Új hozzászólás Aktív témák

  • martonx

    veterán

    Én lennék a legboldogabb, ha a belsőégésű motor már halott lenne. DE sajnos az elektromos motor (pontosabban az akkumulátortechnológiák) nagyon nincsenek ott, hogy ez igaz legyen, annak ellenére, hogy vagy 10 éve a csapból is az folyik, hogy de most már aztán tényleg itt az új hipertuti új akkumulátor technológia, már csak 1-2 év az áttörésig. Olyan ez, mint a linux éve...
    Ezért is jönnek a hülye 10 évre kitolt szabályok, mert mindenki érzi, hogy valamit csinálni kellene, csak éppen a belsőégésű motorokat leváltani hivatott elektromos meghajtás nagyon nincs ott, hogy leváltsa. Kutatás függő, hogy ki mit mond, olyan, hogy független szakértő szerintem nem létezik. De józan paraszti ésszel is belátható, hogy jelen elektromos járművek ökológiai lábnyoma még csak nem is (vagy csak leheletnyivel) kisebb a belsőégésűekénél.
    Én személy szerint kétkerék rajongó vagyok, munkába is biciklivel járok, a motor nekem csak szórakozás. Szóval szerintem a megoldás nem az elektromos motor, hanem a visszalépés az emberi erőre, és a bicikli / roller (na nem az elektromos roller). Ezzel párhuzamosan még több távmunka lehetőség, jobb, olcsóbb elektromos tömegközlekedés. És voilá, máris töredéke a CO2 kibocsátás a balfasz korlátozások nélkül is.

    @etnies az meg, hogy az EU szerint mi a követendő, és mi nem, az szerencsére nagyon nem mérvadó, különben kis túlzással már kihalt volna az egész EU a sok puhapöcs vezetője miatt. De ebbe ne itt menjünk bele, ez nem az a topik.

    Én kérek elnézést!

Új hozzászólás Aktív témák