Hozzászólok Aktív témák

 • ZSOCESZ

  csendes tag

  Üdv! valaki üzletelt ezzel a felhasználóval retro03 lehúzott 8000 pénzel kértem tőle 40-60 gb-os notivinyót kaptam 6-20gb-osat valakinek infoja erről a felhasználóról?

 • unhappy

  csendes tag

  Sziasztok!
  Csalás áldozata lettem, aki bármit tud tanácsolni, szívesen fogadom privátban az üzeneteket.
  Nagyon röviden!: Nem merem itt részletesen leírni ennél jobban:
  Befektetésre adtam kölcsön pénzt, x határidőre, de nem kaptam vissza belőle semmit. Szóbeli megállapodás többszöris történt, hogy amint lejár az idő visszaadja. Még 2-3 hét haladékot is kellett adnom, hülye kifogással jött, de nem tudtam mit csinálni. Érzelmileg folyamatosan zsarolt, ha felemeltem a hangom már csitított, hogy ezt nem kéne, így inkább kussoltam, nehogy egyszercsak már soha többé ne lássam a pénzem, nehogy egyszercsak ne legyen elérhető a telefonszámon.
  Időközben kiderült, hogy akinek adtam nem is úgy hívják, amit mondott, mert 1 hónap múlva már más keresztnevet mondott, és idő előrehaladtával már maga a pénzem felhasználásának indokára is nem a befektetést mondta, hanem, hogy magánorvosra költötte. Pontos címet, hogy hol lakik nem tudok mondani, mert kiköltözött a lakásból, az autóját sem látom már egy ideje. Viszont magának az autó adatait (rendszám, típus) tudom. Egy telefonszám maradt össz vissz amin elérem, de hol ki van kapcsolva, hol napi több hívásra sem veszi fel. Hónapokig folyamatosan hülyített, ígérgetett, alázott, tönkretett idegileg.
  Bizonyítékom az átadásról nincs, de van egy banki cetlim, hogy mikor s mekkora összeget vettem fel.Van hangfelvételem is,amiben elhangzik, hogy visszadja, egyben az összeget.
  Nem akarom tanulópénzként felfogni, nagyon nagy szükségem lenne rá.
  Tanulság: tudom, soha ne bízz meg senkiben, ne légy naív, ne légy hiszékeny. Ezt mind tudom, hogy az én hibám, de akkoris szeretném visszakapni ami az enyém, nagyon megviselt a dolog, nem tudom kiheverni, nyugtatón élek hónapok óta. Kérem aki tud segítsen. :( :(

 • Renegade100

  csendes tag

  nem lesz könnyű!!!!

  Jogi segitségnyújtás!!! ha segítség kell írj privátot. NE UTALJ ELŐRE!! Tessék végre más kárán tanúlni!!

 • Renegade100

  csendes tag

  egy kis olvasnivaló!!

  2012.Április 15-én életbe lépett az új szabálysértési törvény. A „csekélyebb fokban veszélyes” cselekmények elkövetői választhatnak a pénzbírság, a közmunka vagy a fogda között.

  akár 60 nap elzárást, 180 óra közérdekű munkát vagy 300 ezer forintos pénzbüntetést is ki lehet szabni a különféle szabálysértések elkövetőir. Az új törvény alapján nem csak attól lesz szabálysértés valami, hogy azt a törvény szerint büntetni kell, hanem attól is, hogy "veszélyes a társadalomra".

  A törvény a jelenlegi 20 ezer forintról 50 ezerre emeli a szabálysértési határértéket, vagyis az ennél kisebb értékű lopás, sikkasztás és orgazdaság szabálysértésnek számít, így gyorsított eljárásban lehet pénzbírságra vagy elzárásra ítélni az elkövetőket. A jövőben az áruházi tolvajokat ki is lehet tiltani abból a bevásárlóközpontból, ahonnan loptak.

  A szabálysértések általános szankciója továbbra is a pénzbírság, amelynek legkisebb összegét ötezer, a legmagasabbat 150 ezer forintra emeli a törvény. Az elzárással is sújtható szabálysértések esetében azonban ennek dupláját, 300 ezer forintot is ki lehet szabni. A korábbi törvénnyel szemben az új jogszabály nem határozza meg az egyes szabálysértések felső határát. Az elzárással is fenyegetett szabálysértések kivételével nem lesz kötelező az elkövető meghallgatása sem, ha egyértelmű az ügy, a hatóság e nélkül is határozhat. Ha az elkövető a helyszínen elismeri, hogy hibázott, az intézkedő hatóság - ez lehet rendőr, közterület-felügyelő, de bizonyos esetekben akár a halőr is - átadja a csekket, amelynek befizetésével le is zárul az ügy.

  Jogi segitségnyújtás!!! ha segítség kell írj privátot. NE UTALJ ELŐRE!! Tessék végre más kárán tanúlni!!

 • norby092

  újonc

  Sziasztok! Rendeltem még januárban egy Xbox-ot, előre kellett fizetni, de nem kaptam meg. Azt írták visszafizetik a termék árát, amit azóta sem kaptam meg (1.5 hónapja várom a pénzem) Ilyenkor mit lehet tenni? Nem kevés pénz mert 57 ezret utaltam át... Előre is köszi.

 • Renegade100

  csendes tag

  elsősorban utána kell nézni hogy ez szándékosan történt vagy sem( a szándékosságot kell bizonyítani a csalásnál)

  Ha úgy érzed a körülményekből, hogy nem is akarták neked a terméket átadni irány a rendőrség..

  Jogi segitségnyújtás!!! ha segítség kell írj privátot. NE UTALJ ELŐRE!! Tessék végre más kárán tanúlni!!

 • Musaka

  aktív tag

  Sziasztok.
  Szeretnék segítséget kérni.
  Történt hogy egy másik apró hirdetés kínáló oldalról vettem(2012 ősz) egy telefont. Előre elutaltam a kért pénzt de telefon helyett csak egy pozdorja lemezt kaptam :)
  Megtettem a feljelentés. Ma jött a rendőrségtől egy levél amiben közlik hogy az eljárást megszüntetik. Igaz meg van a tettes, aki még nem töltötte be az elkövetéskor 14. élet évét. Bűnösségét elismerte. Szülei mobil előfizetését használta a hirdetés feladására. Nagymamája számla számára érkezett a pénz, aki szintén tudod róla hogy telefonokat ad el. Állítás szerint arról nem tudod hogy nem postázza a készüléket.
  Az elkövető úgy nyilatkozott a rendőrségen hogy a pénzt megkapta, de közben eladta másnak és mivel szüksége volta pénzre nem utalta vissza.
  Ilyenkor a gyámja , szülei nem tartoznak anyagi felelősséggel az okozott kárért?
  Van lehetőségem a pénz vissza szerzésére?

  Előre is köszönöm.

  M.

  Huawei X3 -> Huawei G300 -> Zopo C2 -> LG 4X HD -> Jiayu G4A -> LG Optimus G -> LG G2 -> SGS5 -> OnePlusTwo -> SGS6 -> SGS7 DUOS -> Honor8-> Huawei P10 Plus -> Huawei Mate 10 Pro -> SGS10

 • Renegade100

  csendes tag

  kérdésedben megfogalmaztad a választ is bővebb információért keress privátban

  Jogi segitségnyújtás!!! ha segítség kell írj privátot. NE UTALJ ELŐRE!! Tessék végre más kárán tanúlni!!

 • gabeunit

  tag

  Sziasztok, segítségeteket kérem, lehetséges áldozata vagyok egy átverésnek.
  A történetem úgy kezdődik , hogy venni akartam egy nokia Lumia620-as telefont, találtam is egyet az aprod.hu honlapon ami olcsó volt és vállalták a függetlenítését. A készülék 43000Ft-ba került előre utaltam a pénzt (már előre bánom).Felajánlotta, hogy személyesen is átvehetem csak az a baj, hogy majdnem 400Km-re lakunk egymástól tehát maradt az utalás és a szállítás.
  Csütörtökön utaltam arra az Otp-s számlára és névre amit ő adott meg, csütörtökön miután elküldtem neki képben az igazoló szelvényt, hogy befizettem azt írta, hogy pénteken küldi reggel 9-kor.
  Utána még volt pár kérdésem amire vállaszolt, de azóta nem hallottam felőle semmit sem. Nem képes vissza írni és a csomag honlétéről vagy egyáltalán létéről sem tudok semmit sem.
  Van még csomó hirdetése fent az aprod.hu-n.
  Tehát a kérdésem az lenne,hogy ha átvertek (remélem nem így van és csak 1 kis gubanc történt) akkor tehetek valamit az ügyben annak fényében hogy tudom a számlaszámát, levan mentve a beszélgetés, és megvan az igazoló papír a befizetésről?
  Válaszotokat előre is köszönöm, és nagyon remélem hogy nem kell ilyen útra terelni az ügyet.
  Üdv.

 • Renegade100

  csendes tag

  remélem mielött elutaltál ennyi pénzt legalább az adatait megkérdezted anyuka név születési hely lakcím.

  persze hazudhat ezekről, de ebben az esetben a szándékosságot már nem is kell a jogalkotónak vagy neked bizonyítanod megtette azt saját maga.

  adj neki mai esti haladékot ha nem jelentkezik irány a rendőrség..

  Jogi segitségnyújtás!!! ha segítség kell írj privátot. NE UTALJ ELŐRE!! Tessék végre más kárán tanúlni!!

 • gabeunit

  tag

  Szia csak a bírtokomban lévő levelezés illetve a bankszámlaszám és név áll rendelkezésemre.... :S + a befizetést igazoló szelvény... :S

 • Renegade100

  csendes tag

  hát akkor most ostorozhatod kicsit magad nem veszett ügy de meggondolatlan voltál..

  Akkor irány a rendőrség a számlaszámmal és a levelezéssel és mindenképp hangsúlyozd ki hogy mióta pénzt látott nem hajlandó kommunikálni szóval a szándékosság a lényeg...

  Jogi segitségnyújtás!!! ha segítség kell írj privátot. NE UTALJ ELŐRE!! Tessék végre más kárán tanúlni!!

 • Piroska315

  újonc

  Segítséget szeretnék kérni!

  Az Apródon a férjem vásárolt egy sport pisztolyt, április 9-én több levélváltás történ bankszámlaszám egyeztetés, esetleges személyes átvétel, de az eladónak nem volt jó a helyszín, így megadta a saját lakcímét. 10-én átutaltuk az összeget 16.190,- forintot posta költséggel együtt. Április 12-én válaszolt az eladó, hogy még nem érkezett meg az összeg. Erre még aznap 3 darab levelt írtunk neki, elküldtük az utalási megbízást is.
  Majd 18-án próbáltuk még felvenni a kapcsolatot sikertelenül.
  Közben egy másik ismeretlen e-mail címről újra érdeklődtünk a pisztoly után, mert folyamatosan hirdeti az Apródon, szerettünk volna egy telefonszámot kapni tőle, a személyes átvétel egyeztetése miatt, de már itt sem válaszolt.
  Írtam az Apród oldalra az üzemeltetőnek, azóta válaszra sem méltatnak.

  Az eladó felhasználó neve az Apródon: pecabolt15
  Általa közölt név, amely szerintem valós, mert különben nem lehetett volna utalni: Fekete Sándor
  Lakhelye: Zalakaros

  Nem igazán tudom, hogy hová kell fordulnunk bármilyen segítségért, vagy semmi értelme ezzel tovább foglalkoznunk, és ez volt a tanulópénzünk!!

  Köszönöm előre is

 • Renegade100

  csendes tag

  ment privi

  Jogi segitségnyújtás!!! ha segítség kell írj privátot. NE UTALJ ELŐRE!! Tessék végre más kárán tanúlni!!

 • f1alonso

  aktív tag

  Sziasztok!
  Olyan problémám lenne , hogy én is átverés áldozata lettem. (f1alonso )
  Telefont (iphone 4s) szerettem volna vásárolni RTMpitbull nevű felhasználótól , akinek voltak piros pontjai is , és nagyon korrektnek tűnt. 75.000 ért akarta adni.
  Személyesen akartunk találkozni , de nekem innen elég messze lett volna, és így postában egyeztünk meg. De előtte egy olyan ajánlata volt , hogy ha tudok valakit a másik eladó galaxy s3-jára akkor elhozná házhoz mind a kettő telefont.
  De mivel nem , így maradt a posta. Mondta hogy utaljak neki előre a barátnője számlájára , és utána feladja a telefont. Ez meg is történt erre a számlaszámra :
  11773047-00355953
  Szász Zsanett Ágnes
  Az igazoló szelvényem meg van az utalásról. Miután utaltam írt , hogy ő is feladta a telefont , ez kedden volt , ha így történt volna már csütörtök-péntekre meg kellett volna jönni-e a telefonnak de ugye ez nem történt meg. Mivel kezdett gyanús lenni , hogy nem jött a telefon kértem tőle egy feladási azonosítót , hogy utána nézzek. Nos írt egy feladási azonosítót , mellyel be is mentem a postára meg kérdezni , amiből kiderült , hogy ilyen kóddal nem lett feladva semmi. Ami meg van adva telefonszáma az ki van kapcsolva , nem elérhető. Illetve 2 napja nem tudom elérni PH-n. Illetve most tudtam meg hogy egy másik felhasználót is átvert.

  Szeretném ki kérni a véleményét ezzel az üggyel kapcsolatban , hogy mit lehet tenni?
  Tisztelettel : Fernandez Jonatán.

  Amit tudok : számlaszám , telefon.

 • Renegade100

  csendes tag

  a másik felhasználóval együtt irány rendőrség!!

  Jogi segitségnyújtás!!! ha segítség kell írj privátot. NE UTALJ ELŐRE!! Tessék végre más kárán tanúlni!!

 • Zakii

  tag

  Semmit, elmész a rendőrségre, és feljelented. Másfél éve én is ilyen hülye voltam, hogy utaltam 90k-t egy S2-ért. Mentségemre legyen mondva, hogy fel lett törve egy 44 pozitívval rendelkező fiók, és ezért ugrottam be a csalinak.
  Tegnap(!) jött egy vastag boríték a postástól, ami a rendőrségtől jött.
  Másfél éve már előzetesben volt a csaló, és most ítélték el. Pont akkor kapták el, amikor utaltam, rá pár nappal.
  Csávókám több millió forintot csalt ki az emberek zsebéből és visszaesőként kapott 3 év 4 hónap letöltendőt, 5 év közügyektől való eltiltást + fél millió pénzbüntetést, amit ha nem fizet be, akkor leüli (2500ft/nap). Ja, és a másfél évet, amit már ült, az beleszámítják, szóval még durván 2 évet lesz a seggbekúrós börtönben.
  Két társa meg kapott orgazdaságért 156 óra közmunkát, ill. 300k pénzbüntetést, nevetséges.
  Pénzt persze azóta sem kaptam vissza, már nem is fogom, rég lemondtam róla.
  Szóval erre számítsatok, aki hasonló sorsra jutott, mint én.

  Dell Inspiron 15R, Nexus 5

 • Zakii

  tag

  715#-re válaszoltam.
  S2 meg egy Samsung Galaxy S2-es telefont akar jelenteni.

  Dell Inspiron 15R, Nexus 5

 • Renegade100

  csendes tag

  látod látod tessék gondolkodni mivel megérdemelt büntetését megkapta irány a végrehajtó a keletkezett végzéssel már ha ott külön kérted a kártalanításod és mivel dolgozik a börtönben kérheted az ott keletkezett összeg 33% csak hogy jól érezze magát :D

  Jogi segitségnyújtás!!! ha segítség kell írj privátot. NE UTALJ ELŐRE!! Tessék végre más kárán tanúlni!!

 • Renegade100

  csendes tag

  Felhívom mindenki figyelmét a bloggomban leírtakra kérem mindenki olvassa el figyelmesen és lehetőség szerint tartsa be az ott ajánlottakat hogy elkerülje a további problémákat!

  Jogi segitségnyújtás!!! ha segítség kell írj privátot. NE UTALJ ELŐRE!! Tessék végre más kárán tanúlni!!

 • petyametyo

  aktív tag

  Up a fórumnak !

  Itt már lassan több a link ember mint jofogáson !!!!!!!!! petyametyo felhasználónak 44 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

 • cukili

  újonc

  Sziasztok! Én is egy átverés részese lettem! Knittl007 felhasználótól vásároltam 04.02án egy Iphone 4 telefont, 68.000 ft értékben. Elküldtem neki a vételárat, írta, hogy küldi a csomagot. A csomag nem érkezett meg, erre az volt a válasza, hogy véletlen másnak küldte el, vártam, hogy visszapostázzák neki, majd írt is, hogy újra elküdte nekem. Nem érkezett meg, megírta a küldeményazonosító. Be is mentem a postára, ahol a rendszer kiadta, hogy 2012. 11.9én lett feladva ezzel az azonosítóval egy csomag, amit kézbesítettek. Tehát egyértelmű, hogy hazudott... Nos, írtam neki "naívan", hogy biztos nem írhatta félre a számot, mert az idei évben nem adott ki semmit. A válasz az volt, hogy nem írta félre és bemegy a postára megkérdezni. Kiderült, hogy elveszett a csomag..a türelmem elfogyott kértem utalja vissza a vételárat, írta hogy egyenlőre csak 15e t tud utalni mert meg kell várnia a postától kapott kártérítést...stb. (blabla) 15-t meg is kaptam. Azóta várom a maradék 53e ft-omat. Tele kifogásokkal jött, azt hiszi hogy hülyére vett, biztosan nem adhatott fel semmit, és hogy lehet nincs is ez az állítólagos telefon... múlt héten írt, hogy utal 20 e-ft-ot, természetesen nem kaptam meg, egyszer azt írta, hogy dolgozik, utána kiderült, hogy nem is dolgozik... ááá már teljesen kiakadtam attól, amit ez a gátlástalan csaló összehordott nekem. Ma jelentést tettem az aukciós portálon, lementettem az összes levelet, meg van az átutalásos papír. Ha teszek feljelentést visszakaphatom a pénzem??Ha valaki vásárolt még rajtam kívül ettől a személytől jelezzen, méltó büntetésben részesüljön, főleg ha már többen vagyunk nagyobb esély. Szeretném még megkérdezni, hogy kártérítést ebben az esetben kérhetek e? És ha teszek feljelentést, menny idő? Kérlek segítsetek!! Tudom... személyesen kellett volna átvennem és ne utaljak előre ekkora összeget, de eddig semmi ilyen problémám nem volt :((((( Csak az email címén keresztül érem el. Az aukciós portálon megadott telefonszámán nem lehet elérni, nem kapcsolható....

 • Renegade100

  csendes tag

  polgári per egyértelműen..

  Jogi segitségnyújtás!!! ha segítség kell írj privátot. NE UTALJ ELŐRE!! Tessék végre más kárán tanúlni!!

 • Darius1112

  újonc

  Hali. Átverés áldozata lettem az apródon. Szerettem volna vásárolni egy telefont ami 30.000 Ft. Mindent megbeszéltünk, előreutaltam az összeg felét. Telefonszámot megadta beszéltünk is azt mondta, hogy feladta, de a telefon még nincs itt. Már 4 napot vártam és 1 munkanapon belül ki kellett volna szállítani a postának. Nagyon kétségbe vagyok esve mivel megtakarított pénzem felét elkölti egy szélhámos... :Y

 • tamas456

  csendes tag

  Üdv!

  Az előttem szólókhoz hasonlóan én is áldozat lettem az Apród.hu-n. Egy Sony xperia P telefont akartam venni, előreutaltam 25e ft-ot, Dani Gábor néven mutatkozott be és ezen a számon értem el: 06 70 2775370, mikor a számlaszámot küldte el akkor pedig erről a számrol küldte:06309384756. Szerdán vettem meg, elvileg aznap postára adta elsőbbségivel, ami még máig sem jött meg. Ma felhívtam a 30as számot amit egy lány vett fel és aztmondta hogy tegnap este vette ezt a simkártyát egy sráctól neki Pusoma Gábor néven mutatkozott be.
  Én egyből bementem a rendőrségre és nyomozást indítottam.
  Adatok még a csalórol
  Számlaszám: 11773339-11053992-00000000 (elvileg az anyukája Dani Józsefné számlaszáma)

  A lány akinek a simkártyát adta aztmondta kecskeméten vette át tőle (de ebben sem vagyok biztos hogy igaz)
  A 70-es szám ki is van azóta kapcsolva

 • Renegade100

  csendes tag

  sajnos nem tudok jó hírt írni azonnali feljelentés minden elérhető adattal.

  Kérek mindenkit a bloggomat olvassa el és az ott leírtakat lehetőség szerint tartsa be..

  üdv..

  Jogi segitségnyújtás!!! ha segítség kell írj privátot. NE UTALJ ELŐRE!! Tessék végre más kárán tanúlni!!

 • raziel01

  veterán

  Normális eladó sose megy bele abba, hogy felét előre felét utána.
  Úgyhogy aki így akarja az már eleve gyanús.
  Apród pedig már megint előkerült.
  Nem azt mondom, hogy a vaterán 100%-ig megbízható emberek vannak de még mindig jobb, mint apródról vásárolni.

  tamas456: Xperia P az 80 ezres telefon kb. Akkor a 25 ezer nem volt gyanús? Mikor annyiért valami nagyon gagyi 1 magos telókat kap az ember. Fel kell jelenteni aztán reménykedni.
  Nem szabad bedőlni a nagyon jónak tűnő üzleteknek, mert azok tuti átverések.

 • tamas456

  csendes tag

  Vannak azért ilyen áron xperia P-k, de pont belefutottam egy ilyen csalóba. De ezt nem hiszem el számlaszám alapján elvileg simán kilehet deríteni ki az, elvégre a banknál személyesen hiteles adatokkal nyithat számlát

 • tamas456

  csendes tag

  Tessék még ezzel a telefonszámmal találtam 2 hírdetést (igaz ez a szám már kivan kapcsolva de apródon sztem lehet kapcsolatba lépni vele bár hagytam neki üzenetet még nem reagált)

  http://aprod.hu/hirdetes/samsung-galaxy-s3-withe-ID167T5.html

  http://aprod.hu/hirdetes/samsung-galaxy-s2-feher-fuggetlen-ID167Sb.html

  Ezeket senki ne rendelje!!!!!!!!! ő vert át engem is

  Ezek alapján lehetne valamit kezdeni?

 • Zakii

  tag

  Ezekről a hirdetésekről messziről lerí, hogy átb@szások.
  1. Túl olcsó árak. S3 60-ért? Ne vicceljünk már, 75-nél olcsóbban sehol sem kapni.
  2. Nincs megadva hogy hol lehet átvenni. Gondolom nem is ajánlotta fel a személyes átvételt.
  3. Apródon amúgy is kockázatos bármit venni. Nincs semmiféle értékeléses rendszer bevezetve, nem csoda, hogy hemzsegnek itt a csalók.
  4. Le van írva, ki van hangsúlyozva, hogy ne utalj előre. Ennek ellenére mindenki utal előre, az átqrások 80%-a így jön létre.

  Menj el feljelenteni, mást nem tudsz tenni. Pár kommenttel ezelőtt leírtam az én történetemet, szóval kb erre számíthatsz, ha egyáltalán foglalkoznak majd az ügyeddel.

  [ Szerkesztve ]

  Dell Inspiron 15R, Nexus 5

 • jofalat

  csendes tag

  Sziasztok!Rajtam kívül még valaki üzletelt szabo23 nevű emberrel?Kérem jelentkezzenek akit megkárosított!Mert tőlem kicsalt 26 ezer forintot,természetesen megtettem a feljelentést!Sziasztok

 • Bakler2

  újonc

  Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Még januárban az Apródon (elöször és utoljára használtam) előre elküldtem egy két hetes fóliás Sony Xperia Tipo tipusú mobiltelefont. a srácnak küldeni kellet volna egy pár dolgot cserébe (tábla pc, stb...) de nem kaptam a mai napig semmit mert kiderült egy hét után hogy eladta a telefont és a cuccokat is anyagi problémák miatt. aztán megegyeztünk hogy kifizeti azt az összeget amit a cuccok értek (25000 ft) de a mai napig nem láttam egy forintot sem. Voltam már háromszor a rendőrségen kétszer azt mondták hogy semmit nem lehet tenni ez ügyben harmadjára megtehettem volna a feljelentést de inkább nem mert azt mondták hogy biróságra kell mennem minimum 2-3 szor és valamennyi összeget le is kell tennem kezdésnek ha a srác arra hivatkozik hogy nem tud eljönni itt a mi környékünkön a bíroságra akkor nekem kell felmenni 400 kilóméterre. ha nem megyek vagy nem tudok akkor a rendőrök visznek fel ami drága dolog. a srác csak hiteget hogy majd kifizeti de már nem hiszek neki. nem gondoltam volna hogy átver és mégis a srác állítólag börtön őr és a facebookon is bejelöltem (ő az) ott vannak fényképek amin nem látszik hogy rossz körülmények között élne. az lenne a kérdésem hogy ha megteszem a feljelentés és netán elő kerül a telefon akkor vissza mondhatom e a feljelentés?(a rendőrök azt mondták hogy végig kell csinálni) a másik pedig az hogy közben kiderült az is a telefonról hogy előfizetéses (egy ismerősömtől vettem) ez okoz bármi problémát? a srác neve :raáb György , felhasználó neve RGY volt. Dunakeszi, vác,stb....... helyeken hirdette a termékeit. Váckisújfalun lakik. Köszönöm a segítséget! :(

  [ Szerkesztve ]

 • Renegade100

  csendes tag

  amit leírtál az tündérmese!!!

  semmi közöd ahhoz hogy ő hogyan megy tárgyalásra és kihallgatásra ennek megvan a maga formai követelménye...

  1.A feljelentésed tedd meg kihangsúlyozva hogy szerinted nem is volt szándékában az ellenértéket számodra átadni, valamint a te általad küldött terméket sem hajlandó visszaadni..

  2.Irány 1 ügyvéd küldj neki fizetési meghagyást

  3. Ha valóban börtönőr BV parancsnokának egy levél a történtekről és hogy rendőrségi feljelentést tettél.

  röviden ennyi.

  Jogi segitségnyújtás!!! ha segítség kell írj privátot. NE UTALJ ELŐRE!! Tessék végre más kárán tanúlni!!

 • Bakler2

  újonc

  Köszönöm a gyors választ. a srác pont most irta megint hogy fizetéskor kifizeti az első részletet pff............. ebben már nem hiszek. az ügyvéd drága lesz nekem és ez az egész ügy nem? nekem sajnos amugy sincs erre pénzem azért akartam vele el cserélni a telefont mert azokra a cuccokra lett volna vevő azonnal és lett volna pénzem. kb mennyibe fog ez nekem kerülni? és viszont látom e a telefont vagy a pénzemet?

 • adam0913

  tag

  Sziasztok!

  Elég nagy hibát követtem el, amikor előreutalással megvásároltam egy Xbox 360 Slim gépet..az eladó az átutalásom óta nem hajlandó válaszolni az e-mailre, apródos felhasználóját törölte, telefonja süket.természetesen a csomag nem érkezett meg..
  Csak a telefonszámát, e-mail címét, bankszámlaszámát és a hozzá megadott nevet tudom..
  Mit tehetek ez ügyben? :(

 • Bartoromeo

  csendes tag

  Olvasom ezt a topicot és "örülök" hogy van ilyen is. Egyetlen dolog ami szemet szúrt, bármennyire is haragszunk arra aki lehúzott minket SOHA NE osszuk meg a nevét és személyes adatait itt! Mert a végén még fordítva sül el a puska! Ugyanis ezzel személyességi jogokat sértünk és bármennyire is kellemetlen az elkövetőknek is jár ez a jog.

 • Renegade100

  csendes tag

  miért is ne oszthatnád meg?

  majd szól az oldal üzemeltetőinek igazolja magát hogy ő aki és nem járul hozzá hurrá :D

  lekerül az oldalról és már megy is a rendőrségnek :D:D

  Jogi segitségnyújtás!!! ha segítség kell írj privátot. NE UTALJ ELŐRE!! Tessék végre más kárán tanúlni!!

 • Renegade100

  csendes tag

  ment pü

  Jogi segitségnyújtás!!! ha segítség kell írj privátot. NE UTALJ ELŐRE!! Tessék végre más kárán tanúlni!!

 • lini8007

  újonc

  Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy vásároltunk egy használt biciklisülést egy internetes oldalon, de helyi magánszemélytől, megnéztem személyesen , látszólag rendben volt. Aztán itthon mikor felszereltük kiderült, hogy a rögzítő adapter és az ülés nem kompatibilis. A neten utánajárva kiderült, hogy a römer üléshez egy kettler adaptert adtak, mivel a két ülés tartórúdjának hajlászöge más, így a kettler adapterre rögzített römer ülés rálóg kerékre, tehát nem használható.
  Beszéltem az eladóval, aki hárít. Először azt mondta, hogy másnak is adott el így, és neki jó volt, de nem emlékszik a nevére. Aztán mikor mondtuk, hogy ez egy kettler adapter, akkor már azt mondta, hogy nekem kellett volna látnom, mikor átvettem, hogy a kettő más márka. Ezek alapból, gyárilag együtt vannak, tehát nem úgy hirdette, hogy ülés+ ilyen-olyan adapter, hanem kompletten. A következő kifogs, hogy a bicikli nem jó, de az adapter is jó a biciklire és az ülés is jó lenne, csak a kettő együtt nem kompatibilis. Pénzt ő vissza nem fizet, mert én nem láttam, hogy ezek nem egybe tartoznak, csak otthon, mikor fel akartuk szerlni.
  Nem nagy összegről van zó, mert 7000 forint, de 3 gyerek mellett ez is hatalmas összeg!
  Kérdésem, hogy tehetek-e valamit ebben az ügyben vagy drága tanulópénz volt!Köszönöm előre is!

 • Dancii

  csendes tag

  Sziasztok!

  A segítségeteket szeretném kérni, lehet, hogy én is csalás áldozata lettem, nem tudom biztosan.
  Kicsivel több mint egy hete vettem egy monitort itt az oldalon postaköltséggel együtt 12ezer forintért.
  Az eladó korrekt és segítőkész embernek minősült, elutaltam neki a pénzt, ő pedig állítása szerint feladta a csomagot..viszont az csak nem jött, most már kb. 9 napja.
  Próbáltam felvenni vele a kapcsolatot, de először nem jelentkezett..aztán nagy nehezen elértem, kiderült, hogy kint dolgozik Angliában állítólag.. ő mindenáron állította, hogy feladta a csomagot..kértem tőle rakszámot, hogy megkereshessem, hol tarthat a csomag, igéretet tett, hogy ma megadja a számot..
  Ma is kerestem de hiába..annyit írt, hogy majd megoldjuk, és hogy még nincs itthon.
  Lehet én vagyok csak túl gyanakvó..de ha továbbra se hajlandó segíteni, szerintetek mit tegyek?
  Tegyek feljelentést? És ha valóban a posta a hibás..?
  Amit tudok az eladóról: név, édesanyja neve, mindkettőjük számlaszáma (először a saját számlájára kérte a pénzt, majd arra hivatkozva hogy elveszett a bankkártyája, inkább az édesanyjáéra küldette.)
  A pénzt neten keresztül utaltam, szóval papíros bizonyítékom nincs, de a banki webes felületen egyértelműen szerepel, hogy elküldtem neki a pénzt, valamint megvan itt az oldalon minden PÜ amiben megbeszéltük az üzletet.

  I'm no hero..never was..never will be..I'm just an old killer.. (Solid Snake)

 • Renegade100

  csendes tag

  Szia!

  elsőre írj az oldal üzemeltetőinek, hogy keressék meg az embert levélben és sürgessék meg az adás-vétel lezárását.

  Ha továbbra is akadékoskodik az ember nos akkor marad a feljelentés és a polgári per..

  Jogi segitségnyújtás!!! ha segítség kell írj privátot. NE UTALJ ELŐRE!! Tessék végre más kárán tanúlni!!

 • Renegade100

  csendes tag

  Nos ez tipikus eset ezen üléseknél csak egy bizonyos adapter jó egy bizonyos kerékpárra...

  A hirdetés a mérvadó az esetben ha ott konkrétan feltüntette milyen adapterrel adja és mást kaptál jogosan reklamálsz minden más esetben azt bizonyítani hogy milyen adapterrel kellett volna adnia nos szinte reménytelen...

  A termék hibátlan tehát még a csere garancia sem mérvadó, sajnos jobban körül kellett volna járni a témát

  Jogi segitségnyújtás!!! ha segítség kell írj privátot. NE UTALJ ELŐRE!! Tessék végre más kárán tanúlni!!

 • Dancii

  csendes tag

  Itt történt a hardverapro-n a dolog, akkor kinek címezzem az írásom?

  I'm no hero..never was..never will be..I'm just an old killer.. (Solid Snake)

 • petyametyo

  aktív tag

  Ide írj !

  http://prohardver.hu/tema/jelentsd_a_csalokat_es_az_uzletrontokat/hsz_1-50.html

  Itt már lassan több a link ember mint jofogáson !!!!!!!!! petyametyo felhasználónak 44 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

 • Dancii

  csendes tag

  Köszönöm :)

  Most még várok egy kicsit..megint sikerült elérnem az eladót, még mindig ragaszkodik a maga igazához, hogy ő feladta a csomagot, és megint kaptam egy ígéretet arra, hogy küldi a csomag rakszámát..
  Ha ma se küldi, megy a jelentés...

  I'm no hero..never was..never will be..I'm just an old killer.. (Solid Snake)

 • Cerebellum

  őstag

  Dárga barátom, a naivitásnak azért legyen egy határa. Ha ő feladta volna a csomagot, akkor a feladási szám, raktárkód stb. beírását nem halogatná, mert az ügy tisztázása neki is érdeke. Lenne.

  A kód megírásának halogatása egyértelmű jele annak, hogy az illető hazudott.

  Megfogadtam, hogy nem írok ide, de nem tudom megállni. Mióta nem írtam, azóta a problémák 90%-ának az az alapja, hogy ismeretlen emberben megbíztok, és utána valaki oldja meg a problémát, mert valaki átvert. Szóval komolyan mondom...

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • raziel01

  veterán

  Nem hittem volna, hogy átver.
  Eddig még sosem vertek át.
  Meg hasonló kommentek vannak néha. Hiába van leírva 100 helyre, hogy ne bízz meg idegenben, mégis ezt teszik.
  Én általában pár órán belül már szkennelem is be a feladóvevényt és küldöm a vevőnek.
  Aki halogatja az fel sem adta a csomagot. Annyira szánalmas, hogy még az eladónak áll feljebb mikor meggyanúsítod, hogy átvert. Tipikus.

  Akiket ilyen 20 ezer Ft alatti összeggel vertek át azt mondom örülhetnek, mert azt ha nem is lesz meg a tettes, kilehet heverni de azért már egy 100 ezer körüli összeg csak megviseli rendesen az embert. Nem is értem hogy mernek egyesek elutalni 80-100k-t egy telefonra például. Akkora összegnél nekem megérne pár ezret a benzin, hogy megnézzem élőben.

 • Dancii

  csendes tag

  Lehet, hogy valóban naív vagyok, de én még adtam neki még egy esélyt.
  Ha most rárontok mindenféle jogi procedúrával, és kiderül, hogy mégis megvolt a szám, csak ő valóban huzamosabb ideig kint tartózkodik, azért nem tudja nekem eljuttatni, és a posta a ludas, akkor meg elvágtam magam alatt a fát.

  Valóban, nekem is roppant gyanús, magam is tisztában vagyok vele, hogy több mint valószínű, hogy átvertek.
  Én megadtam neki egy bizalmat, amit nem kellett volna. Megnéztem előzőleg az értékeléseit is, és igaz, hogy csak 2 pozítvja volt, de a pozitív az pozitív..valahol pedig el kell kezdeni. Akinek több száz van is valamikor a nulláról kezdte.

  Tanultam az esetből, tényleg nem biztonságos előre utalni, akármennyire is megbízhatónak tűnik a partner.
  Én nem várom senkitől, hogy megoldja a problémám. Én csupán egy kis segítséget kértem, és leírtam, hogy más ne fusson bele a hibámba. És ha jól tudom ez a topic pont ebből a célból létezik.

  I'm no hero..never was..never will be..I'm just an old killer.. (Solid Snake)

 • petyametyo

  aktív tag

  Aki előre utal ismeretlennek és átverik az meg is érdemli :W

  [ Szerkesztve ]

  Itt már lassan több a link ember mint jofogáson !!!!!!!!! petyametyo felhasználónak 44 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

 • Dancii

  csendes tag

  Én csak azt sajnálom, hogy ha át akarnak verni, átvernek utánvéttel is..elküld neked valamit, ami nem az amit megvettél. Előre nem nézheted meg, nem bonthatod ki, ugyanolyan bukta :( Legfeljebb "valamit" kaptál a pénzedért..

  I'm no hero..never was..never will be..I'm just an old killer.. (Solid Snake)

Hozzászólok Aktív témák