Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    Na és én meg hogy jártam...

    Lementem motorral egy hétre Pécsre.
    Hétfőn munka után indultam, este érkeztem és mivel aznap nem volt szállásom, sátraztam. Aztán leszakadt az ég, annyira, hogy a sátor is beázott. Na de nem csak az... Még bementem Pécsre átcuccolni a szállásomra meg bevásárolni, aztán amikor délután mennék vissza, épp elkezdett cseperegni, amikor indultam a motoromért, mire odaértem, egy még nagyobb égszakadás lett belőle, pár perc alatt csurig áztam. Várok fél órát, hogy lenyugodjon, ha már szétáztam, hát kimegyek b..sza meg, megyek a motorhoz, kulcs elfordít, megy vele lámpa és műszerfal fel, húzom a szívatót, nyomom az önindítót, és puff sötétség, minden el. Olajnyomás, üres ledje halványan pislákol.
    Próbálom betolni, de nem hagyja magát. Aznapra feladom.
    Másnap, két nagyobb eső között csak csöpögésben megint lemegyek, a csöpögés miatt nem tudok az akkura és biztosítékokra ránézni, de megpróbálom betolni, egy kis segítséggel már beröffen, felvillan a műszerfal, de egyből le is áll. Lámpa, helyzetjelző teljesen ki - na így már végre betolás után jár tovább, műszerfal feléled. Talán világítás lett zárlatos? Hagyom pár percet járni, hogy töltse az akkut, utána festőfóliával letakarom, hogy ne kapjon több esőt.
    Csütörtökön volt egy kis eső-szünet, átnézem a biztiket: mind jó. Akkun a saruk is. Csatlakozókat, madzagokat is megmozgatom kicsit, hátha csak vmi kis kh. Beindítom lekapcsolt lámpákkal: jár. Fék, index működik. Akkor talán haza tudok vele menni nappal majd.
    Pénteken egész nap esett, nem tudtam ránézni.
    Szombaton végre már nem esett napközben, megyek le, beindítom lekapcsolt lámpákkal, megy, pár percig, majd puff lepadlózik megint, olaj és üres ledje is csak halvány. Pedig lámpák nem voltak kapcsolva. Próbáljuk betolni, de amint a tolásból eredő mozgás megszűnik, totál padló, a mutatók, amik bekapcsoláskor egyik oldalról a másikra tesznek egy kört, félúton megálltak.
    Úgyhogy a vége az lett, hogy szombaton, amikor már végre jó idő lett és mehettem volna a Mecsekbe motorozni, meg este még a fesztivál utolsó napjára, ehelyett tréleren vittük haza :(
    Tippre: kontakt-hiba, generátor, vagy fesszab. :((

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák