Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz BoB #69461 üzenetére

    Valaki nem tudja, hogy az az Africa Twin DCT-s-e?

    Az.
    Ma voltszerncsém menni vele huszonvalahány km-t.
    Hát, mitnemondjak, már eleve hendikeppel indult nálam a dct, mert kocsiban sem vagyok az automata híve, de motoron végképp.
    Norml modban annyira alacsonyan akarja tartani a fordulatot, hogy 50-nél már felrakja 6-ba, a körforgalomba 4-esbe fordul be, kijövetelkor, gázadásra vált vissza, de még akkoris, hármasban csak csattog, rázkódik szerencsétlen az alacson fordukat miatt.
    Van rajta 3 fokozatú sport mód, akkor már engedi jóval feljebb forogni, de az se az igazi,m ert akkor meg ottt sem vált fel, amikor én már tudom, hogy nem fogok tovabb marhulni, és mehet a 6. fokozat. Kézzel bele lehet nyulni az automata által választott fokoazatokba bármikor, de ha a dct-nek erről mas a véleménye, rövid idő mulva úgyis átvált abba a fokozatba, ahova szerinte tenni kell.
    Nekem, ami marhára nem tetszett benne, hogy mindent másképp kell csinálni, mint edidig. Mivel lassitasnal nem vált vissza, ezért nincs motorfék, és mivel nem vált vissza, a kanyarkijraton fog gázadásra visszaváltani.
    Az se tiszta nekem, hogy mit csinalok akkor, amikor alacsony sebességnél manőverezésnrl, amikor a gödröket kerülgetem, és legszivesebben belekuplungolnék a dologba, ez az okoska pedig inkább felrakja 2-esbe...
    Van manuális modja is, ahol gombokkal váltasz fel-le, de akkor már inkább maradjunk a rendes hagyományos vátónal.
    Annyit nem volt a seggem alatt, hogy minden uzemmodjat végigpróbálgassam, de iserve magamat, ha saját motorom lenne, azzal se probalgatnam vegig. Öregvagyokénmáehhez. A szamitogepet, telefont se babrálom már hetekig, csak azért, hogy mindent átállitsak rajta. Azzal is ugy vagyok, hogy ha defaulton jó, akkor használom, de ha nem, akkor otthagyom.

    De akinek nem tetszik, választhatja a teljesen hagyományos váltósat is.

Új hozzászólás Aktív témák