Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz Daywalker #19703 üzenetére

    De az vasárnap lesz :P

    Amúgy én is ezt mondanám: gyertek vasárnap a veletechre, én is ott leszek délután.
    Szombaton délután meg gurulok :)

    Inti: mindhárom nap motoroztam (sőt, én még vasárnap is elég sok rendőrt láttam). Helyszíni leintést nem kaptam, remélem postán sem jön semmi...

    Bogyo: hátdemégis... végre jó idő volt, sokunkban "végre egy jót motorozhatunk", sokszor az ember szinte észre sem veszi, hogy már mennyivel megy. Én még teljesen biztonságos, szép nyugis egyenletes tempónak, kanyarból kigyorsításnak vélem, aztán lenézek és hopp.
    Amúgy ez meg a másik fele. Ezeket a sebesség-törvényeket amikor hozták, sem a gumik, sem a fékek nem voltak azon a szinten, mint ma. Nagyobb sebességgel is lehet teljesen biztonságosan közlekedni. Meg a gyorshajtás is a kiváló bűnbak, mindent erre kennek és ezt hozzák fel fő baleseti okként. Pedig szerintem önmagában elég ritkán okozza, hanem inkább a többi körülmény összejátszása, sőt, megkockáztatom, hogy az esetek többségében ha tényleg csak gyorshajtás lett volna, és nem lett volna ott a többi körülmény, akkor nem is történt volna baleset. Csakhát olyan könnyű erre kenni, mivel ezt tudják könnyen mérni és büntetni, az elsőbbséget, követési távolságot, nem belátható kanyarban szabálytalan előzést, műszaki állapotot, útminőséget és út szennyeződéseit, vezetni nem tudást, stb-stb nem tudják vagy nem akarják.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák