Új hozzászólás Aktív témák

  • #19103744

    törölt tag

    válasz aDic #36661 üzenetére

    Konkrétan az SR-hez curát használok (4.12.1) és ahogy mondtam, először az asztal... Ha a G-kódot megnézed kiderül a turpisság.

    részlet a teljesség igénye nélkül...

    ";Generated with Cura_SteamEngine 4.12.1
    M140 S100
    M105
    M190 S100
    M104 S250
    M105
    M109 S250
    M82 ;absolute extrusion mode
    G21 ; millimeter units
    G90 ; absolute coordinates
    M82 ; E absolute
    M140 S (material_bed_temperature)
    M104 S (material_print_temperature}
    M190 S (material_bed_temperature}
    M109 S[material_print_temperature]
    G28 ; home axis
    M420 S1 ; enable mesh leveling
    ; Lower nozzle and move to start position"

    Sorrendben tehát az M140 elindítja az asztal felfűtését. M105 lekéri a hőmérsékelteket, M190 megállítja a program további futását amíg a beállított érték, esetünkben a 100C°-ot el nem éri az asztal. Ha megtörtént, M104 elindítja a hotend fűtést, megint lekérés és az M109 szintén nem engedi tovább amíg az értéket el nem éri. Ha manuálisan írnád be consolba az M190 vagy M109-es parancsokat (és még vannak ilyenek) akkor utána nem tudsz más utasítást kiadni amíg az le nem fut. (be tudod írni csak várakozni fog) Erre azért van szükség mert az M140 és M104 -el elindulhatna a program vagyis kvázi hidegen elkezdene nyomtatni. Haszontalannak tűnhetnek, viszont nem az, mert pl. más adatot le lehet kérni miközben már megy a felfűtés.
    A fenti G-kódot úgy tudod kieszközölni curában, h. a nyomtatási, a kezdő réteg és kezdeti nyomtatási hőmérsékleteteket ugyan arra az értékre állítod be, (első három) és a tárgyasztal kezdő réteg hőmérsékletét is azonosra állítod a nyomtatási hőmérséklettel. (alapesetben alacsonyabb értékeket ajánl)

    Pontosan. Nem azért cseréltem le, mert jobban vezeti a hőt, hanem azért mert (bírj a folytonos kísérletezést, fejcseréket) kiegyensúlyozottabb a hővezetése mint az alumíniumnak. "Az igazi vörösréz" az simán csak réz. A sárgaréz, a réz és a cink ötvözete. Ellenáll a korróziónak, lényegesen keményebb a hővezetési tulajdonsága M.SZ. szerint Azt hinné az ember, h. minél jobb hővezető valami, annál jobb. Viszont ha kicsi a puffer mint a "vörösréznél" akkor az hőingadozáshoz vezethet. Hűtésre kiváló, lásd PC stb., de fűtésre bizonytalan vagyok. Bádogosok kilós rézfejet használnak csatornázáshoz. Azért, mert a csatorna pillanatok alatt lerántja a hőt a rézről. Szóval forrasztáshoz lehet, h. jó de így natúrba nyomtatáshoz nem használnám. Akkor inkább az alu, vagy bevonatos réz. Viszont 30€ + postát nekem nem ér meg. A fűtőblokk amit linkeltem még olyan + tulajdonsággal is bír, h. az eredeti blokkal ellentétben ezen a fűtőbetét és a hőérzékelő közé rakták a fúvókát. Vagyis ami hőmérsékeltet mér, az 100%, h. annyi. (esetleg több, de semmiképp sem kevesebb.) Kalibrálás után a hőmérsékelt stabil, a kijelzőn az érték meg sem mozdul. A nyomtatványon nincs hőingadozásra utaló nyom pedig 80-100mm/s-al nyomtatok. A felfűtési idő lehet, h. több, de annyira csekély, h. gyakorlatilag érzékelhetetlen. Az asztalt 10x tovább tart felfűteni főleg amióta PEI is van rajta. Hiába kalibráltam, az asztal betétje ennyit tud. Leszokóban vagyok az ABS-ről így a jövőben egyre kevésbé lesz szükség a 100-as asztalra... Ahogy eredetileg kitalálták, vagyis csak a natúr üveg relatíve gyorsan felmelegszik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák