-
IT café
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Full hd hoz leginkább a wothoz 1060/3gb vagy a1050ti /4gb vennétek
-
DonDennis
senior tag
válasz JegesEmber20 #89048 üzenetére
Ha új 470 akkor mért nem inkább új gtx1060? Árban giga 1060 6gb-s kb ott van mint egy 470 8gb-s a 1060 3gb-t meg kb ott mint a 470 4gb-t és azért az 1060 jóval erősebb.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
Apollo_21
addikt
Pixel Rate ugye magát a felbontást befolyásolja nagyrészt?
Tehát minél jobb pixel rate-ban egy kártya..az "elvben" nagyobb felbontásban nemhal le hamar?
Tehát ilyen tesztben látott 40ezres pont jóeséllyel inkább fullhd 2x annyi pedig felette?Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok! Melyik most az a legolcsóbb ajánlott videokártya ami hozza legalább egy GTX 750 OC 2GB szintjét és a fogyasztása is hasonlóan kedvező?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
kolbi
csendes újonc
Sziasztok az alábbi géphez keresnék új videókarit:
Alaplap neve: EVGA H55 (E635) (3 PCI, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394)
CPU típusa: DualCore Intel Core i3-550, 3200 MHz (24 x 133)
Rendszermemória: 8119 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
Videokártya: AMD Radeon HD 6700 Series (1 GB)Eddig nagy nyugalomban vártam a GTX 1050 sima/Ti karik landolását és majd későbbi árlejtését, ha már leült a zavaros víz. Viszont a mostani bemondta az unalmast, haverom szerint "szétcsúsztak a golyói" bármit is jelentsen ez.
Tehát egy 1050-es alternatívát keresek amit javarészt kihajt a procim, főleg amivel kihúzza még egy ideig ez a ~6 éves setup. Ha tudtok Nvidia/AMD karikat nagyjából párban ajánljatok mert egy hozzá nem értő kéri segítségeteket, amit előre is köszönök!
-
Zsöti90
tag
hali, látom még mindig megy a rx 470 4 gb és a gtx 1060 3 gb közti vacilálás és nekem is ez a problémám ma rendelném, de nem tudok dönteni az 1060 nyers erőben azért ráver a 470-re, ebben időtállóbb, a 470 meg plusz egy giga rammal, mindkettő elég erős, de nem tudom mi legyen
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv! Adott az alábbi konfig....namost 2 hete cseréltem pici ráfizetéssel (akkor még úgy tűnt) a 7850-esem egy 7870-re! Szuperen ment vagy 2 hétig és elhalálozott... Most se VGA se pénz...
A terv az volt, hogy a VGA marad, alaplapot és CPU+RAm cserét hajtok végre, és a 7870 még 1-2 évig el duruzsol... Ez alapjaiban bukott így. Marad a gép, viszont értelmes VGA-t keresek bele, ami hozza minimum a 7870 szintet...a kedvenc a 1060-as lenne, de sokallom a 65-70k-t érte.
Mit ajánlatok???
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
Zsöti90
tag
kicsit változott a kép
sapphire rx 470 nitro 4gb
sapphire rx 480 nitro 4gb
vagy gigabyte gtx 1060 3gbszerintetek?
-
lacus83
senior tag
Hagyni kéne már ezt az 1060 3Gb milyen erős kártya dolgot,és nem azért mert Amd fun lennék,de Rx 470 komolyabb
Maga az Nv ismerte be hogy a 7 es szériás kártya tulajdonosokat kívánja új kártya vásárlásra ösztönözni
960 kártyánál rájöttek hogy a 2Gb verzió kevés és felsleges volt kihadni.Erre most pffff jött az 1060 3Gb vel és csonkított Gpuval
A csóri 1060 hoz képest csóri Gpu s 1050 Ti-t meg kihozza 4Gb rammal[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
Zsöti90
tag
hmm... már csak az a kérdés hogy a 480 4gb mennyivel erősebb vagy megéri-e a 470 4gb helyett, tudom 3 ezer forint különbség szinte semmi, de mégis kíváncsi vagyok
-
Zsöti90
tag
-
fatal`
titán
Sziasztok!
Sajnos megadta magát az r9 270x-em, 70k körül keresem az utódot
i5 3570k mellé, egyelőre 1680x1050, a későbbiekben egy esetleges monitor cserénél fullhd, afölé biztosan nem megyek.
A kérdés: rx470, rx480 vagy 3 gigás gtx1060?
És milyen márkát milyen hűtéssel? 3 gigás gtx1060-ból az evga-t néztem (3 év gar miatt)
[ Szerkesztve ]
-
x_o_n
veterán
válasz lacus83 #89068 üzenetére
Az nv nagyon jól tudja mi lenne a jó döntés, de minden mögött a jól megtervezett fogyasztói társadalom épités áll, nem fognak ár, teljesitményben olyan kártyákat kiadni ami nem ösztönöz arra hogy lecseréld a következő generáció másik tipusára.tervezett és alaposan megfontolt elavulás. Ez van.
[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
addikt
Üdv!
Ha egyetlen cél főleg kisebb gépigényű és/vagy böngészős játékok felvétele (1080p/30fps sebességgel), akkor mi a legolcsóbb ajánlott videokártya? 8gb ram és i5-3330 mellé lenne rakva, azok talán nem fogják meg a teljesítményét.
NV oldalon ha jól rémlik akkor 650 utáni (jobb) modellekben van a spéci dekódoló hardveres részegység, gondolom ha a ShadowPlay jól fut rajtuk, akkor az OBS-es NVENC-et használó felvevő sem lesz sokkal rosszabb.
Ennek esetleg mi az AMD-s megfelelője, ami hardverből tudja a jó minőségű / alacsony gépigényű képernyőfelvételt?D4: hunPH, nonsense#2596
-
savior
őstag
Jol latom, hogy PCX-nel emelkedtek a 2 GB RX 460 arak?
Nem csokkenie kellett volna?https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home
-
-
DonDennis
senior tag
Megéri a a gtx1060 6gb-s változat a +20.000Ft a gtx1060 3gb-s szembe? Teszteken nem muzsikál annyival jobban a 6gb-s amit felhoznak, hogy néha megtelik a vram és akkor van 1-2 mikro lagg a 3gb-nál. Tehát a kérdésem megéri-e a 6gb-s? Vagy felesleges mert most még nem érződik kevésnek a 3gb-s és 1,5-2 év múlva mikor annak fog érződni a 6gb-s is ugyan úgy szenvedni fog már?
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
Apollo_21
addikt
válasz DonDennis #89083 üzenetére
Beállítás függő...sok game már most sem elégszk meg 3al..van ami 4el sem feltétlen ha csutkán a grafika.
Pénztárca kérdése is...nemutolsó sorban pedig a felbontás..1-2év és sztem a 4 olyan lesz mint most a 2 kb.
Ha nincs lehetőség, vagy kidobott pénznek érzed még a 6ot akkor vmi 9es vidiát néznék a helyedben ami 4gigás.[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
törölt tag
Hi
48 k-t megér egy gtx960/4gb 33hó garanciával, vagy várjam meg az 1050ti-ket? -
giornalista
senior tag
válasz DonDennis #89083 üzenetére
szerintem nem ér meg 20 ezer forintot a +3 gb. jobb, ha benne van, de ár/érték arányra jobb a 3 gigás. innentől pénztárca és költeni akarás kérdése, hogy megveszed-e vagy sem
a 3gb-tal hamarabb és picivel több kompromisszumot kell majd kötnöd 2-3 év múlva, mint a 6gb-tal.
-
DonDennis
senior tag
Köszönöm a válaszokat szerencsére pénztárcába bele fér még a 1070 is csak teljesen feleslegesnek érzem azt már végképpen és már írtam másik fórumba talán, hogy nem igazán vagyok az a mert telik rá akkor szórjuk is a pénzt ember, de akkor itt meggyőztek róla meg egy két teszt is azt írja a gtx1060 3gb-s nem is igazán 1060 inkább kellett volna 1050ti-nak hívni, szóval akkor marad a 6gb-t verzió köszi a segítségeket.
-
veterán
válasz SirRasor #89046 üzenetére
Na jó nagy katyvasz akkor ez a DX12, kb össze vissza mérnek az oldalak. Ez így vicc, Rise of the Tomb Raiderben TPU-nál +30% az RX 470 javára DX12-ben, Guru3D-nél meg kikap ugyanebben a játékben, lol.
DOOM-nál meg fordítva, Guru3D-nél nyer, TPU-nál kikap.
innensolfilo
-
PitkyePadvan
tag
Sziasztok
szépen lassan összeraktam egy gépet, egészen konkrétan ezekből:
Intel Core i7-6700
Cooler Master Hyper 212 EVO
MSI B150M MORTAR
FSP Hydro X 450W
2x8GB DDR4 (2133 mhz)
WD Black 7200rpm
NZXT PhantomMár csak az SSD-t és a videókártyát kellene megvenni.
Én egy GTX 1070-ben gondolkozok, olyan 120-130 ezer forint értékben, de szeretném a lehető legjobbat megvenni (mint általában minden vásárló )Játékra, modellezésre használnám.
A lényeg hogy elég sok fajta van belőlük, néztem teszteket is, de olyan nagy különbségek nem voltak, ezért lenne egy olyan kérdésem hogy mennyire számít hogy melyik gyártótól venném meg?
A másik az lenne hogy használtan is érdemes-e megvenni őket (természetesen garanciával), vagy jobb hogyha újan veszem?
A harmadik kérdésem az lenne hogyha az első kérdésemre a válasz az hogy számít, akkor kérlek írjátok le hogy ti melyiket választanátok, és azt is hogy miért.
Üdv: László
-
SirRasor
addikt
válasz solfilo #89091 üzenetére
Igen, ezt már én is észrevettem
Igazából az, hogy most mind2 röhögve elbír bármit fullhd-ben 30+ FPS-sel, az már bőven elég. Azon belül meg a 470-é az előny, mert egyre kevesebb dx11-es és egyre több dx12-es játékot adnak ki, de a memóriaigény folyamatosan nő.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz PitkyePadvan #89094 üzenetére
GTX1070 totyikban több tapasztalat alapú véleményt találsz
-
Mirakuru
tag
Hali!!
Pár napja írtam vga-ügyben és arra jutottunk hogy rx 470 sapphire nitro lesz a befutó. De gondolkodóba estem rx 480 as miatt, mert elég jó árban van most pcx-en 71k. Megéri a felárat 470-ennel szemben? és bírná még a gépem?? (adatlapomon van minden infó) . Köszi előre is.[ Szerkesztve ]
-
macy
addikt
válasz PitkyePadvan #89094 üzenetére
Ha most rakod össze a gépet, azért a 450-es táp helyett inkább egy 550-est választanék.
-
JegesEmber20
aktív tag
válasz Mirakuru #89098 üzenetére
Megéri hát Aquán 700ft-al több viszont +1 év gari
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Parfüm topik
- AliExpress tapasztalatok
- Autós topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Spórolós topik
- MinDig TV
- További aktív témák...
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest