Új hozzászólás Aktív témák

  • Topiccsendőr

    addikt

    válasz csongi #123625 üzenetére

    Igen, ez egy jo tema, de csak objektiven erdemes nezni, mivel semmire nincs megoldas, nincs olyan jelenleg, ami jobb lenne valami helyett. Ez a lenyeg.

    A teljesitmeny kerdeshez:
    Az elektromos jarmuveknel a teljesitmeny annyiban mas, hogy nincs valtojuk, ehhez hozzajon, hogy a villanymotor tengelyen levo nyomatek azonnal megjelenik, fordulatszam nelkul, ami valamilyen attetellel a hatso kerekre kerul. A fordulatszam novekedesevel pedig csokken a nyomatek. Ertelmetlen osszehasonlitani azt az egyetlen szamot, azaz az elektromos motor nyomatekadatat a belsoegesu motoreval, mivel azt is csak a fotengelyre ertjuk, de kozben belsoegesunel van meg egy nyomatekvaltonk es mondjuk lanchajtasunk, fordulatszam emelkedessel aranyosan jobb gazcserevel, azaz egyre nagyobb nyomatekkal. Hatso kereken ebredo nyomatekadatokra van szukseg, hogy ossze lehessen hasonlitani, es altalaban ott mar egyaltalan nincs akkora nagy kulonbseg, hiaba nagyobb a nyomateka a villanymotoronak.

    A ketutemu robogok-alul semmi-hez:
    Nem lehet mindent rahuzni minden motorra. A sport 2T nel akkor nincs alul semmi, ha nincs power szelep. A power szelep nem arra valo, hogy kinyisson es akkor van power, ahogy altalaban az emberek fejeben van. Epp ellenkezoleg. Alul lesz tole nyomatek. 2T gazcserejet meg lehet csinalni alacsony fordulatra is, barmelyik motor gazcserejet lehet alulra optimalizalni, ez nem 2T jellegzetesseg, ez kihegyezett gazcsere jellegzetesseg, ami a 4T-knel ugyanugy elofordul, a robogoknal pedig erre sincs szukseg, mert a cvt-t be tudod allitani, hogy mindig nyomatekcsucson dolgozzon.

    Jelenleg a villanyrobogo azert jo, mert a belvarosban nem fustol. Ez a karosanyag kibocsajtas. De itt van a co2 is, amivel melegebb lesz foldunk. Az, hogy epp mivel van megtermelve az aram, amivel uzemelteted, az nagyon nem mindegy co2 kibocsajtas szempontbol, de maga a fust nem ott keletkezik, ahol hasznalod a robogot, hanem mondjuk a Matrai Eromuben.
    Nagyon leegyszerusitve megfogalmazva:
    Az eu penzt ad arra, hogy lecsereld a jarmuveidet elektromosra, hogy ne szennyezd a belvarosban a levegot, mert a belsoegesu jarmuvektol rakos leszel. Ennyi a megmagyarazhato erv, mert a co2 kibocsajtast ezzel nem kerulod el. Mivel csak ezt az alternativat tekintik jarhatonak, valahogy, nagyongyorsan ki kellene talalni, hogy hogyan lehet annyi aramot termelni megujulo eroforrasbol, amivel mindenki elektromos jarmuvezhet, mert jelenleg ez lehetetlen. Nemetorszag eszaki reszen meg mindig tul sok a koszenbol eloallitott energia, ha kiszamolod a vesztesegeket, a benzin nem tunik annyira kornyezetszennyezo energiahordozonak, mint pl koszennel melegitesz fel vizet gozze, amivel turbinat hajtasz meg, amivel egy generatort, majd azt az aramot egy vezetek vesztesegevel belerakod az elektromos robogodba.

    Nem menekülsz a csendőrség elől.

Új hozzászólás Aktív témák