Hozzászólok Aktív témák

 • Cerebellum

  őstag

  Nem tanácsos ilyen telefont venni. Ha mégis megteszed:

  Adás-vételi szerződést írjatok, két tanúval. Mindkét szerződő fél adatai legyenek benne a szerződésben (név, születési hely és idő, személyi igazolvány száma, lakcím), és minden adatot az okmányokról olvassatok le (bemondásra adat nincs).

  A szerződés megfogalmazása kényes, mert ha letiltás esetén feltétel nélkül kéred vissza a pénzt korlátlan ideig, azt ő nem fogja aláírni. Tehát szabjatok egy időkorlátot, hogy pl a vásárlást követő 6 hónapban feltétel nélkül visszajár a pénz, ha letiltják a telefont, az azt követő másfél évben meg ha bizonyítható, hogy NEM a te hibádból került letiltásra, akkor visszajár a pénz.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • Cerebellum

  őstag

  1., Írsz az eladónak, hogy hibás a kártya, és szeretnéd visszakapni a pénzedet, mert te egy jó eszközért fizettél. Ne lepődj meg, nem fog belemenni. Ha mégis igent mond rá, akkor beszéljetek meg egy helyet és egy időt, és ne egyedül menj, hogy legyen tanú. Ha nem jelenik, vagy lemondja, nem szabad toleránsnak lenni a kifogásokkal szemben.

  2., Ha 8 napon belül nincs nálad a pénzed, akkor jelentsd az esetet részletesen ebben a topicban.

  Ezután az adminok felszólítják a pénz visszafizetésére. Ha ez nem történik meg, akkor:

  3., Rendőrségi feljelentés, Btk 318. § (1), csalás. Ha készült szerződés, és abban le van írva, hogy az eszköz jó állapotúként lett eladva, akkor egyértelmű. Ha nem csináltatok szerződést, akkor ki fogják kérni a privát üzenetváltásaitokat, majd 6 hónap után lezárják a nyomozást, azzal, hogy a rosszhiszeműség nem bizonyítható.

  egy telefonszám is ami azóta nem kapcsolható mióta átvettem a kártyát

  Ez bizonyítja, hogy tudatos csalás áldozata lettél az elővigyázatlanságod miatt, és kb nulla esélyed van a pénzed visszaszerzésére a gyakorlatban.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • Kttape

  újonc

  Üdv!

  Én ma lettem károsult 60ezer forintot kért tőlem egy hitelügyintéző előlegnek és azóta eltünt mint szürke szamár a ködben.
  Tudom a személyes adatait meg telefon illetve bankszámlaszámokat.
  Van értelme feljelenteni és ha van akkor látom viszont a pénzemet?

 • Cerebellum

  őstag

  Van hát.

  Hitel intézésénél előleg nincs. Ha folyósítják a hiteledet, akkor a törlesztésbe van minden belekalkulálva. Csalás (és a hülyeséged) áldozata lettél, rendőrség, feljelentés, Btk. 318. § (1) alapján.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • CrEaToR 2.1

  csendes tag

  Üdv!
  Egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek átvertek? Kereken egy hete vásároltam egy telefont (http://aprod.hu/hirdetes/elado-sony-ericsson-live-with-walkman-IDvdkB.html) a pénzt átutaltam a számlájára és azóta nem válaszol, és a csomag sincs sehol. Címet is előbb kért mint én a számlaszámát,(kihagytam a nevem a címzésből szándékosan, hogy megtudjam nem-e akar átverni, és később kérte a nevem is, szóval bíztam benne) végig kedves volt, egy percre sem tűnt fel, hogy csaló lenne. Az viszont zavart, hogy esténként van fent, és csak kétnaponta írt, családi problémákra hivatkozva. Azt mondta, hogy mihelyt odaér az összeg elküldi a telefont. Amióta átküldtem az összeget, nem ír, és semmilyen egyéb elérhetőségét nem tudom... Kerestem a telefonkönyvben is, a facebookon is e-mail cím alapján, de semmit sem találtam... Nem tudom, hogy most mi van, mit tegyek, jelentsem fel, vagy várjak vele...

  Egy beszélgetés részlet:

  "Üdv!
  Szeretném megvenni, ha még megvan :D"

  "Szia!
  Személyes átvétel megfelel Békés megyében?"

  "Postázni nem tudod? Mert az számomra az ország másik fele..."

  "Postázni értékbiztosíva tudom, előreutalás esetén."

  "Hányan jelentkeztek rá rajtam kívül?
  Miért adod el?
  Általános hibája van? (aksi, karcolás, stb.)"

  "Hibátlan állapotban van külsőleg és működésilegtis. 7hó garancia érvényes még rá.
  Családi - anyagi okok végett hirdetem. Vannak érdeklődök, de elég komolytalanok."

  "Független? Aksi meddig bírja? Mik a tartozékok? Mit értesz az alatt, hogy komolytalanok?"

  "Igen, független. Attól függ mire használod, én 2naponta szoktam tölteni.
  Töltő-adatkábel, headset, 2gb memóriakártya és a papírjai.
  Úgy értve komolytalanok hogy semmi konkrétun nincs. Úgy volt hogy ma jönnek megvenni, másfél órát vártam a semmiért. Még csak fel sem hívott az illető."

 • Cerebellum

  őstag

  Igen, sajnos minden valoszinuseg szerint atvertek. Lobogtasd meg, hogy amit csinal az csalas es buncselekmeny.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • Cerebellum

  őstag

  MINDIG KELL ADÁS-VÉTELI SZERZŐDÉST ÍRNI.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • SUPREME7

  őstag

  LOGOUT blog

  Sziasztok!

  A következő történt velem, szerencsére nem ezen az oldalon, és nem én vagyok a károsult, de remélem kaphatok valamilyen tanácsot az ügyben.
  Kedves családtag megkért, néhány hónapja, hogy regisztráljak neki egy Allegroup accountot (teszvesz/vatera). Gyanútlanul megtettem, saját adatokkal, saját bankszámlával, sőt még külön e-mail címet is csináltam neki a "bizniszhez". Az, hogy miért nem az ő nevére lett csinálva csak annyit, hogy azt állította, hogy nincs Magyarországon saját bankszámlája mivel féligmeddig svájcban él/élt és nem is volt szó arról, hogy ő üzletszerűen fog kereskedni. Mivel nem állunk napi kapcsolatban, nem tudtam, hogy mennyire komolyan üzletel. Nem figyeltem a levélforgalmat, és mivel saját bankszámlát és saját telefonszámot használt az üzletek lebonyolítására így nem vettem észre semmit a dolgaiból.
  Mai napon kaptam egy levelet egy behajtó cégtől, az allegroup megbízásából és közel 300E forint tartozásról szól. Azonnal hívtam a kedves rokont, aki tagadott, sőt azt mondta minden jutalék be van fizetve.
  Nem hittem neki, így felmentem az e-mail címre amit anno csináltam neki, és megnéztem a leveleket. Mivel az is az én nevemre szólt, így gondolom ezzel nem éltem vissza. Több tíz, ha nem több száz olvasatlan E-mail amikben emberek a pénzüket követelik vissza, általánosságban 3-5-10ezer forintokról van szó.
  Kedves családtag nem tudja tagadni a dolgot, mivel saját nevén futó bankszámlán ment a biznisz, és az e-mailekben is saját nevén üzletelt, tehát csak mondhatni a nevemen van az ő tartozása, és ha esetleg feljelentést tesznek a károsultak, engem fognak utolérni az adataim miatt.

  Kérdezném, hogy ebben az esetben milyen jogi lépéseket kell megtennem, hogy tisztázzam magam az ügyben? Mit tanácsoltok? Az E-mail címet "zároltam", megváltoztattam a jelszót mielőtt törli az üzeneteket, tehát bizonyítékom bőven van. Menjek a rendőrségre feljelentést tenni? Vagy vegyem fel a kapcsolatot az allegroup-al? A károsultakat nem fogom egyesével megkeresni, az úgy gondolom nem az én dolgom, de az ő problémájukra is valahogy megoldást kéne találni.

  Fogalmam sincs, hogy hol kezdjem. A kedves rokon lehet, hogy elő tudja teremteni az összegeket, de nem akarok várni, és nem akarom, hogy közben engem jelentsenek fel. Tehát mindenképpen meg akarom előzni, hogy engem vonjanak felelősségre, mivel ez elég rosszul érintene a munkahelyemen is.

  Minden tanácsot, segítséget köszönök szépen.

  Supreme

  [ Szerkesztve ]

 • Cerebellum

  őstag

  Nem te vagy az áldozat? Biztos vagy te ebben? Ha a jogi oldalát nézzük a dolognak, akkor te regisztráltál a te adataiddal egy fiókot. Ez szerződéskötésnek minősül, ha elolvasod a feltételeket, akkor szerződésben vállalod, hogy az adataidat harmadik félnek nem adod ki, tehát eleve szerződésszegés történt, előre megfontoltan a részedről. Továbbá vállaltad a szerződésben a felelősséget is.

  A szerződésszegés mindenképp fennáll, a felelősséget akkor tudHATod átruházni, ha a kedves rokon ír egy nyilatkozatot ügyvéd vagy két tanú előtt, hogy igen, az accountot ő használta, minden felelősség őt terheli. Gondolom erre esély nincs. A helyzet az, hogy szarban vagy. Amit én tennék:

  1., Nagyongyorsan keress ügyvédet. Vizsgáljátok át a regisztrációs feltételeket, és találjátok ki, mit követtél el. Ezen nagyon sok múlik.

  2., Az egészet, így, ahogy itt leírtad, csak személyes adatokkal kiegészítve írd meg az aukciós oldalnak ajánlott, tértivevényes levélben, írd bele, hogy mivel nem te okoztad a kárt, ezért nem áll módodban megtéríteni azt, de mindenben együtt kívánsz működni velük.

  3., Gyakorlatilag tudatos csalás áldozata lettél, egyértelmű az előre eltervezés és a rosszhiszeműség is, lesz utad a rendőrségre is, de előtte ügyvéd.

  Elképzelhető, hogy ide most többen le fogják írni, hogy nem olyan nagy ügy ez. Én meg azt mondom, hogy piszokul legyél résen, mert ha a rokon nem jön Magyarországra, akkor nagy bajban vagy. Ekkora csalás kicsi ahhoz, hogy nemzetközi szinten próbálják megfogni a rokont, de már elég nagy ahhoz, hogy valakit el akarjanak kapni. Márpedig a gyakorlat az, hogy annak a tökét markolják akiét elérik. Ha a kedves rokon meghúzza magát svájcban, akkor örülhetsz, ha nem kapsz bűnvádi eljárást a nyakadba. Ez utóbbi azért problémás, mert ennél az összeghatárnál már felmerülhet a letöltendő. Nyilván nem eszik ilyen forrón a kását, de nagyon legyél észnél.

  Költői kérdés: a kedves svájci rokon mit szól ahhoz, hogy neked kéne elvinned a balhét?

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • SUPREME7

  őstag

  LOGOUT blog

  Szerencsémre több dolog is segít az ügyben. A kedves rokon már itthon él azóta, tehát elbújni nem tud. Volt olyan hülye is, hogy saját nevére csinált közben bankszámlát és arra utalták neki a pénzeket, ez tisztán látszik az e-mailekben is. Szerencsémre nem hittem neki a telefonban és azonnal megváltoztattam a jelszót az e-mail címen. És milyen jól tettem, 5percel később hívott, hogy én vagyok-e a címen mert nem tud belépni. Minden e-mail megvan. A bankszámlám tiszta.

  Írtam az allegroupnak, egyelőre bekérték az adataim és meglátjuk mit mondanak. Ha semmi okosat akkor rendőrség.

  Letagadni nem tudja, és 2 gyerekkel nem kockáztatna meg talán egy hamis tanuzást a csalások mellé. De ki tudja.

  Mit szólt hozzá? Először tagadott, sőt számlákkal igazolta volna, hogy ő mintapolgár és mindent befizetett. Aztán amikor az email cimet "lekapcsoltam" már jött a beszéljük meg, és a nem akartam neked rosszat. De nem adok esélyt. Ha az allegroup nem segít akkor rendőrség.

  [ Szerkesztve ]

 • SUPREME7

  őstag

  LOGOUT blog

  Ahogy sejtettem, az allegroup "lepattintott" azzal, hogy azt javasolják forduljak a rendőrséghez. Egyébként nem találtam olyan tiltást, hogy családtag, közeli rokon nem használhatja a fiókot, illetve ahogy te fogalmaztál, hogy "harmadik fél". Viszont azt gondolom amúgy is csak rendőrségi úton tudhatom meg, hogy esetleg valaki tett-e feljelentést, és ha igen akkor az engem érint, vagy a kedves rokont?! Mivel saját nevére kérte az átutalást, saját bankszámlára, így akár független lehet az allegroup-tól a dolog, és akkor csak a jutalék tartozást kell kiszednem belőle tulajdonképpen, mivel én nem kerültem kapcsolatba a károsultakkal.

 • LUJZA001

  újonc

  Sziasztok. A következő történt velem vásároltam egy személy autót egy kedves szimpatikus házaspártól.Minden okmány rendben volt megírtuk az adásvételi szerződést és kifizettük a kialkudott összeget így a tanuk aláírták a szerződést. Az okmányirodabán kiderült,hogy a gépkocsi kivan tiltva a forgalomból ,mert a gépkocsin köztartozás és egyéb tartozások miatt lefoglalták. Ezt az eladó elhallgatta és becsapott .Ókulásul írtam ,hogy mással ne történjen meg. Mit kell tennem kérlek segítsetek. Köszönet előre Lujza001. :(((

 • Cerebellum

  őstag

  Erről a "szimpatikus házaspárnak" tudnia kellett, tehát fennáll a rosszhiszeműség. Először tanácsok mindenkinek:

  Sajnos olyan világot élünk, hogy ahogyan lakásvásárlás előtt a földhivatalnál utána kell nézni a lakásnak, úgy autóvásárlás előtt utána kell nézni az autónak. Hogy hol és hogyan, az egyelőre jó kérdés, utána nézek, és megírom.

  Ennél fontosabb tanulság, hogy szimpatikus házaspár autóvásárlásnál nincs. Mint látjátok, olyan sztorik vannak, hogy az embernek a füle kettéáll, ne bízzatok senkiben.

  LUJZA001:

  Ez egyértelműen csalás, mint büntetőjogi tétel, és hibás teljesítés, mint polgárjogi tétel. Tehát először is feljelentést teszel a rendőrségen, a tettes ismert, a tények ismertek, ez a része sima ügy. A másik, polgárjogi része úgy néz ki a dolognak, hogy hibás teljesítés miatt követeled az eladótól a "szerződés előtti állapot visszaállítását". Ezt ajánlott, térti vevényes levélben tedd meg. Ennek semmi hatása nem lesz, de a térti vevénnyel igazolod, hogy te igenis felszólítottad a tulajdonost. Ha ez megvolt, akkor pedig keress ügyvédet, mert be kell perelni. Amennyiben megvárod a büntetőügy eredményét, úgy a büntetőügyi jogerős határozat egyértelmű bizonyítékként szerepeltethető a polgári perben. Magyarul: ha elítélték, mert csalt, akkor egyértelműen bizonyítja, hogy a te polgári peres követelésed jogos.

  Nagyon hosszú procedúra lesz, de azért van esély, hogy látsz pénzt.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • 91.m.daniel

  csendes tag

  Tisztelt Megrendelőnk!

  Ez mi?

  Nagyon érdekelne, hogy ha már a problémát felveti az oldalon, akkor MIÉRT HAZUDIK EKKORÁT?
  Tisztában van a STORNO számla fogalmával? Mert miután azt mondta, TELEFONBAN, hogy nem kívánja megrendelni a terméket, amiről mi egy HIVATALOS számlát már kiállítottunk annyit kértünk / kérünk, hogy küldjön egy E-MAILT arról, hogy NEM kívánja megvásárolni a korábban megrendelt terméket.

  Miután ez nem történt meg, kénytelenek voltunk a NAV segítségét kérni az ügyben, mert ADDIG nincs jogunk kiállítani, és leadni egy STORNO számlát amíg ÖN HIVATALOSAN vissza nem vonja a megrendelését. Azt a megrendelést amit valóban megtett.

  A NAV azt tanácsolta, hogy amennyiben nem sikerül Önnel dűlőre jutnunk, tegyünk hivatalos bejelentést náluk, és Ők fogják lefolytatni a következményeket.

  Így kérem, mégegyszer, UTOLJÁRA nyomatékosan, hogy küldjön egy e-mailt arról, hogy nem kíván megrendelni egy terméket, amiről már számlát kapott.

  p.s:

  Tapasztalatai szerint cégek nem hívogatnak egyesével mindenkit azzal, hogy "na mi lesz már?"

  Rendkívül egyszerű, azért telefonáltunk, mert addig nem rendelünk meg egy terméket amíg az előleg nincs rendezve, amennyiben nem rendezi időben az előleget kicsúszik a megrendelési turnusból, amely egy általunk vállalt határidőt módosít amit később a vásárlók előszeretettel felhasználnak arra, hogy értetlenkedve vitatkozzanak arról, hogy miért nem érkezett meg a csomagjuk időre.

  Ezenkívül egyáltalán nem erősködünk, amennyiben nem hajlandó lemondani a rendelését, mi bejelentjük a NAV-nál, Ők meg berángatják meghallgatásra, hogy miért lett lestornozva egy Önnek kiállított számla, és kiderítik azt amire nekünk szükségünk van, a módszereik minden viszontagságával együtt.

  Mint magánszemély hozzátenném, hogy rendkívüli pofátlanságnak tartom, hogy Ön kekeckedik velünk, és emellé van képe még a mi rossz hírünket kelteni!

  Storno számla LINK
  EREDETI SZÁMLA LINK

  Hozzátenném, egy cég aki át szeretne verni megrendelőket nem költene évi 65e+ÁFA-t számlázóprogramra.

  A körözés pedig persze, hogy lekerült, mert eleve téves adat volt.

  Tisztelettel,
  Mészáros Dániel

  [ Szerkesztve ]

 • dinnye27

  csendes tag

  üdvözletem mindenkit.
  Szeretnék segítséget kérni az alábbi dolog miatt:
  nos a történet:
  Egy másik adás-vételi oldalon egy illető megvásárolt tőlem pár diafilmet.
  Melyet feladtam postai levélként ő pedig elutalta a pénzt.
  Bárhogy számolom már meg kellett volna kapnia a levelet.
  Azonban ma reggel az az smst fogadott hogy ő nem kapott semmit és követeli vissza a pénzt vagy küldjem a termékeket azonnal!
  A terméket nem tudom újra elküldeni hisz az volt mind amit fel adtam az illetőnek, a pénzt meg nyilván nem fogom mivel "nem az ablakon" akartam kidobni a diafilmeket.
  Olvasgattam neten és találtam pár esetet amikor a vevő megkapta a levelet / csomagot és mégis visszakövetelte a pénzt és ilyen módon károsította meg az eladót.

  Szeretném megkérdezni hogy ha feljelent mikre számíthatok? illetve én tudok-e bármilyen lépést tenni az úr ellen?

  előre is köszönöm mindenki válaszát, nagy segítség lenne!

 • raziel01

  veterán

  Mindig ajánlottan szabad csak feladni, mert akkor tudod bizonyítani, hogy márpedig te feladtad.
  Egyébként ha tényleg megkapta akkor úgysem mer feljelenteni.
  Ha sok pozitívja van a vevőnek akkor esélyes, hogy tényleg nem kapta meg, nulla pozitívos ember meg esélyes, hogy csak át akar verni.
  Illetve mekkora összegről van szó?

 • dinnye27

  csendes tag

  16ezer forintról, és a weblapon nincs értékelés így ezt nem tudom :(

  [ Szerkesztve ]

 • Cerebellum

  őstag

  Jelentsen fel. A bizonyítási kényszer nem rajtad van, megállapodtatok valamiben, te teljesítetted. Ha valaki ezt vitatja, akkor bizonyítsa is.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • szokeherceg

  tag

  Sziasztok, lehet hogy nem a legjobb helyen járok, de hátha tudtok tanáccsal szolgálni. Egyik haveromnak adtam kölcsön a nyár folyamán 1000eurót, írtunk is róla kölcsönadási szerzödést. Mi a pontos hivatalos menete ha be akarom rajta hajtatni a pénzt?

  Kétfajta motoros van: aki már esett, és aki esni fog...

 • 91.m.daniel

  csendes tag

  Szia!

  Ha van róla papír akkor fordulj ügyvédhez, Ő azt fogja tanácsolni, hogy próbáld meg rávenni azt aki kölcsönkapott, hogy közjegyző előtt írja alá, hogy elismeri a fizetési kötelezettségét.

  Ha így van, akkor behajtható a tartozás, mert nincs szükség bírósági fizetési meghagyásra a behajtáshoz, így a tartozást eladod egy behajtó irodának, ők előre odaadják neked a tartozás 80%-át, és a maradékot akkor amikor sikerült behajtani a pénzt. Nyilván buksz rajta egy kicsit, de a semminél sokkal jobban jársz.

  Amennyiben erre nem hajlandó akkor remélem, hogy átutaltad neki a pénzt, és nem KP-ban kapta, mert úgy egyértelműen nem vitatható a tartozás.

  Ha KP-ban adtad a pénzt akkor ez is macerás lesz, és lehet, hogy csak évek múltán sikerül visszakövetelned a pénzedet.

  Nagyon ajánlom egyébként Dr. Maráczi Zsolt és tsa. ügyvédi irodát, náluk direkt erre szakosodott ügyvéd is van tudtommal.

  Üdv:

  MD

 • 91.m.daniel

  csendes tag

  Tisztelettel Uram, ez hülyeség.

  dinnye27:

  1: Ha feljelent akkor neked kell bizonyítanod, hogy elküldted neki az árut, különben az az eset áll fenn, hogy pénzt kaptál de nem küldtél semmit. Ebben az esetben ha rád bizonyítják, hogy csaltál, szabálysértési értékre elkövetett csalás áll fent. Illetve ha kért

  2: Ha sima postai levélként adtad fel, és nem ajánlva, akkor ez a dolog kb. bizonyíthatatlan, és szarban vagy.

  3: Lehetséges kibúvó: Ha korábban figyelmeztetted, hogy a saját felelősségére postázod a dolgot NEM ajánlottan, akkor a dolog az Ő felelőssége, így nem vagy büntethető az ügyben.

 • szokeherceg

  tag

  Az egyik gond, hogy kp-ben adtam a lóvét, másik hogy csak egy ilyen szerződésem van róla. Nemtudom ezzel elölrébb vagyok-e :F

  Kétfajta motoros van: aki már esett, és aki esni fog...

 • 91.m.daniel

  csendes tag

  Gondolom a betétkönyves halandzsát kivettétek belőle.

  Mondd legalább azt, hogy két tanúval alá van íratva kérlek :-)

  Ha igen akkor a két tanút becitálják, és el kell mondaniuk, hogy látták amikor átadtad a pénzt, és nyert ügyed van. Ha nincs tanú, akkor sanszos, hogy azt a lét cseszheted. De lehet, hogy egy okos ügyvéd ki tud húzni a csávából úgyis.

  üdv:

  MD

 • Cerebellum

  őstag

  Aztán ki szerint hülyeség? Tessék szépen PTK-t olvasni. A bizonyítási kényszer mindig a vádlón van.

  Tudja, mi a hülyeség? Hogy nem lehet stornot kiállítani anélkül, hogy az ügyfele írásban lemondaná a megrendelést. Na az hülyeség. Tehát Ön sem a PTK-val, sem a számviteli törvénnyel nincs tisztában.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • szokeherceg

  tag

  tanuk vannak, azzal nincs gond, de akinek a pénzt átadtam, ö se tagadja le :)

  Kétfajta motoros van: aki már esett, és aki esni fog...

 • 91.m.daniel

  csendes tag

  Az, hogy ha valakit feljelentenek a rendőrségen azzal, hogy átvett pénzt, és nem adott megígért ellenszolgáltatást az Btk. 318 § (1) bekezdésébe ütköző szabálysértési értékre elkövetett csalás vétsége.

  Ennek semmi köze a ptk.-hoz.

  2: számviteli törvények. Van egy ideje már cégem, pontosan tudom, hogyan működnek a számviteli törvények. A helyzet a következő: Amennyiben kiállítunk egy számlát amit nem teljesítenek, azt le kell sztornóznunk, amihez a megrendelés törlése kell. Fordult már elő, hogy nem vártuk el a megrendelés törlését, és később bírságot kaptam azért, mert a megrendelő bejelentette, hogy nem tettünk eleget a szállítási kötelességünknek.

  Kedves tőled, hogy leintesz, de előbb kérlek tájékozódj.

 • 91.m.daniel

  csendes tag

  Ha a behajtók mennek hozzá le fogja :) Ebben az esetben ügyvédi felszólítás. Elhívni a tagot közjegyzőhöz, ismerje el a tartozást, és az elismert tartozást eladni a behajtó cégnek. Te mosod kezeidet és kényelmes az életed.

