Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    válasz Geresics #96389 üzenetére

    Egy profi kamera talán, de azon a szinten meg már külön veszik fel a hangot.
    És ez mit számít szerinted? Nagyon egyszerű a dolog? Min hallgatja vissza az ember azt a hangot? Nem csak YT és társainál dől meg nagyon hamar a dolog... Lehetne akár profi raw is a hanganyag, akkor is az ember a SAJÁT hangrendszerét hallgatja.

    Felvehetik a motor hangját egy 26 milliós felszereléssel is, ha otthon meg a 80-100k-s (optimista vagyok) hangrendszeren hallgatja azt vissza valaki... A legtöbb otthoni rendszer egy brutálisabb hanganyag "érzem a testemmel" effektusát, ami koncerten, vagy diszkóban is tapasztalható nem tudja visszaadni. Akkor miről beszélünk?

    Evidens, hogy hatalmas különbség lehet és van hangminőség és hangminőség (vagy ennek hiánya) között, és ha szinte minden feltétel azonos (ugyanolyan felvevő eszközök és kb. környezet, valamint ugyanolyan visszahallgatási felszerelés és környezet) akkor azért kaphatunk egy elég jó képet például kipufogó és kipufogó közötti különbségről, de attól még csak annyit és csak úgy tudjuk visszahallgatni az adott anyagokat, ameddig a SAJÁT hangrendszerünk képessége tart.

    Ennél már csak akkor szoktam nagyobbat röhögni, amikor "vájtfül" emberek (vagy legalábbis annak hiszik magukat) otthon meghallgatják egy-egy (amúgy profin felvett) high-end rendszer hangját és alá kommentelik, hogy "hú, meg ha ez milyen gyönyörűen szól", közben nem esik le nekik a tantusz, hogy ők a SAJÁT hangrendszerüket hallgatják, csak szimplán egy jó minőségű hanganyaggal, majdhogynem köze sincs az eredeti hangrendszer (és szoba) valódi hangzásához amit ő hallgat, de el tudja dönteni (sőt megszakérteni), hogy az milyen... :DDD

    (#96393) zgospel:
    Így van. Egyetértek. Összehasonlíthatóságra, kb. véleményformálásra nem kell űrtechnika, csak egy kb. konstans környezet mind a két oldalon (pl. ugyanaz a motor (blokk), az egyik kipuff ne hangárban szóljon, míg a másik kint a réten stb. stb...). DE ha a tényleges hangreprodukció lenne a cél, na az durva igényekkel párosulna eszköz és anyagi oldalon is. :K

Új hozzászólás Aktív témák