Új hozzászólás Aktív témák

  • LámaZ

    addikt

    válasz ttxxeu #21892 üzenetére

    Ha ennyire nyűg a számhordozás, akkor nem kell ilyent csinálni. A flotta ezzel nem veszítene el olyan sok új tagot.
    Minden belépő kap egy SIM-et telefonszámmal a cégtől, és amikor kilép a flottából leadja úgy, ahogy máshol leadják a munkaruhát.

    Tudtommal egyetlen flottaszolgáltató sem kötelezhető, hogy elfogadja a számhordozást, másként írva, a flotta nem köteles szerződést kötni olyan ügyféllel, aki ragaszkodik a saját számához.

    Nem is értem amúgy azokat a felhasználókat (fogyasztókat), akiknek ugyan kellene az ócsóság, de ide-oda hurcolásznak egy számot, amiből csak baj van, és utána telesírják a netet.

    Átmegy egy flottához, kap ott egy új számot, és onnantól azzal él, értesíti azt a 25 ismerősét, hogy megváltozott a száma e-mailben, hogy ne kelljen azért fizetni.

    Szóval, okosodni kellene itt a szolgáltatóknak is, meg az ügyfeleknek is, és egyszerűvé tenni az életet, józan paraszti ésszel, nem bonyolítani, és akkor itt lenne a földi jóság.

    *****
    Nekem egyébként van vagy 15 éve egy GSM-számom, azon lehet engem hívni, nem hordozom, nem hurcolászom már sehova. Évente feltöltöm 3000 Ft-tal, és ha valahol nincs térerő a másik SIM-emnek a VoIP-ozáshoz, akkor ezzel tudok sürgősen telefonálni.
    Volt ezen kívül már kb. 6 éve egy sima mobilinternetes (nem hívható) adat SIM-kártyám, amelyet mostanában visszaadtam, és lett helyette egy hasonló, korlátlan adatforgalmú flottás kártyám. Ha kilépek a flottából valamikor, azt a számot otthagyom, nincs is rá szükségem máshol.
    Csak ugye, nem mindenki olyan okos, mint én. :Y

    [ Szerkesztve ]

    Legyen minden jó!

Új hozzászólás Aktív témák