Hozzászólok Aktív témák

 • kenny123

  addikt

  Napokban vettem egy masik oldalról -itt is hirdetve volt- xbox360 gépet, mivel nem a legújabb széria volt, a sraccal megbeszéltük rá 2 het garanciat. A gep alig volt használatban, 1,5 het megadta magát -nem ez volt az első gépem, tudom hogy kell vele bánni, hddrol futott minden, és nem a forró levegőt fújta vissza-.
  Jeleztem az elado fele, hogy osszeszarta magát a gep, adjon címet hogy küldöm vissza, meg adok egy szamlaszamot hogy fizesse ki a vételárat. Erre kb baszik rá, megmondta hogy nem fogja visszavenni, lévén nem tudja hogy volt használva, szidhatok akarkit, szarik rá.

  A karom igy durván 40k, lehet ezzel valamit kezdeni? A srác durván 500km-re lakik, szóval a meglatogatas nem igazán jöhet szoba( pedig azt tennem legszívesebben).
  Kérlek segítsetek valamit, nem hiszem el hogy ilyen szerencsétlen vagyok..

  Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die.

 • kenny123

  addikt

  pörög a topik. :U

  Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die.

 • Cerebellum

  őstag

  No akkor sorban:

  1 órán belül nem kapsz választ a kérdésedre és teszed a megjegyzést? Segítsen neked a hóhér.

  Annyit elmondok, hogy ha írtatok adás-vételi szerződést a gépről, amiben benne van a két hét garancia, akkor ügyvéd, per.

  Ha csak szóban egyeztetek meg erről, akkor nem szerencsétlen vagy, hanem hül... khm, szóval akkor a 40k-t tanulópénznek hívják.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • Cerebellum

  őstag

  Mindenhol ott van, hogy NE UTALJ ELŐRE, főleg ne ismeretlennek. Ha most azt írnám, hogy megérdemelted, akkor felkapnád a vizet...

  Amúgy szélsőséges esetben 5 ezerért akár dutyiba is rakhatják a tagot, menj el a legközelebbi kapitányságra és tegyél feljelentést. A PH ki fogja adni a privátokat, az IP-t, mindent, meg lehet fogni az illetőt. De úgy másfél évet számoljál, mire pénzednél leszel.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • kenny123

  addikt

  Elnézést, hogy ki vagyok akadva, nem mindennapos nálam az ilyesféle átb@szás, de ha ugy gondolod.. Hat segítsen nekem a hóhér :)

  Adásvételi nem volt, de e-mailben le van írva. Az érhet valamit?

  Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die.

 • Cerebellum

  őstag

  Nem sokat, de talán szerencséd lehet. Rendőrséghez nem tudsz fordulni, mert bűncselekményt nem követett el. Ha egy eleve működésképtelen gépet ad el, az csalás
  Btk § 318., de ő szerződést szegett. Szerződés ugyanis köttetik szóban, írásban, és ráutaló magatartással. Tehát ez polgári peres ügy. Kereshetsz ügyvédet és beperelheted. Úgy másfél évig tartó procedúra, és az ügyvédi költséged több lesz, mint a mostani kár.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • kenny123

  addikt

  Remek, akkor ugy nez ki, hogy maradt tanulopenznek. Köszi a válaszokat! :)

  Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die.

 • kenny123

  addikt

  De csak azért sem nyugszom, valahogy most megint arra ébredtem hogy nem akarok belenyugodni. A 3 ukránt aki sörért fenyít valakit, hol találom? :DDD

  szerk: Ha számít valamit, már duplán is elmondhatom hogy átbasztak. Aztmondta még soha nem volt javítva, szervízes haver belenéz, szét van gányolva az alaplapja. :(

  [ Szerkesztve ]

  Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die.

 • Cerebellum

  őstag

  "A 3 ukránt aki sörért fenyít valakit, hol találom?"

  Hát az olyat sehol :)

  "Aztmondta még soha nem volt javítva, szervízes haver belenéz, szét van gányolva az alaplapja."

  Ha ez írásban is megvan , mármint hogy az eladó szerint nem volt javítva, akkor nagy fordulat van, mert onnantól kezdve bizonyítható a szándékosság. Ez viszont már csalás,
  Btk. 318§, rendőrség, feljelentés.

  Igazságügyi szakértő fogadása, aki megállapítja, hogy javítva volt, ez szemben áll az eladó által írtakkal. Még azt kellene elérni, hogy az eladó leírja, hogy ő az első tulajdonos, mert akkor megkerülhetetlenül tudnia kellett a javításról.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • sixer66

  aktív tag

  Átmásoltam egy másik topikból, remélem ezért nem szólnak meg, de itt is érdekel, mit mondanak a történetre mit tehetek ez ellen.Tudom, előre utalni nem szabad, nah de inkább olvassátok el! :B

  Az úgy kezdődött, hogy....
  Egy másik oldalon, nem mondom ki a nevét "ekszpress", mondjuk így, találtam egy Samsung Galaxy S készüléket elég jó áron, de nem áron alul.
  Láttam egy képet a telefonról, gondoltam megkérdezem, hátha jár Kecskemét felé, és felkerestem.Azt is írtam e-mailben, hogy félnék ekkora összeget előre utalni, ezért lenne jó ha erre jár átvenném...Itt kezdődött minden...Válaszként azt kaptam, hogy Őt is verték már át, megérti a félelmemet, de mi lenne ha....elutalod előre a felét, elküldöm postán a telefont, ha megérkezett és minden rendben utalod a másik felét vagy, ha nem tetszik visszaküldöm a pénzt Te meg a telefont, vagyis Én! Elfogadtam az ajánlatot, kértem számlaszámot amire utalhatom. Február 25-én kértem Tőle e-mailben adja meg hova milyen névre utalhatom a pénzt!Még aznap kaptam is választ, amiben kaptam 3 bankszámlaszámot, hogy bármelyikre utalhatom.A szépsége az volt a dolognak, hogy akivel leveleztem, az T. Gábor volt, a számlaszám viszont R. Roland névre szólt, de mondom mind1 biztos haveré az e-mail fiók!
  Megnyugtatott, hogy ezek azért vannak sok a hitel, stb.Rendben!
  Február 28-án érdeklődtem, hogy megérkezett e a pénz, mivel OTP-ből OTP-be meg kellene azonnal érkezni, vagy másnap.Február 29-én írt a kedves eladó, hogy megérkezett, tegnap délután, azaz Február 28-án feladásra került.Elsőbbségivel, ajánlottan értéknyílvánítva....no komment. ...Március 2...csomag sehol...kérdem Tőle mi történt...Március 5.-én jött válasz..Baleset történt, korházban volt, telefonja meg meghalt azért nem tudom elérni...Kértem a feladóvényt..válaszként azt kaptam, hogy otthon van, de beadott egy tudakozványt, ami alapján utána néznek.Ezután felhoztam neki, hogy más aukciós oldalon megtaláltam a kellemetlen hozzászólókat, aki véleményezték, hogy 2 hónapja nem kapják meg az árukat, de a pénzüket se vissza, és nem elérhető vagy magyarázkodik az eladó!Kezdtem gyanakodni
  Kiderült, hogy akinek először beadta a tudakozványt, akkor dolgozott ott utoljára, micsoda véletlen, és eltűnt ez a papír, így újra be kellett adnia.Aztán kiderült, hogy a feladóvevényre kézzel lett ráírva a RAG-szám, és az utolsó szám lemaradt egészen véletlenül és nem találják a csomagot a rendszerben, még úgy se ha 0-9 ig végigpróbálják a számot.Március 7-én elküldte a feladóvevény fényképes másolatát, de úgy sikerült lefényképezni, hogy lemaradt a fényképről az a rész ahol a pecsét van, plusz a feladás dátuma, csak a 2012.02 látszódott.Biztos nehéz lefényképezni egy ekkora papír, de állítólag haverja csinálta aki sietett Gratulálok
  Utána közöltem, hogy kérem vissza a pénzem ,mert tovább fogom vinni az ügyet jogi úton.
  Mondta természetesen vissza küldi, másnap a számlámon lesz. Mondta megkéri haverját utaljon neki pénzt és elutalja..Felajánlottam, hogy egyből adja meg havernak a számlaszámomat és egyből Nekem utalja és így gyorsabb!
  Tegnap előtt, azaz március 13-én mondta, hogy bemegy nyitásra postára, így elküldi és egyből megjön a pénz.Állítólag be is ment, de akkora volt a sor, hogy ha végig állja a sok késés miatt kirúgják, így megpróbálja délután feladni. Március 15, azaz MA...A pénzem sehol, telefont nem kaptam meg, és itt állok, hogy vajon milyen formában lenne egészséges visszaszereznem a pénzem....De egy biztos...Vissza fogom ....És akiről szó volt resch13 kaposvári lakos! Mivel nem itt bonyolítottam az üzletet, felmerül a kérdés, biztos hogy Ő az? Kis keresgélés után a neten sok érdekes dolgot találni...közösségi oldalak, stb...Magát az illetőt megtaláltam, és a több e-mail címet is, amikkel "üzletel". resch13-mal kezdődik a skype címe is, és máshol is árulja a Galaxy Ace telefonját, így kizárásos alapon róla van szó.
  Vigyázzatok vele, előre ne utaljatok, mert várhattok mire visszakapjátok a saját megkeresett pénzeteket. Kicsit hosszú volt a történet, remélem nem haragszotok, de muszáj volt ezt megosztanom! További szép napot mindenkinek!

 • Cerebellum

  őstag

  Utólag okos az ember, 1. felvonás:

  Ott kellett volna gyanút fogni, hogy nem arra a névre utalsz, mint akivel beszélsz. Erre egy kézzel fogható ok szokott lenni: az illető minden számláját inkasszálják, mondjuk adóhatóság vagy valaki. Ez azt jelenti, hogy ami oda beérkezik pénz, arra az inkasszáló szerv azonnal ráteszi a mancsát. Semmilyen más okot nem tudok elképzelni, hogy valaki mért nem a saját számlájára utaltat.

  Namost ha valaki olyan helyzetben van, hogy minden számláján inkasszó van, akkor azzal jobb inkább nem üzletelni. Mindezeken kívül egy ok van még a nem saját számla használatára: ha előre megfontolt szándékkal tévedésbe akar ejteni. Btk. ezt csalásnak hívja.

  Utólag okos az ember 2. felvonás:

  Az, hogy a felét utalod el előre, vagy a negyedét, vagy akár egy forintot, az elvben semmit nem változtat. A lényeg, hogy ellenszolgáltatás nélkül fizetsz előre egy ismeretlennek. Hiba.

  Mit tegyél?

  Először is érdemes lenne tenni egy kört az OTP banknál, hogy te tévesen utaltál, rossz számlaszámra, az utalásnak semmilyen jogalapja nem volt, szeretnéd törölni a tranzakciót és visszakapni a pénzedet. Nagyon kicsi az esély, hogy bejön, de volt már rá példa. Ezt minél hamarabb próbáld meg, mert minden nappal csökkennek az esélyek.

  A másik esélyed a rendőrségi feljelentés. Nem keverendő össze a polgári perrel. Polgári perben követelheted majd az illetőtől a pénzedet, de először a feljelentést célszerű megtenni, ismeretlen elkövető ellen, csalás vádjával. Mindent elmondani, minden papírt, e-mailt, üzenetet átadni. A rendőrség ekkor megkísérli bizonyítani, hogy az embered előre kitervelt csalást hajtott végre. Ha ez sikerül, márpedig nagy százalékban szokott, akkor illetőre büntetőügyi tárgyalás vár, ahol el fogják marasztalni. Na és EZ az elmarasztaló határozat fog neked segíteni abban, hogy a polgári peredet megindítsd. Ha enélkül indítod meg, akkor MINDENT neked kell bizonyítani. Ha úgy kezded el a polgári pert, hogy őt már elmarasztalták csalásért, akkor a csalás ténye bizonyított, a bíróság nem kérdez semmit, csak megítéli neked az összeget, kamatostól.

  Namost ez utóbbi út az úgy 3 év lesz. Járkálhatsz a rendőrségre, aztán ügyvéd, per, bíróság. Egy Galaxy S ára 50 ezer körül lehet, tehát te buktál 25 ezret. Nem biztos, hogy megéri csak a pénzért. Ha a bosszú is hajt, az más kérdés.

  Én meglobogtatnám az illetőnek, hogy minden e-mail, IP cím, stb logolva van ott, ahol üzenetet váltottatok, és lassan, de biztosan rálépsz a nyakára, és megér-e neki 25 ezret, hogy büntetett előéletű legyen. Ha ez nem segít, akkor kideríteni, hogy ki ő és hol lakik, és pár kollégával esetleg egy "kerekasztal beszélgetésen megvitatni a történteket". Ha ez sem játszik, akkor írd be a könyvelésedbe, hogy tanulópénz.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • sixer66

  aktív tag

  Köszönöm a választ!
  Tudom, hogy mindenhol meg van írva, hogy NE UTALJAK ELŐRE, de sajnos türelmetlenségemnek és naivitásomnak köszönhetően bedőltem annak, hogy az illető is sokszor volt átverve stb....Az OTP-nél megpróbálok valamit elérni, de Ők nem vonhatják le más számlájáról a pénzt, elutaltam, még téves se lehet mert ha a NÉV és SZÁMLASZÁM nem egyezik, akkor nem hajtják végre a tranzakciót, így téves helyre nem mehetett.
  Igen a feljelentés elég hosszadalmas dolog, és többszöröse a költség, mint amit nyerhetek vele, ezzel tisztában vagyok.Most azon vagyok, hogy a többi kárt szenvedett embert előkerítsem, és többszörösen ha bejelentést teszünk, talán lépnek valamit.Van, akinek több mint 50.000-el tartozik.Van most jelenleg is eladó telefonja interneten.
  Az, hogy lemegyek, az első gondolatom az volt, hogy pár meggyőző emberkével oda állítok, csak lehet, még Én jönnék ki belőle rosszul, főleg az Önbíráskodás miatt.Az ottani rendőr nem Nekem fog igazat adni, hisz Én mit kerestem ott, és több helyen is feltüntettem, hogy keresem így meg volt az indíték is, és még Engem visznek el.
  A másik, hogy T. Gábor e-mail fiókjáról írt, de elejétől kezdve R. Rolandnak mutatkozott be.Nah most találtam egy T.Gábor nevű embert Kaposváron, és az rendőr, de lehet ott 20 T.Gábor is, szóval ez nem jelent semmit, de az is megfordult a fejemben, hogy azért nem fél, mert állnak mögötte.Ezen se lepődnék meg, mert maga az ember nem úgy néz ki, mint aki nem félne, hogy "elbeszélgetnek" vele.
  Feladni nem akarom, mert így még sok sok embert fog a csőbe húzni, de viszont miatta nem viszem vásárra a bőröm.
  Mivel Gmail-en keresztül leveleztünk, az összesen üzenet IP címe tárolásra került, plusz van 3 számlaszámom, ami elvileg az ÖVÉ, plusz az összes üzenet, csak ott vagyok meglőve, hogy mondom, T.Gábor néven fut, de viszont a levelezésben leírja, hogy Ő R.Roland. Kicsit kusza tudom, de már Én is össze vagyok kicsit kavarodva, ez az utóbbi 3 hét kikészített idegileg, mert nem a 22.500 ft ami ennyire bánt, hanem az elv, hogy egy ilyen kis senkiházi, hogy meri megtenni ezt egy idegen emberrel, de sajnos ilyen időket élünk. :W

 • sixer66

  aktív tag

  Jah és mivel a közleményben az volt, hogy Samsung Galaxy S, hogy bizonyítom be a banknak, hogy azért amiért utaltam, még nem vettem át, szóval elég macerás :F

 • Cerebellum

  őstag

  Hát, bukó szagú a dolog. Ugyanakkor potom 20-30 ezerért megtanultad, hogy:

  - hiszékeny vagy és ezen javítani kell
  - ne utalj előre
  - a türelmetlenséged negatívan befolyásolja a tetteidet
  - egy telefonnak nevezett 10 centis kis fekete kütyü iránti vágyad miatt szívsz

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • Horchnung

  csendes tag

  Kedves Sixer66,

  Kellemetlen, s remélem tanultál belőle, viszont a pénzednek nem kell búcsút mondanod. Szedd össze a teljes levelezést, s az utalásról szóló bizonylatot, ha van egy kis időd, szedj még össze pár sértettet,s mindezekkel menj el a rendőrségre. Tegyél feljelentést ismeretlen tettes ellen csalás bűntette miatt, (hisz lehet, hogy álnevet használt), s kérd a a teljes összeg + egyéb károk mihamarabbi megtérítését (utazás, szabadság, mittudomén).

  Legyél türelmes, közel 1,5 év után fogod visszakapni a pénzed. Hasonló eseteken vagyok túl, 2 alkalommal is visszakaptam a zsetont, s 3. még folyamatban.

  Kitartás
  üdv
  Hori

  [ Szerkesztve ]

 • Horchnung

  csendes tag

  Még valami, én egyszer sem mentem polgári perre, csak a rendőrségre, s visszakaptam a zsetont, + költségem nem volt, csak az időm.. ,s egyszer -egyszer voltam a yardon, s utalták a számlámra a pénzt, igaz másfél év után.

 • apóka

  aktív tag

  Azért arra semmi garancia, hogy a pénzt visszakapod.
  A dolgok menete nagyvonalakban:
  - feljelentés a rendőrségen
  - indokolt esetben a nyomozás után bírósági tárgyalás (az elkövető lakóhelye szerinti illetékességű)
  - ha elítélik, akkor jogosult vagy a számodra megítélt kártérítésre
  - ha nem fizet (sajnos megteheti), akkor a te költségedre végrehajtót küldesz rá....ha van valami a nevén akkor behajtják és megkapod......ha nincs, akkor legalább te minden tőled telhetőt megtettél.
  Ez kb 2 év....

  Velem az utóbbi eset fordult elő...kitörölhetem a számomra kedvező jogerős ítélettel. De én legalább minden legális jogi lehetőséget kimerítettem....őt elítélték üzletszerűen elkövette csalásért, kifizette a perköltséget (az én káromat persze nem) és elsétált.

  Focust bontok, ha kell valami írjál. Mk1 98-2004

 • fgordon

  senior tag

  A bíróság jogot, nem igazságot szolgáltat.

  ▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

 • apóka

  aktív tag

  Mint írtam is, a fél igazságot megkaptam, de a jog nem kényszeríti arra, hogy fizessen....persze lehet, hogy én vagyok telhetetlen, mert a pénz is kellene :U

  Focust bontok, ha kell valami írjál. Mk1 98-2004

 • hali34

  csendes tag

  Sziasztok!
  Beach felhasználóval lett volna egy üzletem. De mivel tőlem messze lakik ezért postán "oldottuk" meg. Én feladtam a termékem de ő nem. Meg is kapta, de én még azóta se. Újra is hirdette. Nem válaszol pedig sokszor fent van. Ilyenkor mi a teendő?
  Előre is köszönöm a választ.

  Üdv.

 • Cerebellum

  őstag

  Ha újra meg is hirdette, akkor az egyértelműen rosszhiszeműségről tesz tanúbizonyságot. Screenshotokat csinálni, moderátorokat tájékoztatni és rendőrség.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • azamaz2

  csendes tag

  Üdv mindenkinek !
  Már kb. 2 hónapja húzódó ügyet írnám le nektek ,hogy mi a meglátás,mire lehet számítani ?
  történet az (volt) ,hogy a delikvens hirdetett egy Logitech G27-et (nem találom a hirdetést) én ráírtam ,hogy nem érdekli -e csere erre vagy erre végül megegyeztünk az utóbbi konfig +10 ezer,ben e-mail ben megbeszéltük (hálisten kitöröltem az e-mailt..),hogy feladja ő is meg én is.. én feladtam a csomagot,ő természetesen lekéste a postát majd holnap feladja.. oké.. másnap írt is hogy fel van adva.. telnek a napok ,..1 hét után ráírok ,hogy mi a helyzet mert én még nem kaptam semmit.. és innen kezdődött a félrebeszélés..(elkeverte a posta,sőt ő nem kapott róla bizonylatot , levélként adta fel (kb . 8kg a cucc..) stb. írtam neki hogy most már nem is érdekel küldje vissza a cuccot és hagyjuk egymást békén.. itt már eltelt több hét is mire végre válaszolt.. egyszer kapom az e-mailt hogy a párja(?) megy a postára és felad nekem egy telefont(?) írtam neki hogy ezt úgy mégis hogyan képzeli? .. semmi válasz.. 2 hét elment.. jön a "válasz" "szia megkaptad a telefont? " erre mondtam hogy nem kaptam meg ,de ne is küldjön nekem semmit felmegyünk érte... (ez tegnap volt esedékes).. felmentünk a címre ahova küldtem a gépet.. dudálunk ki jön egy faszi.. és mondta hogy ő vette át a csomagot de ő nem tudja mi ez odaadta neki mert valami intézetis? és ő csak a segély el foglalkozik... elküldöd egy pár utcával arrébb ,hogy ott lakott utoljára.. dudálunk kijönnek vagy 4 en .. és közölték hogy már nem lakik itt mert meglopta őket is és elment.. elküldött egy 30km rel arrébb levő faluba.. megjövünk.. kijön egy furcsa módon normális ember.. és közli hogy ő még nem is halott ilyen emberről.. na itt untuk meg és eljöttünk haza.. felhívtuk a rendőrséget hogy ilyenkor mivan?
  mondták ,hogy kedden menjünk be és akkor fel lehet jelenteni,vigyünk mindent ami van(bizonyíték).

  na ami a bizonyíték :
  megvannak a bizonylatok ,hogy elutaltam a gépet rajta 41 ezres "biztosítás" ,és megvan a bizonylat hogy feladtam a 10 ezret.

  ill. itt hardveraprón egy pár PM de semmi lényeges nincs benn. Az e-maileket kitöröltem :W mert azt hittem vége lesz már a dolognak...

  ami furcsa még ,hogy az itteni user,és az e-mail címe is más névre utal mint akinek feladtam a cuccot.

  na ennyi a történet... ,mit lehet várni?

 • Cerebellum

  őstag

  Szia,

  e-mail ben megbeszéltük (hálisten kitöröltem az e-mailt..),hogy feladja ő is meg én is..

  Eddig olvastam el, a többi nem lényeg. Az ügyed elméletben megoldható, rendőrség, bíróság. A valóságban semmi esélyed a probléma kedvező rendezésére.

  Egyébként nem tudom, hogy hány éves vagy, de adnék két tanácsot:

  1., A gondolkodás nem fájdalmas. A szkepticizmus még kevésbé, inkább kételkedj a másik fél szavaiban, mintsem hogy higgy neki.

  2., Tanulj meg normálisan írni. Amit leírtál ide, egyszerűen olvashatatlan, nincsenek nagybetűk, nem tudni, hol kezdődik egy mondat, mindenhol ... van. Ezzel nem a nyelvtannácit akarom játszani, csak felhívni a figyelmedet arra, hogy én biztos nem fogom kibogozni, hogy vajon mit is akartál írni, így végső soron magadat szívatod meg.

  Hiszékeny voltál, peched volt, legközelebb odafigyelsz.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • LaciMc82

  tag

  Sziasztok.
  Lenne egy olyan problémám,hogy a napokban eladtam egy srácnak egy winchestert.
  Előzőleg ez a vinyó hibátlanul ment a gépemben,hard disk sentinel képet is küldtem róla.
  Találkoztunk a sráccal odaadtam neki,ő rendesen nem nézte meg,megkaptam érte a pénzt és mindenki ment a maga útjára.
  Tegnap kaptam egy fenyegetőző üzenetet tőle miszerint a tápcsatlakozója törött a winchesternek és vagy visszaadom az árát ,vagy feljelent.
  Igazából a termék nálam hibátlanul működött,nem tudom nem-e a pénzt akarja visszakapni érte valami okból kifolyólag,esetleg még akár ő is törte le a csatlakozót amit nem akar elismerni,könnyebb neki vádaskodni.
  Ilyenkor feljelenthet engem,egyáltalán bizonyítható valahogy az hogy én adtam volna esetlegesen hibásan a terméket oda?
  Nem az összegről van szó ami 4500 Ft volt,csak ha ő barmolta szét és még a pénzt is visszakéri az azért enyhén szólva szemét dolog szerintem a részéről.

  Tiszta hülye aki nem normális

 • klepto

  addikt

  Sziasztok!

  Egy szolgáltató kérhet utólag olyan szolgáltatásért pénzt visszamenőleg, amit ő nem számlázott ki, de én igénybe vettem?
  Nagyvonalakban arról van szó, hogy egy vízszolgáltatóval még 1995-ben elvégeztettünk egy csatorna bekötést. Ő volt a kivitelező, az építtető, és minden általuk elvégzett munkáról, a hivatalos tervrajz, kiviteli, és átvételi elismervény megvan.
  A napokban viszont olyan levelet küldött, hogy neki, mármint a szolgáltatónak nincs tudomása arról, hogy mi rá lennénk kötve a szennyvízhálózatra, ezért fizessük meg 5 évre visszamenőleg a csatornadíjakat.
  Én ezt jogtalannak érzem, mivel minden általuk küldött számlát eddig befizettünk; az, hogy ezt nem számlázta ki, holott ő csinált mindent, és át is vette a „művet”, arról nem én tehetek, nem érzem magam hibásnak!
  Szerintetek elverhetik rajtam a port, és jobb ha fizetek, vagy jól gondolom, hogy mivel nem én hibáztam, ezért ez a közüzemi szolgáltató saját kára, és „a pénztártól való távozás után reklamációnak helye nincs”?

  Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

 • Cerebellum

  őstag

  Szia,

  a terméket ő megtekintett állapotban átvette. A törés egyértelmű külsérelmi nyom, tehát akár ott is lehetett átadáskor, hiszen megtekintett állapotban vette át.

  Ez az egyik. A másik dolog, hogy a jótállást minden esetben kizárja a nem megfelelő használat és a külsérelmi nyom. Neki kell bizonyítania, hogy az a törés már átadáskor is ott volt, illetve bizonyítania kell a te rosszhiszeműségedet.

  Feltehetően az történt, hogy eltörte a csatlakozót, és most próbálkozik. Nem szabad betojni, mert az az egyetlen eset, mikor nyerhet. Jelentsen nyugodtan fel, eleve a 4500 forintot ki fogja röhögni a rendőrség, másrészt behívnak, hogy vallomást tegyél, ahol elmondod, hogy egyrészt a törés nem volt meg az átadáskor, másrészt megtekintett állapotban a terméket átvette, és ennyi.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • Cerebellum

  őstag

  Szia,

  ha jól értem, akkor rákötöttetek a csatornára, megvan minden papír, be is jelentettétek, csak éppen ők nem számláztak. Nos, a Számviteli törvény ugyan nyilatkozik arról, hogy elvégzett szolgáltatást meddig lehet kiszámlázni, de az erre nem vonatkozik.

  A Ptk. értelmében bizony ki kell fizetni a csatornadíjat visszamenőleg, mert a szolgáltatást ők nyújtották, csak nem számlázták ki. DE! Az összeg befizetésének elmaradása nem a te hibád, végig bizonyíthatóan jóhiszeműen jártál el. Ezért kérd a tételes összesítőt, hogy mivel tartozol, ugyanis minden elmaradt számlás szolgáltatás AKKORI értéke követelhető rajtad, méghozzá kamat, kötbér, pótdíj, és minden egyéb trükk nélkül.

  Tehát nem úgy megy a dolog, hogy 3472 köbméter fogyasztás volt az elmúlt 5 évben, azt felszorozzuk a mostani árral, 5 éves kamat rá és fizess paraszt, de nem ám! Tételesen minden árváltozást figyelembe véve visszamenőleg ki kell számolni, hogy:

  x év y hótól x év y hóig n köbméter fogyasztás, z áron

  Ezeket összeadni, és ezzel tartozol. De ezzel tartozol. A pénztártól való távozás után reklamációnak helye nincs az NAGYON más dolog, kiskereskedelmi, nyugtás, készpénzes elszámolásra lehet igaz, amennyiben NEM tartós fogyasztási cikket veszel. Ez meg nagykereskedelmi jogviszony, nem cikk, hanem szolgáltatás, de tartós, és nem készpénzzel, hanem utalással (csekkel) fizetsz.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • klepto

  addikt

  "ha jól értem, akkor rákötöttetek a csatornára, megvan minden papír, be is jelentettétek, csak éppen ők nem számláztak."

  Egy pici kiigazítás:
  Mi csak annyit tettünk, hogy bementünk a szolgáltatóhoz, és bejelentettük az igényünket, hogy szeretnénk a szippantós autó helyett csatornát.
  Onnantól kezdve mindent ők intéztek, ők, akik most azt mondják, hogy nem tudnak erről semmit :U
  A többi véleményedet köszönöm, hasznos, csak rám nézve nem hangzik igazán kedvezőnek :O

  Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

 • Cerebellum

  őstag

  Értem, de a fő körülmény akkor is az, hogy a csatornára rákötés megvalósult, és azóta a csatornahasználat is megvalósul.

  Fő körülmény továbbá az is, hogy te ezért díjfizetéssel tartozol, és az ő adminisztrációs hibájuk miatt eddig nem kellett megfizetned azt, így nem követelhetnek többet nominál értékben, mint amennyit fizetned kellett volna.

  De az már mellékes körülmény, hogy ezt tenyérbemászó módon intézik, és nem korrektek. Számoljatok a dolog után, ismerd el a valós összeget, kérj részletfizetést.

  Ha más úton állsz a dologhoz, akkor lesz ügyvédi költséged, még talán pereskedni is fogtok, de a végén a kérdéses összeget mindenképpen ki kell fizetned.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • Tothgera30

  veterán

  Olyan problémával kérnék segítséget hogy február végén nagyobb összeget utaltam (100-150k közötti összeg) egy termékért. Ugye itt néhányan felszisszennek, igen, itt követtem el egy nagy hibát, előre utaltam egy ismeretlennek (de ugye PH/HA-s szokás szerint ezt itt megszoktam). Természetesen azóta sem láttam a terméket, az eladót alig lehetett elérni, és csak is sms-ben. Rendőrségen a feljelentést megtettem, azóta le is zárult. Képeket, nevet, címet, stb. kaptam az illetőről. De erről nem akarok regélni. A lényeg, hogy kiderült, akinek utaltam, az az illető ebből él, tehát a hirdetett termék valószínű hogy sohasem létezett. Nincs munkája, vagy csak feketemunkásként dolgozik valahol, de amit tudnak róla hogy internetes csalásokkal keresi a pénzét. A rendőrség elküldte a bizonyítékokat az ügyészségre, elvileg őszre megkezdődik a tárgyalásos here-hurca. De a lényeg, hogy az illető ebből él, semmilyen más vagyona nincs, a nyomozó szerint visszaeső, és elég vastag aktája volt már. Tehát esetleg van esély rá hogy valamikor is látom a pénzem, vagy hagyjam az egészet és vegyem úgy hogy ezt bebuktam? Mert attól nem leszek boldogabb hogy kap egy felfüggesztettet és mehet tovább, ő meg röhög hogy milyen jól járt.

  "A pokol nem hely, hanem állapot"

 • Cerebellum

  őstag

  Ha nincs vagyona, akkor nincs mit elperelni tőle. Neked lesz még további költséged is, ügyvéd, utazás. A pénzedet belátható időn belül visszakapni nem fogod.

  Ugyanakkor azt mondom, csináld végig. Ha nem teszed, akkor ez az ember továbbra is ebből fog élni, és szarik a világra. Ha végigcsinálod, akkor lesz egy bírósági végzés a kezedben, és lesz egy élő követelésed. Ha lesz háza, arra jelzálogot lehet jegyeztetni, el lehet kobozni a kocsiját, ha van/lesz neki, tehát bármilyen vagyontárgyát pénzzé lehet tenni. Nagyon is megérne egy próbát.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • Tothgera30

  veterán

  Annyi előnyöm van hogy hozzám rendelnek ki ügyvédet, mert engem a törvény eleve véd, legalábbis ezt mondták. Az utazás már így is sokban van, és az utánajárás, telefonálgatás sem volt kevés, tehát már mindegy ilyen alapon. Az a gond hogy visszaeső, elvileg volt autója, főleg telefonokkal kereskedik, mint utólag megtudtam, azóta is hirdethet itt-ott, csak más néven. Eddig mindenki arra buzdít hogy vigyem végig az ügyet, remélem lesz belőle valami.

  "A pokol nem hely, hanem állapot"

 • Cerebellum

  őstag

  Azt tudom mondani, hogy én, ha tehetném, végigvinném. Ha semmi másért, már csak azért is, hogy rohadjon meg az ilyen nyomorult féreg.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • cellpeti

  veterán

  üdv

  mi van akkor, ha én postán cseréltem egy VGA-t egy telefonra, de én feladtam a csomagot és a postai utalványt is lefényképezem és elküldtem emilbe(megvan), de akivel cseréltem az nem fényképezte és küldte el nekem, pedig az ő ötlete volt. Szerdán feladta elméletileg elsőbbségivel Békésen, de még máig nem ért ide Győrbe.

  Ilyenkor lehet valamit tenni? Címe, neve megvan! Emilre, privátra a mai napon már nem válaszolt.

  Huawei P20 Pro

 • Sziasztok.
  Nekem lenne egy olyan történetem, hogy:

  Anno eladtam egy számítógépet, részletre. A számítógép rendben megérkezett a vevőhöz, átvette, az adásvételi szerződést aláírta, örült a gépnek. Beszámítottam egy PSP-t, kezdő részletnek. Ezután 2 részletet még utalt, igaz a második már késett. Ezek után nem tudtam elérni, csak egy évre rá. Akkor ígéretet tett, hogy utal, de az utalás nem érkezett meg a mai napig. A tag most derült ki, hogy anno kiskorú volt, amikor aláírta a szerződést, most már nem az. Ilyen esetben mit lehet tenni?

  Válaszotokat előre is köszönöm :R
  Üdv.

  Csak két közönséges herkentyű husi, de ha egy bajnok tudásával szakértő módon hajítjuk el: "Ez a jegy a fájdalomba, csak odaaaa :D

 • Tothgera30

  veterán

  Tuti hogy végigcsinálom. Csak jó lenne valamit látni is belőle, mert eddig csak a sok kiadás lebeg a szemem előtt.

  "A pokol nem hely, hanem állapot"

 • PHM

  addikt

  Gyanús, hogy átverés áldozata lettél.
  Jelentsd itt, hogy mást ne tudjon megkárosítani.
  Személy szerint a rendőrségi feljelentést is megfontolnám.

  Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

 • cellpeti

  veterán

  én is fontolgatom, de még bízok benne, mert ma is kaptam emilt tőle

  Huawei P20 Pro

 • Cerebellum

  őstag

  Először is várjál még egy hetet, mielőtt ítélkezel. Volt olyan, hogy egy hét alatt ért oda a vevőmhöz az elsőbbségi csomag, mert elkeverték. A körülmények viszont nem erre utalnak.

  PH! kedvence létedre elkövetsz egy olyan alap szarvashibát, hogy egy nyilvánvaló csalási lehetőséget figyelmen kívül hagysz. Így jártál.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • Cerebellum

  őstag

  A szerzősen ott a két tanú aláírása? Ha nem, akkor az a szerződés annyit ér, mint a papír, amire leírtátok. Ha ott van, akkor viszont behajtható.

  Azt nem tudom, hogy adás-vételi szerződést köthet-e 18 év alatti, de szerintem nincs jogi akadálya.

  Azt viszont árult már el nekem, hogy hogy nem derült ki, hogy nincs 18 éves az illető? A szerződésen szerepelnie kellene ennek az adatnak.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • cellpeti

  veterán

  Az a nagy helyzet, hogy ő már árulja az én VGA-mat, persze nem apróhirdetésben, hanem aki rá ír privit annak ajánlgatja. Pedig azt írta PÉNTEKEN, hogy nem kapta meg a csomagot. Mivel szombaton nincs posta, ezért már akkor is átvert. De most viszont, ha eladja, még rá se tudom bizonyítani, hogy hazudott, mert akkora tényleg nem lesz nála a kártya

  Huawei P20 Pro

 • Tothgera30

  veterán

  Biztos hogy a te VGA-dat árulja? Esetleg számla másolatával, vagy garanciapapír másolatával tudod igazolni?

  "A pokol nem hely, hanem állapot"

 • cellpeti

  veterán

  Lehet én képzelek már be dolgokat, de sztem(majdnem biztos vagyok benne) az enyémet árulja. Péntek óta nem ír se privit, pedig mindennap feljön a PH-ra, illetve email-re se válaszol. Garipapírt direkt nem küldtem el, mert ő se tudott küldeni a ZTE-hez.

  Pénteken írta, hogy jó címemre küldtem-e, akkor újra elküldtem a bizonylatot, amit már szerda reggel is elküldtem neki.

  Képek!

  Dobozzal, kábellel és papír nélkül árulja.(azért, mert én nem küldtem el neki)

  [ Szerkesztve ]

  Huawei P20 Pro

 • Tothgera30

  veterán

  A kártyán lévő kódot érdemes lenne megtudni tőle, akkor kiderülne hogy a tiéd-e vagy sem. Esetleg segíthetek, ha privátban megkeresel, akkor felvenném vele a kapcsolatot, mint érdeklődő.

  "A pokol nem hely, hanem állapot"

 • Szia.
  Köszi az információkat.

  Anno nem tudtam, hogy ezeket is bele kell venni egy szerződésbe, még akkor kezdő voltam.
  A szerződésben le van írva, hogy mit vett, hány havi részletre, mit számoltam be / mennyiért, az eladó és a vevő aláírása, szem.ig száma. Az, hogy mikor született és a lakcíme az nincs rajta. Tanúk vannak. Illetve az üzletet nem én szerveztem le, hanem egyik ismerősöm, közös gép volt, ezért sem derült ki, hogy nem múlt el 18 az üpse.

  Illetve hogy emlékei szerint új gépházat vett, de az használt volt, amikor megkapta kifogással nem megy semmire igaz? (Tudtommal a használt házon spórolt, de most ezt rója fel kifogásnak...)
  Üdv.

  Csak két közönséges herkentyű husi, de ha egy bajnok tudásával szakértő módon hajítjuk el: "Ez a jegy a fájdalomba, csak odaaaa :D

 • Cerebellum

  őstag

  A szerződés, még ha szedett-vedett is, de szerintem érvényes, főleg, ha vannak tanúk.

  A szerződésben le van írva valami. Neki kell bizonyítania, hogy fizetett, vagy átvételi elismervénnyel, vagy tanúkkal, vagy banki bizonylattal, valamivel. Ha nem tudja, akkor követelheted tőle:

  1., Az elmaradt összeget természetesen
  2., A jegybanki alapkamat kétszeresét a szerződésben írt fizetési időpont és a valós fizetés közt eltelt időre
  3., Minden ügyvédi és egyéb költséget, amely bizonyíthatóan a te többletköltséged az ő nemfizetése miatt

  Mégis mekkora összegről van szó, és ez neked mekkora érvágás? Akár privátban is írhatod, azért kérdezem, hogy tisztábban lássak.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • cellpeti

  veterán

  Ha én holnap reggel felhívom a városi főpostát nekik már tudniuk kell, hogy megjött-e a csomagom igaz? Mivel ők nem reggel kapják meg, hanem a hétvégén! Gondolom nem áll le a logisztika a hétvégén.

  Illetve, ha felhívom a békési postát, ott megmondják nekem, hogy az adott emberke átvette-e a csomagot illetve adott-e fel nekem?

  Huawei P20 Pro

 • mobal

  MODERÁTOR

  A te csomagodat tuti, de a másikéba ne bízz. Szerintem bizonylat nélkül nem fognak segíteni.

  i = 0x5f3759df - ( i >> 1 );

 • Írtam egy privátot. Egyébként nem egy nagy összegről van szó, de azért szerettem volna utánakérdezni.

  Csak két közönséges herkentyű husi, de ha egy bajnok tudásával szakértő módon hajítjuk el: "Ez a jegy a fájdalomba, csak odaaaa :D

Hozzászólok Aktív témák