 • szokeherceg

  tag

  Egy ilyen kozjegyzoi muvelet mennyibe kerul? Vagy hol lehet talalni ilyen megfelelo embert?

  Kétfajta motoros van: aki már esett, és aki esni fog...

 • Cerebellum

  őstag

  Az, hogy ha valakit feljelentenek a rendőrségen azzal, hogy átvett pénzt, és nem adott megígért ellenszolgáltatást az Btk. 318 § (1) bekezdésébe ütköző szabálysértési értékre elkövetett csalás vétsége.

  Ez így igaz. Csalás, amit BIZONYÍTANI KELL. Viszont a Ptk. fogalmazza meg azt, hogy a hazai jogban kin van a bizonyítási kényszer. Ennyi erővel téged megvádolnak bármivel, és ha nem tudod az ellenkezőjét bizonyítani, akkor bűnös vagy? Van ilyen, minősített gyilkossági ügyben, illetve adóügyekben van fordított bizonyítási kényszer. No ez egyik sem.

  Van egy ideje már cégem

  Nekem 92 óta, bár nem hiszem, hogy ez számít. Egyébként látszik az óriási volumen, hiszen novembert írunk, és már a negyedik (!) számlát állítjátok ki az évben... Juteszembe a storno számlát külön számkörön illene vezetni.

  Amennyiben kiállítunk egy számlát amit nem teljesítenek, azt le kell sztornóznunk, amihez a megrendelés törlése kell.

  Hát ha KONKRÉTAN így állapodtok meg, akkor igen, de akkor magadra vess. Két alapeset van. Az egyik, hogy kiállítod a számlát, és a megrendelés alapján teljesítesz és követelsz. Ez esetben el kell küldeni a terméket és a számlát, a követelésed alapja pedig az érvényes megrendelés, a futártól visszajött kézbesítési vevény, ami lényegében teljesítési igazolás. Ha a vevő nem veszi át, vagy bármi grimbusz van, akkor arról te kapsz hivatalos iratot a futártól, az alapján stornozol, azt megküldöd a vevőnek, aki mehet a búsba. Ha átvette a terméket, akkor innentől kezdve ez egy élő követelés. A másik esetben, ha előre kérsz pénzt, akkor eleve miért számlát küldesz? Díjbekérőt, proforma számlát kell kiküldeni - erről a számviteli törvény nem ír, ez nem szigorú számadású, még csak nem is bizonylat, de -, ami jogalapot ad a vevő részére a kifizetéshez. Majd MIUTÁN az összeg beérkezett, kapja a vevő a számlát.

  Namost ehelyett te teljesítés és fizetés és minden nélkül kiállítottál egy VÉGszámlát. Mire fel?

  Fordult már elő, hogy nem vártuk el a megrendelés törlését, és később bírságot kaptam azért, mert a megrendelő bejelentette, hogy nem tettünk eleget a szállítási kötelességünknek.

  Hát ez már csak így van. A számlán nem véletlenül van ilyen, hogy kiállítás dátuma, teljesítési határidő és fizetési határidő. Láttál már olyan számlát, ahol a teljesítési határidő későbbi, mint a fizetési? Mert én még soha. Mondok mást: amikor a fizetés megelőzi a teljesítést és a fizetésről szig. számad. bizonylat azaz számla is kell, azt úgy hívják, hogy előleg/foglaló és ELŐLEGSZÁMLÁT kell kiállítani. VÉGszámlát csak a teljesítés UTÁN lehet kiállítani, az akár 0-ás is lehet, ha 100% előleget kértél. Namost azt a büntetést csak úgy tudtad összeszedni, hogy teljesítés nélkül kiállítottál egy végszámlát. Ha végszámlát állítottál ki, akkor részedről teljesítési kötelezettség FENNÁLLT. Könyveléstechnikai szempontból a storno az analitikádat rendbe teszi, de számviteli oldalról meg helytelen az eljárásod, a büntetés jogos, más kérdés, hogy szemétség.

  Szóval nem intelek le, sőt, nem is AMD-k le. :)) Nincs bajom veled, nem beszélek ellened, és mélyen egyetértünk abban, hogy a vevődnek kutya kötelessége lenne egy két soros e-mailt írni, hogy kösz, nem kell a cucc. Ha valóban úgy történt, ahogy te leírtad a történetet, akkor a vevőd még hazudik is. De a felmerült számviteli kérdésekben akkor is tévedsz. Ez nekem nem fáj, úgyhogy ha akarod, máris befejezem, de a tényeken az nem változtat.

  [ Szerkesztve ]

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • 91.m.daniel

  csendes tag

  cca. 25.000 forint, legalábbis amikor mi kértünk ilyen közjegyzői fellépést akkor az kb. ennyibe került.

  Dr. Czifra Rudolf közjegyző úrral intéztük az ügyet.

  Sok sikert a dologhoz!

 • 91.m.daniel

  csendes tag

  Kedves Cerebellum!

  "Ez így igaz. Csalás, amit BIZONYÍTANI KELL."

  Akkor ha a pénzt megkapta(utalva lett neki, tehát megkapta), akkor ezzel bizonyítva van, hogy a számára valamilyen formában teljesítés történt. DE amennyiben Ő nem tudja azt bebizonyítani, hogy Ő is teljesítette az üzlet rá eső részét, akkor már csalás. Az bizonyított, hogy megkapta a pénzt, és most NEKI kell bizonyítania, hogy elküldte a terméket amit kifizettek neki.

  Az más kérdés, hogy ki az a hülye, aki DIAFILMEKKEL akarna csalni. Aki előre eltervelten csalni akar, ennél sokkal kelendőbb termékeket próbál meg eladni :)

  Ha valamivel gyanúsítanak(szó sincs vádról jelen esetben) akkor neked be kell tudnod azt bizonyítani, hogy Te jóhiszeműen jártál el az ügyben. Amennyiben ezt nem tudod bizonyítani úgy bukod a dolgot.

  Kérdezd meg a rendőrséget ha nekem nem hiszel. Láttunk már hasonlót nem egyszer, hogy valaki elküldte a cuccot, de nem tudta bizonyítani, és ráverték a csalást.

  Átutalásos számla esetén előlegről nincs sem Proforma, sem pedig előlegszámla. Átutalás esetén kiállítasz egy számlát amin szerepel egy fizetési határidő, ha ahhoz a vevő nem tartja magát, akkor a tartozás behajtható lesz, amennyiben a megrendelést igazolni tudod.

  Nem véletlenül kértük el a megrendelő adatait. Kollégám felvette a kapcsolatot a hardverapró üzemeltetőjével, azért, hogy megkapjuk az illetővel folytatott beszélgetést, DE a hardverapró ezt megtagadta, így a bizonyítási eljárást teljesen meghiúsítja.

  Mi már ezen a dolgon túl vagyunk. Felszólítottuk a megrendelőt a megrendelése visszavonására, ezt nem tette meg, így átadtuk a Nemzeti Adó-, és Vámhivatalnak az ügyet. Majd Ők nyilatkoztatják a megrendelésről, illetve annak visszavonásáról, és ennyi. Részünkről az leegyszerűsítette volna a dolgot, ha írt volna egy két soros e-mailt, hogy nem kívánja megrendelni a terméket, mert azt nyomtatjuk, csatoljuk a storno-hoz, és ennyi.

  Az, hogy a megrendelőtől nem kértünk e-mailben egy bizonyítható megrendelést a mi hülyeségünk volt, azóta a megrendelési protokollba bevettük az e-mail-es írásos megrendelés szükségességét.

  "Egyébként látszik az óriási volumen, hiszen novembert írunk, és már a negyedik számlát állítjátok ki az évben..."

  Nem igazán tartozik rád ugyan DE:
  Arra nem gondoltál, hogy most járt le a termékszámunk a Kulcs-Softnál, és új számlázót vettünk?(Eddig start volt, most Pro lett) Sajnos a régi mentést valamiért nem fogadta el a rendszer, így kénytelenek voltunk újrakezdeni az éves számlázást, ezt a NAV-nak szintén jeleztük, a régi adatbázist archiváltuk, és új számla-előtagot használunk (SZL helyett SZA) :) Ennyi.

  Oh, nekem sem veled van bajom ne érts félre, csak maga a helyzet annyira faramuci, hogy az illetőnek miért fájt volna egy két soros e-mail egy megrendelés lemondására. És minket csalóznak le, és tiltanak ki holott még nekünk került 5.000 forint illetékünkbe az, hogy ezt a NAV elrendezze.

  wolfman kollégát meg még csak meg sem intik semmiféleképp inkorrektség miatt.

  "Szóval nem intelek le, sőt, nem is AMD-k le"

  Ez tetszett :D

 • SUPREME7

  őstag

  LOGOUT blog

  Sziasztok!

  Korábban említettem az ügyemet a kedves rokonnal. Felvettem a károsultakkal a kapcsolatot, és azt tanácsoltam nekik, hogy tegyék meg a feljelentést, mivel nekem semmi közöm hozzá, az ő nevére és bankszámlájára ment a pénz.

  Kérdésem. A behajtó cég felé fennálló tartozást, szeretném ha átvállalná. Ezzel nincs gond, csak kellene egy hivatalos(nak tűnő) papír erről az átvállalásról, illetve a tartozás elismeréséről. Vajon ezt egy ügyvéd mennyiért csinálja meg nekem? Illetve ezt a saját szavaimmal leírva, 2-3 tanú adataival, aláírásával, hivatalosnak tekinthető?

 • Cerebellum

  őstag

  Átutalásos számla esetén előlegről nincs sem Proforma

  Tehát amit kiküldetek számlát, az előleg kiszámlázása volt. Itt bukik a dolog, a linkel bizonylaton a felirat az, hogy számla. Tehát az egy végszámla. Ha a fejlécben előlegszámla szerepel, akkor a teljesítési kötelezettség értelemszerűen nem áll fenn a számla pénzügyi teljesítéséig, tehát minden további nélkül stornózhatod.

  Az, hogy a megrendelőtől nem kértünk e-mailben egy bizonyítható megrendelést a mi hülyeségünk volt

  Ez esetben meg pláne nem értem, hogy miről van szó. Írásbeli, visszaigazolt megrendelés nélkül mi a fészkes fenéért lenne neked teljesítési kötelezettséged?! Komolyan kérdezem!

  [ Szerkesztve ]

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • Cerebellum

  őstag

  Szia,

  ügyvédi ellenjegyzés 10 és 20 ezer körül van, ha ebben kell segítség, akkor privátban szólj. A hivatalosnak tűnő papírt felejtsd el. Ha nincs rá szükség, akkor felesleges, ha meg szükség van rá, akkor a hivatalosnak tűnő papírnak a wc-n kívül nem veszed hasznát.

  Úgy tudom, hogy a 2 tanús megállapodás erre nem elég, mert itt nem csak anyagi vonzat, hanem jogi vonzat is lehetséges. Ügyvéd.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • szokeherceg

  tag

  köszönöm, és miben különbözik ez a szerződés attól amit én irtam a sráccal ezelőtt? vagy csak annyi hogy a közjegyző aláírása szerepel rajta?

  Kétfajta motoros van: aki már esett, és aki esni fog...

 • 91.m.daniel

  csendes tag

  A közjegyzőnél ne szerződést írjatok, hanem azt kell aláírnia, hogy elismeri a tartozását, és nyilván meg kell benne jelölni valami kiegyenlítési formát, hogyha az nem teljesül akkor tudsz behajtóhoz fordulni az ügyben. De ha nem tagadja a tartozást akkor ezzel kapcsolatban nem értem mi a gond. Privátban beszéljünk erről.

 • 91.m.daniel

  csendes tag

  Szia!

  Ha közjegyző előtt írják alá, akkor az automatikusan behajthatóvá válik, és nem kell utána bírósági fizetési meghagyással szerencsétlenkedni. Ha közjegyző előtt ismerte el a tartozást, akkor nem a hercehurca azt már elfogadja a behajtó.

 • Cerebellum

  őstag

  Ez szó szerint így igaz. Ha lehet, a közjegyző a legjobb.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • LUJZA001

  újonc

  Köszönöm a segítséget az előző ügyemben még szeretnék egy kérdést feltenni? Hogy lehet egy lefoglalt,a forgalomból kitiltott autó összes okmánya az adósnál van.Mivel az okmányok az adósnál voltak így történhetett meg a csalás.A végrehajtó a lefoglalást nem hajtotta végre, szerintem ez nagyfokú hanyagság.
  szerinted mid a ketten hibásak? köszönettel Lujza001.

 • 91.m.daniel

  csendes tag

  Kedves Lujza!

  A végrehajtónak ÉRDEKE, hogy lefoglalja az autót, de NEM kötelessége. A kocsi gondolom hivatalosan nem volt lefoglalva, csak rá lett terhelve a tartozás. Mivel az adós nem az autóra vette fel a hitelt, ezért az autó okmányai nála maradhatnak.

  Ellenben minden gépjármű adás-vételi szerződésben szerepelnie kell ennek a mondatnak:

  "Az eladó kijelenti, hogy a jármű hitel-, és tehermentes, és semmiféle bűncselekmény elkövetésével nem áll kapcsolatban."

  Ha ez benne van, vagy valami hasonló akkor perelhetsz, ha elküldöd nekem e-mailben a szerződést akkor átfutom, a személyes adatokat nyugodtan kitörölheted belőle.

  Üdv:

  MD

 • szokeherceg

  tag

  Tudtok ajánlani jó behajtó irodát?

  Kétfajta motoros van: aki már esett, és aki esni fog...

 • 91.m.daniel

  csendes tag

  Intrum Justitia követeléskezelő, vagy Creditforte, esetleg az EOS magyarország követeléskezelő

 • galaxys92

  tag

  sziasztok lehet nem ide vág de nemtudom hol kérdezzek rá.

  Adott egy noti memória melyet garancia nélkül kináltam eladásra egy illető jelzi nekem hogy igény tart rá
  megbeszélem az illetővel a találkozót találkozom vele beszerelem a gépébe bekapcsolja megy ahogy kell müködik ahogy az elvárható kifizeti majd elválunk.

  Másnap megkeres hogy a memória nem jó:DDD vegyem vissza. leirom neki hogy nem tudom mitcsinált vele de én semmilyen garanciát nem vállaltam érte és mikor kipróbáltuk jó volt (de elötte is jó volt mert azt használtam a notimban csak bövitettem.) leirtam neki hogy nem fogom visszavásárolni és nemfogok semmit sem tenni ezügyben aztán jön a fenyegetés.

  tegyetek igazságot.

  üdv D

 • Cerebellum

  őstag

  Adott egy noti memória melyet garancia nélkül kináltam eladásra egy illető jelzi nekem hogy igény tart rá
  megbeszélem az illetővel a találkozót találkozom vele beszerelem a gépébe bekapcsolja megy ahogy kell müködik ahogy az elvárható kifizeti majd elválunk.

  Ha ez így történt, akkor itt vége az üzletnek, egymással szemben nem LEHET követelésetek. Arról nem is beszélve, hogy ha egyszer szépen ment a gépben, akkor hogy lehet, hogy hirtelen elromlott.

  Mivel fenyegetett? Írásban vagy szóban tette?

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

Hozzászólok Aktív témák