Új hozzászólás Aktív témák

  • Reggie0

    félisten

    Na, ugy nez ki, nekem megoldodott az ender 3 extruder problemam:

    1. kiderult, hogy az extruder feszitokarjaba belemart a filament es ezert szorult ott a filament es nehezen huzta. Ezt eloszor kicsit felfurtam es erveghuvely fem reszet beleraktam, de nem volt jo, mert a pereme eles es az akasztotta ismet a filamentet, ezert vegul siman csak felfurtam fereden a luk elejet, hogy ne tudjon a filament megszorulni.

    2. probaltam a feszessegen javitani, mert mindig pattant egyet es visszabbugrott a szal. Nyomtattam hozza rugo alatetet, amibol erosebben nyomta, de ez csak rontott a helyzeten es meg kisebb sebessegnel is ugrott. Kezzel rafeszitettem, akkor meg szinte mindig, tehat annyira megfeszitette a leptetomotort, hogy amiatt nem tudott forogni.

    3. Egyertelmu lett, hogy nem a feszitogorgo erejevel van a gond, hanem mashonnan ered a problema. Eloszor szetszedtem az extrudert, hatha clogging van vagy hasonlo, de semmi gond nem volt. PTFE csoben is konnyen futott a szal, igy ezt a reszt hagytam. Viszont amikor a dobrol akartam huzni a filamentet az extruderen keresztul(kinyomott feszitovel) eleg nehez volt, mikor tekerni kellett a dobot is, pedig van vezetokar a keret tetejen. Ilyen allapotban ugy nyomtatott, hogy egyes retegeknel alulextrudalt, mint ahogy a mellekelt kepeken is lathato a karoknal, hogy par mm magassagban hianyos reteg van es ez neha ismetlodik, tehat osszefugg a dob forgasaval. Kinyomtattam egy a leptetomotorra rakhato egyszeru vezetot, de nem segitett semmit.

    4. Vegul kinyomtattam ezt a gorgos filament vezetot: thing:3369736 Es azota hibatlanul nyomtat, a kepen lathato 11 centis gyurun egy hiba sincs.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák