Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    válasz goofy85 #135050 üzenetére

    Szerintem minden motorral meg kell állni időnként, mert elfáradsz. Hogy ez most 70 km vagy 230 km az persze nem mindegy, de idővel egyre többet és többet bírsz. 5 éve még komoly dolog volt, hogy 130 km mentem megállás nélkül, tavaly 1 megállással mentem 580 km-t. (tankolni ugyanis muszáj volt)

    A már javasolt egyik időspóroló technika az, hogy felállsz, a te gépeden ez könnyű, sport motoron próbáld meg. :) A lényeg, hogy amikor állsz, akkor nem mindegy, mennyire kell rogyasztani a lábad, hogy közel egyenes derékkal érd el a kormányt. Érdemes lehet kormánymagasítót nézni, vagy csak állítani a kormányon picit, esetleg lejjebb tenni a lábtartót. (pl sw-motech lábtartó nem csak 5x akkora felület, hanem a többsége akár több cm-el is lejjebb rakható)
    A másik ilyen technika, hogy nem állsz fel, csak kicsit kiülsz valamelyik oldalra, csak picit, hogy a combodon ülj.., itt még vannak opciók, pl lógathatod is az egyik lábad, stb.
    ***

    Szerintem ezekkel sok időt lehet spórolni, nem kell gyakran megállni, de ennek ellenére, inkább tervezd bele ezt a plusz időt, nem árt néha megpihenni, tankolni, levenni a sisakot, kabátot, ilyesmi..

    (*** vannak motorok, ahol még egyéb technikákat is alkalmaznak, tavaly voltam mzklubbal egy guruláson, ott konkrétan volt aki a városba érve a lámpáknál leszállt és tolta a motort, mert addig is pihent.. :)))

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák