Új hozzászólás Aktív témák

  • jaktib

    tag

    Sziasztok!
    A véleményeteket szeretném kérni motorválasztás témában:
    Első igazi váltós motort szeretnék. Használt motort szeretnék max: 700 ezer forint az ár (ez már a nagyon a max :) . Már négy éve robogózom. 38 éves vagyok nem valami magas 164 cm. Megszereztem az A korlátlan jogosítványt. Szeretném a motort napi munkába járásra is használni, mint most a robogómat. Ezért a gazdaságos megbízható üzemeltetés is fontos. Nem vagyok motorszerelő, nem értek a javításához. Elviszem az autóm, robogóm a szervizbe, megcsinálják amit kell, én meg vigyázok a járművekre. Amiket én néztem elsőre az 250 cm3-es kategória. YBR 250, CBR 250R, CBF 250,.
    Olvastam teszteket ezekről, ezek tetszenek, és talán megfelelő a méretük is. ezzel kapcsolatban van valakinek valami tapasztalata? Mire elég, mert mindenhol azt olvasom hogy ezek csak városban jók, hamar "kinőhető", autópályára nem való stb. Én azért nem versenyzésre használnám. Munkába járás,
    kisebb belföldi túrák.
    A nagyobb kategóriában az ER5-öt néztem, Kinézete és a mérete , használt piaci ára miatt. Ezzel kapcsolatban azt kérdezném, hogy sokkal nagyobb a költsége egy 500cm3-nek egy 250cm3-hoz képest? Illetve a Kawasaki motoroknak tényleg nincs nagy presztízse a többi márkához viszonyítva? A szervizelése nehézkesebb mint a többi nagy márkának, az alkatrész ellátás miatt, ilyet is olvastam.
    Esetleg van más motor ötletetek ami megfelelő, nem nagy, megbízható kezdő motornak jó. Mikor érdemes vásárolni? Télen vagy a szezon elején? Szoktak-e az árak szezon függvényében változni?
    Öregebb nagyobb köbcentis, vagy fiatalabb kisebb köbcentis?
    Köszönöm ha valaki tud ötletet adni illetve jó tanácsot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák