Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz sunnysys #21520 üzenetére

    ha nem nagyon piszkálod, csak használod, de azért karbantartod, talán kevésbé esélyes megsütni valamit... de sosem lehet tudni. Egy műszálas felső és strandpapucs máris segíthet megsütni egy steppert :D

    A dual-z nem para, az csupán egy elosztó kábellel is megoldható. Az skr 1.3 és 1.4 közt is az egyik különbség az, hogy beépítették az elosztó kábelt, szóval két motor csati van egy z stepperhez rajta. De nem függetlenek. A dual extrudernél számít, hogy hány steppered lehet.

    Miniből is ahogy látom van már három verzió, 1.0 1.1 1.2, nem tudom pontosan mi a különbség. A dip-nél is lehet több is van már. Árban a moduláris mindig kicsit drágább.

    (#21522) aryes
    ezért is tettem hozzá, hogy valsz túl van misztifikálva. drv8825 driverekkel viszont simán el tudom képzelni, hogy látható z egyenetlenségek voltak, mert x és y irányban is volt salmon skin effekt (a csak hozzájuk jó tl smoother nélül). Meg az a4988 -ból is volt olyan stepper, ami úgy volt paraméterezve az ellenállással, hogy egyenetlen volt, de az újabbaknál (vagy az ellenállás moddolásával) már nem volt ilyen. Nekem a tevo boardon lévő cserélhetetlen a4982 is mocskosul pikkelyezett, még az ellenállás mod sem javított rajta, ezért is cseréltem skr-re és cserélhető stepperekre - elsőre nem akartam drága tmc-t, később olcsóbb és jobb tmc is kijött már, akkor váltottam arra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák