Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    válasz #56573440 #128712 üzenetére

    A jogsi egy szerzett jog, nem lehet csak úgy újra vizsgáztatni.

    Az orvosi egy marhaság, pillanatnyi állapot, a szemészet átverhető, így csak pénz lehúzás. Miközben több embert ismerek aki pl félig béna, agyvérzés után van és vezet!

    Szerintem meg nem nehezíteni kell, hanem
    1. Minden lépcsőn végig vinni, nem kell azonnal korlátlan A
    2. Ezzel párhuzamosan gyorsitani, egy új kategória megszerzése nem tarthat tovább 1 hónapnál
    3. Olcsó utánképzések. Nem, a 40e nem az! Ezt is autós iskolák szervezhetnék.

    Ritkán halnak meg, okoznak balesetet full kezdő vezetők, ez inkább a már kicsit vezettem, jó vagyok nagyon vezetőkre jellemző. Lehet motoros kategóriában ez nem teljesen igaz, de a fokozatosság segítene. Nyilván lehetne autónál is teljesítmény korlát, pl első 2 évben csak 100LE ig vezethet, utána 2 évig 200LE, stb

    Egyéb kategóriák pl B+E könnyítése, olcsóbbá, elérhetővé tétele. 30 éve utánfutózom, lakó kocsit vontathatok 3500 kg jármű szerelvényig, ami egy 2t autó és egy 1,5t bódénál elő is fordult, vontattam motor szállítót azzal is beleférek még 2 -motorral is a B kategóriába, de ha autó trélert húznék, azt nem lehet, menjek kresz vizsgára meg 250e tanfolyam..

    Nem akarom majmolni a német példát, de a jogsinak nincs eü lejárata, de baleset esetén vizsgálják, hogy eü alkalmasság rendben volt e, ha nem, akkor ülhetsz is. Itt meg, volt érvényes jogsija akkor meg se nézik, hogy csak log a bal karja.. Ott ha jól tudom 7 tonnáig vontathatsz, ebbe minden magáncélú vontatás belefér.

    A1 -t sok országban vezethetsz B jogsival, legalább rendszámos a jármű, itt meg megy a 50ccm re papírozott -motorral, vagy még 2 ütemű fojtás nélküli robesz, amivel 90 el száguldozik.

    A rendszámokat is most rendbe tehették volna, rögtön látszik ha vas megyéből átmegy Miskolcra, akkor nincs helyi ismerete, jobban lehetne figyelni rá. Mindenhol működik, de itt erre sincs akarat.

    [ Szerkesztve ]

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák