Új hozzászólás Aktív témák

  • bolic

    őstag

    válasz blaca83 #29838 üzenetére

    Azért szidták ezeket, mert általában gazdawinyóként agyonhasználták, pedig erre nem való. Másik probléma, a nem megfelelő hűtés esetén természetesen megrövidítheti a HDD élettartamát, pedig sokan nem vették figyelembe. Pl. volt ilyen WD Raptor 150GB winyóm, extrém hűtés mellett nem nagyon tartható az üzem hőmérséklet, azért (egyelőre, nem bizonyítható) kihalt idő előtt.

    Eddig 9db WD Green HDD (1~3TB) adattárolás céljából tárolom a szekrényben és nem pedig folyamatosan használom ezeket, ha kell valami, előveszem és felmásolom a gépembe valamit és ennyi. Azokkal nincs problémám vele, többször nézegettem a SMART adatokat is, tökéletesen működnek.

    Másik gépemben folyamatosan van használva intenzíven olvasás-írás művelettel (értsd.: torrentezés) nincs probléma (2db WD RA3 500GB), immár több éve kb. 24/7 üzemben és hihetetlen módon továbbra is hibátlanok, természetesen ezeket is megfelelően hűteni kell.

    WD Black-re no comment, de úgy tudom hogy ez elavult széria, ezt nem érdemes megvenni.

    Röviden: Csak akkor érdemes megvenni, ha adattárolás céljából fogod majd használni. Ha tele lesz valamikor, érdemes kiszedni a gépből. :)

    [ Szerkesztve ]

    Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

Új hozzászólás Aktív témák