Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz Khaosz55 #103061 üzenetére

    Jah és a nap margója csak most jutott eszembe. :D

    Úgy 150km-re a magyar határtól megálltunk egy kúton, tankolni, inni. Ülünk a tök frankó kis kút melletti parkban, majd emélkedünk h mennnyire más világ ez, más gondolkodással, életfelfogással, igényszinttel, közben az úton haladnak az autók.
    Valahogy pont szóba kerültek azok is, nézzük úgy félig az 1-1 elsuhanó autót, egyszercsak bejön a képbe egy fehér B5 Passat kombi tetőcsomagtartóval, annak a legtetején fektetve egy bringával, aminek a menetszél forgatta az első kerekét és egy magasítós utánfutóval, szarásig rakva minden gönccel, lommal. El tudjátok képzelni, ült, mint kutya a hentes előtt. Cimborám: "baszki, figyeld már gyors, ezek tuti magyarok!" Utánuk fordultunk, és lám, hát persze h a mihonunk népe volt :D (Kivételesen nem c kategóriás)
    Abból az idilli, elmékedős kontextusból azonnal visszarántott pár könnycseppel kísérve a hazai valóságba.

    Egyébként nem akarok nagyon belebonyolódni, de valahol ez is hűen tükrözi a nagy átlag magyar felfogást. Ő is más szemetéből akar várat építeni, profitot szerezni de a legszomorúbb h ez a halva született "üzleti modell" működik, hisz mér' autózna el a halál faxára lomizni... Mert van rá igény. És úgy gondolom ez is sok magyar gyengesége. Az igénytelenség, a jóvanazúgyság, a minekennéldrágábbság.
    Mielőtt bedobjátok h "valakinek csak arra telik", úgy vélem az igényeség mértéke párhuzamba vonható a monetáris elhelyezkedéssel. Amíg fejben valaki nem akar pozitív változást, addig megy az önmeghazudtolás, palástolás, beletörődés h "nekünk csak erre telik, soha nem tudnánk megvenni újonnan".

    Nah de mindegy, nagyon off, bocs, de kijött.

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák