Új hozzászólás Aktív témák

  • norbert1998

    veterán

    No meglett a rendszám, nevemen a motor, haza is hoztam.

    Tehát röviden a gépjármű behozatal, külföldi motor, honosítás, külföldi papírok, stb címszavakra keresőtalálatokhoz:

    Van egy kétnyelvű adásvételid (nekem olasz/angol volt, nem sírtak érte), olasz forgalmi és olasz forgalomból kivonatali papír. Az adásvételi dátumozásának napján jelentettem be az NKH-nál, hogy szeretnék honosítani, egy honosítási kérelmet kell kitölteni, beszkennelni, és a motor papírjaival elküldeni emailben a megadott email címre, ami a helyi KPM vizsgabázishoz tartozik. (azért mire onnan választ kapsz, az kb 2-3 hónap, ha nincs valami haverod, aki apróért megoldja okosba). Ezen kívül kell egy kötelező biztosítást is kötni aznap reggelre, és a pár oldalas ajánlatot ki kell nyomtatni (ebben még nincs forgalmi adat és rendszám, csak az alvázszámhoz köti a biztosító ekkor még, ezt utólag pótolni kell velük; a megkötés cserébe kicsit bonyolultabb, a netrsiknek is eletört a foga, miután kiválasztottam a legolcsóbb biztosítót, így közvetlenül annál a biztosítónál kötöttem meg, amit a netrisk a legolcsóbbnak írt, ez 17 ezer/év lett nekem)

    Jött az email, hogy ma reggel nyolcra vihetem műszakira. 7:40-re odaértem, 8:10-kor már ment a műszaki, ami tényleg egy sima egyszerű műszaki szintjével ért csak fel, semmi extra szigor, a terem végében ücsörögtem. Be se inditották. Első féket néztek, meg nagyjából szemrevételezés volt. ~16 ezer

    Onnan áttoltam 2 telephellyel arrébb eredetvizsgára, az is hamar meglett, visszatoltam KPM parkolóba a motort, hogy addig ott pihenhet rendszám nélkül, 17ezer.

    Ekkor az eddig papírokkal elmentem befizetni a regadót, ami meglepő módon (számomra) bármelyik nemzetközi fuvarozó cégnél befizethető, mert nekik van VÁMos emberkéjük, és ha már van ott ilyen hivatalos személy, akkor megcsinálhatják ezt is, az kb egy óra volt, mert közben valami papírt ki kellett állítania nekem. Ilyen cégeket a multicégek telephelyei környékén találni minden megyeszékhelyen, Szombathelyen is van legalább 3, ahol regadót is be lehet fizetni. Persze elvileg a NAV-nál is be lehet, nem tudom. Ott 18 ezret fizettem.

    Onnantól irány a kormányablak, egyből sorra is kerültem, kaptam rendszámot, forgalmit, egy szép, kellemes ívű karakterekből álló számsort kaptam a rendszámra, tetszik :D Ott még 39 pénzt kellett fizetni.

    És innentől fogva van egy friss műszakis motor a nevemen, mindössze 55 ezer km-rel.

    A motor a nevemre került nagyjából 11:15 körül, tehát kb. 3 órányi időt vett igénybe ez a hacaca, és összesen fizettem nagyjából 90 ezer forintot, így a motor még bőven egymillió alatt van, és már a kötelező is egy évre ki van fizetve rá. Lehet, hogy inkább eladnom kéne, most elég drágán mérik ezeket, majd másfél millióért :DDD Na majd ha elment a Honda, akkor lehet, hogy nézek valami izgalmasat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák