyszerűbb volt sokkal rátenni.---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
Danniel
tag
Kicsit off, de mesélnétek pár mondatot erről a Rockbox-ról? Most hallok először róla, utánaolvastam wikipedián, de a tapasztalatokra kíváncsi lennék.
http://www.flickr.com/photos/cirmidesign/
-
celf
őstag
-
.impulse.
csendes tag
Nos, a totyik ajánlására a 10ezer körüli kategóriából a Sandisk Sansa Clip mellett döntöttem. Már csak annyi kérdésem van, hogy ennél tud-e valaki olcsóbb helyet, illetve mik a tapasztalatok a pixmania-val kapcsolatban.
-
őstag
nem tudja valaki, hogy Magyarországon, normális áron hol lehet samsung yp-q2 16gb mp3 playert kapni?
eddig 1 helyen láttam de ott drágább mintha berendelem amazon.de-ről postával együtt.
Egyedül a garanciális ügyintézés aggasztana amazonnal kapcsolatban, rendelt már valaki onnan? -
atatax
csendes tag
sziasztok. pár napja tettem szert egy sandisk sansa clip+ lejátszóra, s sajnos úgy vettem észre, hogy telepítve az mp3 szoftverének újabb verzióját kiveszi az opciók közül a hangerőszabályzót. így a készülék maximális hangereje jóval alacsonyabb lesz, amit én gyűlölök. mit kell törölnöm vagy változtatnom ahhoz, hogy újra a régi verzió legyen fent? nem találok sehol megfelelő szoftvert! előre is köszi a választ.
Ata
-
atatax
csendes tag
válasz atatax #10230 üzenetére
no, megírom a megoldást, mert időközben (vagy 2 óra szemezgetés után) sikerült rátalálnom. szerintem elég nagy problémája a sandisk sansa plusnak ez az eu konform-hangerő dolog, úgyhogy itt egy link, ahol megoldható a probléma :
http://forums.sandisk.com/sansa/board/message?board.id=clipplus&thread.id=2911&view=by_date_ascending&page=3
-
rakal
senior tag
válasz .impulse. #10228 üzenetére
A Pixmaniaról tudok nyilatkozni.
Korrekt a cég,fizetés után gyári csomagolásban futárral kapod a terméket.
A garanciával viszont gondok lehetnek,pl. 3/4 év múlva.
Bízz a Sandisk műszaki megbízhatóságában.
Persze lehet,hogy a magyar szervízek sem különbek garanciális ügyekben.... -
ponti_ak
addikt
válasz Peat;) #10227 üzenetére
Azt a korábbi szigorú bekezdést az i9-nek szántam, remélem nem értetted félre. Az S9 pedig - továbbra is úgy gondolom, hogy - egy tök jó kis mindenes PMP, függetlenül attól, hogy viszonylag rövid ideig volt csak nálam.. . ..a versenytársak közül csak a Sony X1000 kel versenyre vele, s a Samsung és az iRiver is most (2 évvel utána) jön ki a hasonló, AMOled érintős készülékkel..
-
Peat;)
veterán
válasz ponti_ak #10237 üzenetére
De s9-re is igazak szerintem. Ritka az olyan ember mint én, hogy egérmozi kell neki! (és még ritkább aki folyamatosan használja is héven nagyon rákaptam, pl big bang theorynál nem a képernyőméret a lényeg... )
Nekem azért volt jó így, mert okostelefonon törtem a fejem, de az ugye jóval drágább, alacsonyabb minőség zenében, gyakran videoban is és nem is használnám ki igazán a többi (mostani szimpla telefonomhoz képest többlet) funkcióikat.
S9-en zenére nagy ez a kijelző, csak az akksit fogyasztja amoledként is. A kezelése megoldható zsebből s9-nek de azért nem olyan könnyen mint egy nem tapicskolós készüléknek. Magyarul csak zenére én biztos mást vennék, jó kis fülessel. Szerencsére a topikban is így mennek az ajánlások.
[ Szerkesztve ]
-
kutkut
addikt
Sziasztok!
Egy nagyon fontos kérdés:
Mi a különbség a 2. és a 3. generációs iPod Touch 8GB között?
Valahol azt írják van különbség, van ahol azt, hogy a különbség (hardver=iPhone 3GS) csak a 3. generációs 32 és 64 GB-os modellre vonatkozik. Nagy dilemma, nagyon fontos lenne, kéne a 3GS hardvere. A segítségeteket előre is köszönöm.Meizu MX3 32GB
-
adnoctum18
senior tag
-
kutkut
addikt
Köszi a választ. Lenne egy másik kérdésem.
Mp3 lejátszót keresek. Miért is ebbe a topicba írok...
Szempontok:
-jó minőségű hang (a legfontosabb)
-egyénileg állítható equalizer (egyesek szerint elrontja a hangot, de nekem jó ha úgy tudom alakítani a számot ahogy én akarom)
-ID3 tag kezelése
-gyors kezelés (ne kelljen várni arra, hogy betöltse a zenetárat)
-4 vagy 8 GB (vagy több de az nyilván drágább)
-megbízhatóság (hosszú távra tervezem, ne törjenek le a gombok, stb.)
-hosszú üzemidő (legalább 10 óra)
-viszonylag kis méretNem kell a színes, nagy kijelző, videólejátszás. A legegyszerűbb is jó, ami megfelel a paramétereimnek...
Kb. mennyiből jönne ki egy ilyen lejátszó? Vagy ilyen nem létezik? Esetleg valami konkrét lejátszó?
Előre is köszi.Meizu MX3 32GB
-
ksdrc
csendes tag
válasz kutkut #10242 üzenetére
mivel mindenki a clip+ -ot fogja ajanlani, en kontra erveket mondok
- equalizer: teljesen hasznalhatatlan, mert amint hozzanyulsz, totalisan elrontja a hangkepet
- megbizhatosag: hat a gombok letorni nem fognak, de nem tul massziv szerkezet, raadasul eleg puha muanyagbol keszult, tehat vigyazni kell ra mert konnyen karcolodik, a microusb es microsd nyilasok is szabadon vannak.
ha microsd-t is hasznalsz, akkor eleg jelentosen zabalja az akksit
ezeken kivul szerintem mindennek megfelel amit irtal.
en hasznalok ilyet, eleg jo lejatszo, de azert kozel sem tokeletes. ami viszont biztos, hogy ebben az arkategoriaban nem tudok jobbatremelem tudtam segiteni
[ Szerkesztve ]
-
kutkut
addikt
Köszi a hsz-eket. És mondjuk egy ilyen (clip+ vagy Fuze) hol van egy iPod nanohoz képest hangminőségben?
Meizu MX3 32GB
-
Peat;)
veterán
válasz kutkut #10246 üzenetére
Cseréld meg a lejátszók helyét a mondatodban, csak zene kritériumban ne az ipodokhoz mérj. Ipodokban egyébként nincs EQ, csak pár előre beállított hangzásképről tudok. EQ-t ha jól tudom előre tudsz beállítani az itunes nevű kötelezően ajánlott programban(a lejátszón nem). Ezzel a programmal tudsz zenét is rámásolni. (Pendrive mód nincs egy ipodban sem, kivéve a touchot ha hackeled)
A lejátszók gyári fülesei alacsony minőségűek, az ipodot is beleértve. Úgy számolj hogy ha hangminőség akkor minimum egy 10-es még a füles. Egy sansa+jobb fülhallgató sokkal jobban megéri mint egy drága lejátszó. A drága lejátszó (pl. iaudio i7, valamilyen sony) akkor éri meg, ha (később) tudsz hozzá venni fülest is. Egyedül a sony prémium modelljeihez adnak jó fülest.
-
ksdrc
csendes tag
Peat,
"Ipodokban egyébként nincs EQ"
de van, esetleg nem tudsz sajátot készíteni
"Pendrive mód nincs egy ipodban sem, kivéve a touchot ha hackeled"
ha pendrive mód alatt azt érted, hogy meghajtóként felismeri az op.rendszer mint ahogyan egy pendriveot is és egy filekezelővel azt csinálsz rajta "amit akarsz", akkor ez ismét téves megállapítás
schawo
hééélóó, jóember! nade ne 'monnyunk má' ilyet! he! 'férevezeti itten a népet...
Nem vagyok szakértő a témában, de mégiscsak használok ipod nano -t és clip+ -t is elég jó fülessel. (legalábbis nekem elég jó a cx300ii) Én szívesen találkoznék azzal, aki egyértelműen megmondja egy vakteszten hogy mikor melyik szól. Én azon csodálkoztam, hogy mennyire hasonlóan szól a kettő. Nem szándékozom vitát nyitni, de az hogy a kettő közti hangminőségbeli különbség = ég és föld...[ Szerkesztve ]
-
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv!!..
Olcsóbb MP3 lejátszót vennék...ami megbírkózik a FLAC formátummal is..Kijelző nem fontos...egy töltéses üzemidő viszont ha leeht legyen minél hosszabb...és USB sem ártana..
Valaki tudna ajánlani valamit??.
Köszi!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest