Új hozzászólás Aktív témák

• Pista0001

addikt

válasz Horvee #14531 üzenetére

Igazából szerintem egyiket sem. A Be Quiet-ek csak sima 80+-osak, 100 watt terhelésen a 83-84% körüli a hatásfokuk, a Chieftek hatásfoka még 50% terhelésen (minden tápé itt a legjobb) sem éri el a 80%-ot.

Továbbra is fenntartom hogy a lehető legkisebb 80+ gold tápra van szükséged, szerintem csak ATX méretben fogsz találni értelmes áron. SFX méretben van 450-es a Silverstone-nak, de egyrészt túl nagy a teljesítménye, másrészt rohadt drága. Jelenleg a Seasonic-nál nem tudok kisebb teljesítményűt, a többiek (FSP Aurum, stb) tudtommal 400 wattól indulnak.

Amint megjön a 160-XT pico tápom, megejtem életem első logout írását. Összehasonlító teszt lesz, PicoPSU 160-XT/192 wattos kocka, Seasonic G-360 és Be Quiet SFX-350 tápokkal. Egész véletlenül pont ezek állnak itthon a rendelkezésemre. Elrettentő példának be tudok még vetni egy csillió 11 éves Chieftec HPC-340-201 tápot is. A tesztkonfig elméleti maximális fogyasztása 90 W körül alakul, ezt még 1 db 2 TB-os green vinyóval meg tudom toldani, így ha normálisan sikerül terhelni a VGA-t is akkor lesz esély elérni a 100 W-ot.

Új hozzászólás Aktív témák