Új hozzászólás Aktív témák

  • coco2

    őstag

    válasz JulianSinulf #36366 üzenetére

    Néztem olyan dobozokat, de mind egy kaptafa. Rugalmas anyagból egy kiálló pöcök beszorul perem alá. Gyakorlatilag alakkal záró kötés. Összerakni / szétszedni pedig azért lehet, mert az anyag elég rugalmas ahhoz, hogy deformálódni tudjon annyit, amíg a körben mindenütt kiálló egyik pici perem beszorul a másik perem alá. Szétszedéshez utólag kézi erő szétfeszíti. Rugalmas anyag lévén túléli törés nélkül.

    Namost fentebb kaptam egy jelzést, hogy túl finom részleteket nem lehet nyomtatni. Meg arról sem vagyok teljesen képben, mennyire rugalmas anyagokat lehet felhasználni. Szóval kissé tanácstalan vagyok azt illetően, hogy például légmentesen záró élelmiszeres dobozokat 3d nyomtatóval meg lehetne-e csinálni? És konkrétan a záró perem az a részlet, ami kérdéses.

    A vége természetesen az lesz, hogy miután elkészül az elektronika (van bajom azzal is elég, hajaj), utána kezébe adom valakinek, hogy tessék, ezt kellene bedobozolni (és méretek meg minden egyéb adva lesznek hozzá). Ezzel az egésszel azért foglalkozom, hogy legalább arról képben legyek, mi mindent akarhatok költséghatékonyan, és hol van az a limit, amikor elkezd elszaladni a paci az álmaimmal.

    [ Szerkesztve ]

    កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

Új hozzászólás Aktív témák