-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbig25
őstag
válasz radi8tor #17816 üzenetére
Lehet nem volt teljesen egyértelmű, de a beszerezhetőséget úgy értettem, hogy magyar bolt nem forgalmazza.
A "beszerezhető" szó helyett a "kapható"-t kellett volna használnom.
Azzal tisztában vagyok, hogy külföldről meg lehet venni és rendeltem is már a linkelt boltból...csak van, akit ez elriaszt.[ Szerkesztve ]
...
-
zodo
nagyúr
válasz radi8tor #17880 üzenetére
Persze hogy az, tisztában vagyok vele de úgy értettem hogy a nagy többség sajnos nem találja meg a minden tekintetben, kompromisszummentes (full konfig) összeállítását ami elsősorban nem csak a borsos pénzösszegeken múlik.
d@minator
2.5 cm csak elmélet de drukkolok neked hogy minden úgy alakuljon ahogy szeretnéd. Éljen a diy!
pl. Elfér a proci hűtő felett, kábelek sem okoznak problémát és a ház/hardverek szellőzése sem okoz gondot.[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz radi8tor #17922 üzenetére
Azért annyira nem hullanak ezek a dolgok szerintem. Fura, hogy milyen sok ember problémázik azon, hogy mi van ha bedöglik valami...
Akinek a Prodigy belseje tetszett, de a külseje nem: Bitfenix Phenom
-
orbano
félisten
válasz radi8tor #18011 üzenetére
úgy kezdtem a mondandómat, hogy workstation gépet építek a lightosabb tuning mit jelent? 4.5ghz-et jó lenne kihoznom... alaplapra amúgy kb 30k lenne, nem akarok túlköltekezni. a jelenlegi konfig egy z67 extreme3 gen3 2600k-val, ezzel kellene pariban legyen a dolg
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
Pista0001
addikt
válasz radi8tor #18011 üzenetére
Ha 30K-t szánsz alaplapra, akkor szerintem még ASRock-hoz vagy Gigabytehoz is kell még egy kis lóvé. Utóbbit egyáltalán nem ajánlom, Z77-em van tőlük, nagy f*s.
Szerk.: Ez természetesen orbano-nak ment volna
Egy CM Elite 120/130 is jó lehet, ha a HDD tartókat kiveszed, egy Monsta 120-as radi beférhet (nincs ilyen tapasztalatom, nem állítom hogy be is fér, de érdemes lehet utánanézni).
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz radi8tor #18051 üzenetére
Szerintem óvatosan a mérettel. Azért 100W-ot le kell hűteni.
Lehet, hogy ha hangos lesz akkor rögtön tetszene a kicsit nagyobb ház is.Persze ha mondjuk pont a cpu fölé sikerül szellőzést szerkeszteni akkor jó lehet (akár egy szívó ventivel).
A 110 ilyen szempontból biztos, hogy jó lenne. -
HookR
addikt
válasz radi8tor #18051 üzenetére
Most hirtelen ez a két házikó jut szembe, ami kicsi, proci felett szellőzik és ezüst. Ebből is csak az egyik alu:
- Morex T3500 Silver
- Lian Li PC-Q09 (A sima. Nem az F, vagy az FN)A Streacom (Wesena) F1C EVO amúgy remek kis kuckó lehetne, csak abban is a proci fölött vannak a meghajtóhelyek és a fedlapon sincs szellőző.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
sb
veterán
válasz radi8tor #18128 üzenetére
Ennél jobb kell, hogy legyen.
Én 85%-os 300W-os TFX táppal és egy gyengébb hatásfokú 350W-ossal mértem össze paneltápot, kétféle kockával is.Kb. 6-14W különbség volt a 20-50W (konnektornál mért) közötti teljesítménynél.
Ha 70% körüli lenne a paneltáp az azt jelenti, hogy a TFX tápok 50% körüli hatásfokkal dolgoztak.szerk:
Sőt, még nagyobb a különbség.
Modecom TFX TFX 85% Paneltáp i3-2100 paneltáppal
load: 99W 72W 63W 58W 59W
kombustor (igp tressz teszt): 70W 55W 47W 42W
idle: 40W 36W 30W 27W 23W
xbmc(dxva): 41W 35W 31W 26W
mpc-hc(evr-dxva)+lav(dxva): 44W 38W 33W 30W
mpc-hc(madvr)+lav(dxva): 51W 44W 39W 35W[ Szerkesztve ]
-
-
ocso
tag
válasz radi8tor #18137 üzenetére
Íme a képek: [Asrock z68m-itx Thermalright AXP-200]
Az első 4 még a Scythe Big Shuriken, szétszerelés után, kicsit prorosan...
Egyébként, ha valakit érdekel a Scythe Big Shuriken hűtő, akkor eladó: Scythe Big Shuriken 2 Rev.B processzor hűtő
Egyébént a hűtő ugyanúgy teljesít, mint az előző: idle 39 fok (24 fokos szobában).
[ Szerkesztve ]
-
mrbig25
őstag
válasz radi8tor #18183 üzenetére
A vékonysága miatt elég becsapós az a házikó.
Viszont ha térfogatot számolunk, akkor 18.3L jön ki. Ezzel szemben az én jelenlegi Cubitek Mini Cube házam térfogata 19,2L, tehát kevesebb mint egy literrel több csak. Szóval ha az enyémre azt mondják, hogy nagy, akkor az Asrock M8 is nagy
Oké, hogy bele lehet pakolni akár 5db 2,5"-es HDD-t az Asrock-os kuckóba...de ezt leszámítva a Silverstone SG05 is elnyeli ugyanezt a hardvert 10,7L-es térfogattal.[ Szerkesztve ]
...
-
kisza25
félisten
válasz radi8tor #18183 üzenetére
mini-itx-hez mérten: Az apróság 123 milliméter széles, 372 milliméter magas és 400 milliméter mély
az én gépem 220mm széles, 190mm magas és 280mm mély és ettöl vannak sokkal kisebb házak is mini-ITX-hez
majdnem ekkora, csak keskenyebb és ez minden csak nem kicsi, ilyenem volt már
az enyém térfogatra a fele és kis átalakítással még normál méretű CPU hűtő is belefér[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Geller72
veterán
válasz radi8tor #18219 üzenetére
TCASE= 67.4°C (Case Temperature is the maximum temperature allowed at the processor Integrated Heat Spreader (IHS).)
Nem mernék rá mérget venni, hogy jól érezné magát tartósan 75 fok felett.
Előlapról megy egy 12cm-es venti a HDD-ken keresztül a cpu fele. Igaz, nem nagy fordulaton..
(#18221) kisza25: Ugyanaz..rozi.. . A gép van, amikor marad itthon, ezért kellene egy megnyugtató megoldás és mindenképpen egy megoldás a VGA miatt. Hogy bele tudjak tenni egy natív VGA-t.
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz radi8tor #18363 üzenetére
Ugyanaz a véleményem róla, mint a külső radiátoros vízhűtésről. A matek jobb, de mivel baromira nem praktikus, szerintem nem jó kompromisszum.
Enszuke: Az még bőven 20% alatt van, ezért annyira nem releváns adat. Ennek ellenére egész biztató érték. Az kollégánál felest közelítő terhelésen menne a DA-2, így elég jó hatásfokot tudna elérni,
talán jobbat iskb ugyanannyit, mint a G360 esetében. Utóbbinál 30% alatt/körül lenne a terhelés. -
HookR
addikt
válasz radi8tor #18398 üzenetére
Na igen. Kis szériás gyártás, profi, minőséget szavatoló gyártó, a logisztika okán fél világot bejáró végtermék és a helyi vámtételek okán szépen tud kerekedni a végösszeg. Az amcsik szokás szerint 'olcsón' megúszták, ~46e HUF-nak megfelelő összegből.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyomtató topik
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Total Commander
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Programozás topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- G.Skill Aegis DDR4 2x8GB 3000Mhz Dual Chanel ram
- Asus H81M-K alaplap+ i3-4130 proci+ 4GB DDR3 memória eladó egyben!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest